РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

МОЗАЙКА ОТ ТИКОВО ДЪРВО

Панелите в серията интериорна мозайка от тиково дърво са произведени от ръчно обработени и залепени дървени елементи от истинско масивно дърво. Позволяват бърз, лесен и чист монтаж с минимален отпадък. Производството на дървената мозайка щади природата като използва стара дървесина от лодки и колиби. Това предопределя и името им – Teak second|life. Елементите в серията са идеално решение за дома, офиса или ваканционната вила, приближавайки интериора една идея по-близо до природата.

Описание

Серията интериорна мозайка от тиково дърво Teak second|life включва в себе си уникални, по рода си, решения с екосъобразен характер, изработени от масивно дърво. Историята на мозайките от тиково дърво започва в Индонезия – най-голямата островна държава в света, чиято територия обхваща повече от 17 000 острова. За придвижване на населението между отделните части на страната се използват основно дървени лодки. Поради тази причина, там концентрацията на стари дървени плавателни съдове е особено голяма. Същото се отнася и за големия брой стари рибарски дървени колиби и къщи. С две думи - Индонезия е дом на огромно количество стар дървен материал. Защо тогава да застрашаваме природата и да изсичаме нейната растителност, когато можем да впрегнем усилия и да създадем нещо красиво от старото дърво?

Именно така се ражда и идеята за серията мозайка от тиково дърво Teak  second|life. Тъй като за производството не се използват нито прясно отсечени дървета, нито дървета от плантации, използваният дървен материал получава шанс за втора употреба и живот, а от там и името - Teak second|life. По този начин, заедно избираме един екологичен начин на употреба на естествените запаси на дърво. Влагането на използвания и рециклиран дървен материал за производство на красиви дървени мозайки за интериорно приложение е начин чувствително да променим облика на помещенията като същевременно дадем и своя екосъобразен принос.

Технологията на производство на мозайка от тиково дърво започва с изсушаване на материала. Впоследствие той се нарязва на малки парчета. Те се сортират внимателно по вид и се залепят върху 9 мм дебел лист висококачествен хидрофобен WBP-шперплат. Последната операция е лекото и фино шлайфане на повърхността. Финалният резултат е красиви и отличими дървени мозайки, способни да преобразят всеки интериор.

Модели

Запознайте се с моделите в серията мозайка от тиково дърво и открийте решенията, които най-точно пасват на стила на Вашия проект.

Виж повече

Галерия

Галерията на серията мозайка от тиково дърво са източник на вдъхновение за всеки, желаещ да внесе природата в дома си.

Виж повече
error: