РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Дървена мозайка в интериора – какво я прави толкова предпочитана и кои са най-добрите решения

Научете повече за това какво представлява серията от решения в направлението дървена мозайка за интериора, включително каква е тяхната история, какви предимства предоставят и как приложението им може тотално да трансформира изгледа на помещенията в дома, офиса, или търговския обект.

Влагането на елементи от дърво в строителството, било то като носещи конструкции или декоративни елементи от типа на дървена мозайка или дървени греди датира от стотици години. Поради природния си характер, дървеният материал е бил един от най-често срещаните и предпочитани при изграждането и декорирането на сгради и съоръжения.

Днес нещата са по-различни. Поради значителния негативен отпечатък, който работата с дървен материал оставя върху природата, традиционното масивно дърво започва да се среща все по-рядко на пазара. Предлаганите продукти от масивно дърво обикновено са значително по-скъпи, което ги прави и недостъпни за голяма част от потребителите.

В производството днес се залага основно на обикновен дървен материал, който се отглежда специално с цел производство на мебели и декорации, както и на заместители (плоскости и пресоване на отпадъчен материал) и др. Все пак обаче, декорациите и елементите от масивно дърво не могат да бъдат заменени. Те носят специфично усещане в интериора.

Всичко това поставя потребителят пред дилема – как да пренесем натуралните дървени елементи в помещенията, без да вредим на природата и да трябва да плащаме цели състояния.

Мозайка от тиково дърво Teak second|life

За да предостави отговор на тази пазарна нужда, StyroDesign стартира предлагането на серия мозайка от тиково дърво, предназначени за приложение в интериора. Благодарение на своите характеристики и множеството предимства, серията е уникална, по рода си, за родния пазар.

• От старата рибарска лодка, до красив елемент в интериора

Мозайките от тиково дърво, предлагани от StyroDesign, имат особено интересна и впечатляваща история. Те са изработени от изцяло рециклиран материал, щадящ природата. За тяхното производство не се изсичат дървета, а напротив. Както името им подсказва, мозайките от тиково дърво живеят втори живот.

Историята на мозайките започва от Индонезия – най-голямата островна държава в света, разпростираща териотирята си на над 17 000 екваториални острова. Този факт подсказва, че основния метод на придвижване между отделните части на страната са били и продължават да бъдат лодките.

Поради своята историческа и културна значимост за целия свят, през 2017 г., занаятите и изкуството, свързани с изграждането на дървени лодки в Индонезия стават защитени от ЮНЕСКО.

В Индонезия и до днес продължават да се строят дървени плавателни съдове – не само рибарски лодки, но и по-големи кораби, достигащи до над 200 тона. Вместо дабъдат захвърляни, старите и излезли от употреба се разглобяват и от тях се взима тиковото дърво. Тук започва и техния втори живот и историята на мозайките Teak second|life.

• Практически неограничен срок на експлоатация

Тиковото дърво, обикновено познато под наименованието „Tectona Grandis” се среща най-често в тропическите гори. Още първите колонизатори забелязват свойствата му, наблюдавайки производството на плавателни съдове от местното население.

Тиковото дърво е идеално за целта, тъй като притежава много плътна структура и не се подава на негативното влияние на водата. Наред с това, дървения материал притежава значителна устойчивост, якост и здравина, без значение от климатичните условия в средата.

Поради устойчивостта на материала на дъжд, студ, UV-лъчи, натиск, химикали и други агресивни влияния, тиковото дърво дори се използва за изработка на здрави и устойчиви дървени елементи за приложение в силно натоварена среда.

Тиковото дърво не гние и не се разлага. Не се поддава на гъбички, плесени и микроорганизми. Устойчиво е на термити и всякакви видове насекоми.

При приложение в интериора, мозайките от тиково дърво практически гарантират неограничен срок на експлоатация.

При желание, мозайките могат да бъдат реновирани лесно и безпроблемно, само с помощта на подходящи масла. Но дори и без специална поддръжка, те остават красиви и запазват природните си свойства за неограничен период от време.

• Екосъобразна технология на производство

Производството на дървените мозайки от серията Teak second|life започва от сортирането на дървен материал от старите рибарски лодки и колиби в Индонезия. След почистване и изсушаване на материала, дървесината се нарязва на малки парчета. Преминава се към внимателно сортиране по вид и шарка.

Впоследствие получените малки парчета се залепят върху висококачествен хидрофобен WBP-шперплат с дебелина от 9 мм. В зависимост от модела и типа на тиковата дървесина, получените елементи идват при вас обработени до готовност чрез фино шлайфане или в изцяло натурален вид.

Така, посредством използването на изцяло натурални суровини и употребен дървен материал, се произвеждат красиви и отличими дървени мозайки, способни да преобразят всеки един интериор.

• Красиви и разнообразни модели за всеки проект

Портфолиото от мозайки от тиково дърво на StyroDesign, включват в себе си разнообразни решения, готови да задоволят нуждите на всеки един проект.

От мозайки от тик от стари дъски на лодки, които съхраняват автентичните си нюанси, през светла дървесина, подредена в прави ивици, до 3D релефни мозайки с разнообразна структура и повърхност – серията предлага по нещо за всеки вкус и цели.

Решенията в серията обхващат, както такива от 100% тиково дърво, така и мозайки от 70% тиково дърво и 30% твърда тропическа дървесина в различни нюанси.

Мозайките от тиково дърво идват при вас в необработен вид, запазвайки изцяло натуралния си характер.

• Подходящи за всяко едно помещение

Характеристиките на тиковото дърво правят мозайките от серията Teak second|life подходящо решение за всеки тип помещение, без значение от неговата натовареност.

От интериора на ресторанти и заведения, през фоайетата и релакс зоните в хотели и ваканционни комплекси, до общите части на молове и силно натоварени търговски обекти – мозайката от тиково дърво е универсален избор за всеки интериор.

Що се отнася до помещенията в дома или провинциалната вила, решенията в серията често намират приложение в хола, трапезарията, кухнята, коридорите или спалните. Те се използват най-често за оформяне на акцентни стени, но поради автентичното си излъчване, в редица случаи и биват предпочетени и за декориране на цялото помещение.

• Достъпни решения за всеки бюджет

Поради множеството предимства и факта, че тиковото дърво се среща основно в островните части и някои гори в Южна Азия, декорациите, изработени от такъв тип материал обикновено са много скъпи.

Благодарение на факта, че за производството на мозайките в серията Teak second|life се използва рециклирано тиково дърво, тяхната себестойност спада драстично. Това ги прави подходящи, не само за приложение в по-големи проекти, но и в такива с ограничени бюджети.

Така, практически всеки един мое да си позволи да добави в интериора мозайки от естествено масивно тиково дърво, без да се налага да заделя значителен бюджет за това.

• Лесен и безпроблемен монтаж само за минути

Монтажът на мозайките от тиково дърво е значително улеснен, което го прави приятна задача дори и за непрофесионалисти. Елементите позволяват фиксиране чрез директно залепване за стената, както и с помощта на такер или видии.

Всеки един от методите на монтаж съхранява автентичния изглед на мозайките и не нарушава тяхното излъчване. А опростената процедура позволява дори и на хоби ентусиаста да преобрази интериора си за минути.

Мозайките могат да бъдат поръчани само в рамките на няколко клика и да бъдат доставени директно във вашия дом или на обекта, чийто интериор предстои да бъде преобразен.

Така, процедурата от поръчка, до монтаж, става лесно и бързо, без допълнителни разходи на време и усилия.

Дървена мозайка second|life

Серията се допълва още и от елементи от тип декоративна мозайка, предназначени за приложение в интериора.

Мозайката се произвежда изцяло на ръка от остатъчен и рециклиран дървен материал от дъб и орех. Резултатът е комбинация на елементи с висока екологична стойност и в разнообразие от цветове и структури. Портфолиото на StyroDesign се състои от четири основни колекции:

  • Memory (белено дърво);
  • Gently (цепено дърво);
  • Cuts (дялано дърво);
  • Invy (рустикално дърво);

Въпросните колекции обхващат над 10 модела дървена мозайка, различаващи се със своята шарка, релеф и цветове. Всяка мозайка е способна да внесе индивидуално усещане в интериора, тъй като се състои от ръчно изработени и аранжирани форми на правоъгълници, квадрати, или отделни летви с различни формати, повърхност и цветове.

Дървените мозайки са популярно решение не само за оформяне на акцентни стени в кухнята, трапезарията, хола или спалнята в дома, но и при оформление на дизайна на силно натоварени помещения като офиси, конферентни зали, фоайета, ресторанти, заведения и др.

Решенията в серията дървена мозайка second|life се характеризират с особено лесен и безпроблемен монтаж, а именно – директно залепяне към стената или фиксиране с помощта на видии. Това позволява дори и хоби-ентусиастите да преобразят стените в дома без усилия или нужда от професионална помощ

В зависимост от модела, мозайките идват в необработен или фино обработен вид. Според изискванията на проекта и планирания дизайн на помещението, те могат да бъдат и допълнително обработени с байцове или масла.

Мозайки second|life – екосъобразен дизайн за красиви интериори

Статистиките са красноречиви – отпечатъкът, който оставяме върху природата е значителен и само от нас зависи да променим това.

Над 70 000 дървета се изсичат по целия свят, всеки ден. Това практически означава, че гора с приблизителна площ 1 кв. км. бива изсечена за целите на дърводобива всеки ден.

Колкото и да ценим предимствата на дървения материал за декорация на домовете ни, в крайна сметка изсичането му само и единствено с тази цел рядко е оправдано. Това, което можем да направим, за да не допринасяме към проблема е да вдъхнем нов живот на стария, но годен и далеч по-надежден дървен материал.

Тиковата дървесина, използвана за изработка на старата лодка или рибарска колиба е годна да изживее втори живот в нашите помещения, предоставяйки редица предимства, които не могат да бъдат открити в традиционното местно производство.

Серията от решения second|life предоставя многообразие от модели дървени мозайки, подходящи да преобразят всеки един интериор.

Предишна / Следваща страница

error: