РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Полиуретан

Полиуретанът е уникален фасаден и интериорен материал за изработка на декоративни елементи. Измислен е през 30-те години на миналия век в Германия. Този полимер съчетава в себе си всички най-добри свойства на материалите, от които традиционно се изработва фасадата декорация, като в същото време е практически лишен от голяма част от техните недостатъци.

Полиуретанът е идеален фасаден материал с голяма дълготрайност, плътен е и се характеризира с висока якост на повърхностния си слой. Той не променя свойствата си в доста широк температурен диапазон (от -70°С до +80°С), устойчив е на агресивните влияния на околната среда и запазва естетическите си и технически характеристики дори при продължително излагане на слънце, дъжд и вятър. Това е особено важно, в случаите, когато се използва за декоративна украса на фасадата.

Декоративните елементи от фасаден полиуретан са здрави и леки, но матриците, в които се изработват, са сложни и много скъпи. Всичко това задава и производствените особености на технологичния процес: Производството на декоративни елементи от полиуретан е трудоемък процес, за който е нужна много скъпа инвестиция, участието на технически високо квалифицирани специалисти и строг контрол на качеството във всички области на производствения процес. Това прави почти невъзможна и изключително скъпа изработката на индивидуални проекти и декорации. Клиента е принуден да избира от ограничен набор декоративни елементи, които не могат да бъдат променяни и индивидуално напасвани както по размери, така и по вид.

По своята детайлност и точност на изработка, полиуретан е сравнима с гипсовите декоративни елементи, а по отношение на надеждността си не отстъпва на бетонните елементи. Сравнително ниското тегло на орнаментите позволява те да бъдат монтирани на фасадата без нуждата от специално оборудване и техника. Материала може да бъде подлаган на почти всяка механична обработка: шлайфане, рязане, пробиване и т.н. В допълнение, възможността полиуретановите продукти да бъдат обработвани със специални покрития, които да имитират различни материали, позволява да бъде реализиран всеки проект на фасада, замислен от дизайнера-архитект.

Предишна / Следваща страница