РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

ДЪРВЕНА МОЗАЙКА

Дървото е един от най-предпочитаните материали за декорация на дома. Дървени материали присъстват под една или друга форма в почти всяко едно направление на интериорния дизайн. Една от най-предпочитаните форми за вплитане на дървен материал в интериора е популярната дървена мозайка. Серията от решения в направлението дървена мозайка включват в себе си многообразие от възможности, ръчно изработени от различен тип дърво, с разнообразен релеф, структура, шарка и цветове. Подходящи са за приложение както в дома, така и в силно-натоварени интериорни площи и помещения в обществени и офис сгради.

Описание

Серията интериорна мозайка от тиково дърво Teak second|life включва в себе си уникални, по рода си, решения с екосъобразен характер, изработени от масивно дърво. Историята на мозайките от тиково дърво започва в Индонезия – най-голямата островна държава в света, чиято територия обхваща повече от 17 000 острова. За придвижване на населението между отделните части на страната се използват основно дървени лодки. Поради тази причина, там концентрацията на стари дървени плавателни съдове е особено голяма. Същото се отнася и за големия брой стари рибарски дървени колиби и къщи. С две думи - Индонезия е дом на огромно количество стар дървен материал. Защо тогава да застрашаваме природата и да изсичаме нейната растителност, когато можем да впрегнем усилия и да създадем нещо красиво от старото дърво?

Именно така се ражда и идеята за серията мозайка от тиково дърво Teak  second|life. Тъй като за производството не се използват нито прясно отсечени дървета, нито дървета от плантации, използваният дървен материал получава шанс за втора употреба и живот, а от там и името - Teak second|life. По този начин, заедно избираме един екологичен начин на употреба на естествените запаси на дърво. Влагането на използвания и рециклиран дървен материал за производство на красиви дървени мозайки за интериорно приложение е начин чувствително да променим облика на помещенията като същевременно дадем и своя екосъобразен принос.

Технологията на производство на мозайка от тиково дърво започва с изсушаване на материала. Впоследствие той се нарязва на малки парчета. Те се сортират внимателно по вид и се залепят върху 9 мм дебел лист висококачествен хидрофобен WBP-шперплат. Последната операция е лекото и фино шлайфане на повърхността. Финалният резултат е красиви и отличими дървени мозайки, способни да преобразят всеки интериор.

Дървените мозайки от дъб и орех са произведени ръчно от остатъчен дървен материал и стари дървени елементи като по този начин притежават отличен екологичен баланс. Всяка от колекциите като например Memory (белено дърво), Gently (цепено дърво), Cuts (дялано дърво) или Invy (рустикално дърво) са истински ръчно изработени уникати. Квадрати, правоъгълници и летви от различно дърво и с различни формати, повърхности, дизайн и цветове, създават една неповторима атмосфера и премахват ограниченията пред индивидуалния дизайн на стени и помещения.

Модели

Потопете се в многообразието от ръчно изработени елементи и открийте дървената мозайка, която най-добре приляга на целите на Вашия проект.

Виж повече

Галерия

Галерия с реални примери от практиката за ефекта от приложението на решенията в серията дървена мозайка в сгради от частното и обществено строителство.

Виж повече