РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Органични облицовки Organoid® – красотата на австрийските Алпи в дома и офиса

В забързаното ежедневие все по-рядко ни остава време да се докоснем до красотата на природата. Дори и някои от нас да успяват да отделят по няколко часа за разходка седмично, често оставаме с чувството, че това никога не е достатъчно. Именно поради тази причина, в последните години, проектирането и декорирането на помещенията, които обитаваме все повече се фокусира върху едно определено направление – биофилен интериорен дизайн.

Биофилният интериорен дизайн има за цел да ни спомогне да запазим тясната връзка с природата дори, когато сме на работното място или в градския дом. Това става възможно чрез оформяне на помещенията чрез декоративни елементи, изработени от изцяло природни и натурални материали.

Благодарение на StyroDesign, днес едни от водещите решения в направлението органични облицовки вече се предлагат и на българския пазар. Сериите от решения на австрийската фирма Organoid® спомагат за оформянето на красиви и функционални помещения, носещи духа на планината и натуралното усещане на природата.

Органични облицовки Organoid® – красотата на австрийските Алпи в дома Ви

Решенията под марката Organoid® включват в себе си декоративни облицовъчни повърхноти и детайли, изработени изцяло от природни материали като лавандула, метличина, сено, цвят от рози, дървесни кори, вълна, листа, мъхове, мента, слънчогледови семена, жасмин, маргаритки и много други. Посредством комбинирането на всички тях се произвеждат особено красиви, ефектни и приятно ухаещи повърхности и елементи, подходящи за приложение във всяко едно помещение.

Наред с огромното разнообразие от готови решения, между които тапети, фолиа, облицовки, облепващи ленти и кантове, подови лайсни и панели, акустични пана и ред други, се предлага и изработка на индивидуални решения и дизайн елементи, съобразени изцяло с изискванията на клиента.

Производственият процес – от планинските пасища, до интериора

Дългият път на природните суровини, докато достигнат до интериора, започва от обширните поляни на австрийските Алпи. Красивите пасища, където растат природните материали са недостъпни за техника, което налага обирането им с тежък физически труд. Реколтата се събира ръчно, по традиционния начин, познат от стотици години. Сеното се коси на ръка, след което се събира с ръчни гребла. След като изсъхне се обръща с вили и се поставя в кошове, които се пренасят на гръб до най-близките пътища.

Събраните суровини се транспортират до производствените цехове в близките китни австрийски села, където се преминава към тяхното почистване и последващо пресоване. Реколтата от природни суровини и материали се смесва с екологично-чист свързващ агент и се пресоват до тънък филм с размери между 0.1 и 3 мм. Органичните материали могат да се пресоват върху широк набор от повърхности, между които дървени, филцови материи, хартия, самозалепващи фолиа, кожи и др. Методологията на пресоване разчита на специални и модерни технологии, гарантиращи щадящия начин на обработка на реколтата, позволяващ съхраняването на природните ѝ свойства – цвят, естествен аромат и усещане при допир.

В зависимост от типа на произвеждания продукт, реколтата може да се комбинира с основа от специални плоскости или носещи подложки, както и да се продава директно след пресоване в изцяло чист вид. Органичните облицовки Organoid® се предлагат в комбинация с носеща основа от HPL ламинат, тапети, плътни или полупрозрачни самозалепващи фолиа, текстил, подови системи от HDF или корк, акустични панели и др.

Органичните облицовки достигат до Вас в готов за употреба вид. В зависимост от мястото на приложение и предназначението на помещението, те могат да бъдат допълнително защитени с епоксидна смола, конвенционални масла или лакове. Така, органичните облицовки се защитават от влага (при приложение в бани, мокри помещения и релакс зони) и от механичен натиск (при приложение в силно натоварени помещения като чакални, коридори, фоайета и други, при които има риск от механичен контакт, драскане и протъркване).

Какво прави органичните облицовки ORGANOID® толкова специални?

Органичните облицовки като средство в интериорния дизайн се характеризират с редица предимства, част от които включват:

Изцяло природен характер

Истината е, че хората се чувстваме най-добре в близост до природата, тъй като възприемаме заобикалящата ни среда с всичките си сетива. В този ред на мисли, всеки елемент, който ни позволява да доближим домовете си до естественото усещане и красотата на природата, мигновено се превръща в предпочитано решение при оформлението на интериора.

Органичните облицовки Organoid® се произвеждат по екосъобразна и устойчива методология. Всеки един от вложените материали е изцяло биоразградим, а произведените органични повърхности дори са класицифирани и сертифицирани като безвредни при директен контакт с храна. Всички продукти в серията се произвеждат само и единствено с натурални материали, без влагане на пластификатори или разтворители. Крайният продукт е изпитан за наличие на алергени и е доказано безопасен за човека и природата.

Възможност за работа по индивидуална поръчка

Наред с многообразието от готови решения, включващо в себе си различни видове плоскости, тапети, фолиа, облицовки без подложки, облепващи ленти, подови лайсни и панели и др., предлагаме и възможност за изработка на облицовки по индивидуална поръчка. В производството могат да се влагат всякакви видове природни материали като единственото изискване е те да позволяват натурално третиране и естетвена обработка.

Пероснализирането на всеки един проект може да става и според други фактори като например цвят (по RAL 9004), произход и механични свойства на органичните повърхности (пример – еластични повърхности, пропускащи светлина). Така нашите клиенти и партньори могат особено ясно и точно да прецезират изискванията за своите проекти.

Дълготрайно качество и експлоатационна надеждност

При нормални климатични условия, експлоатационната продължителност на органичните повърхности е сравнима с тази на ПДЧ плоскостите. Продуктите, при които има вложени материали, съдържащи хлорофил обаче, по принцип са обект на естествени темпове на стареене под влиянието на UV лъчите. За да се преодолее въпросния проблем, в процеса на производство се влага естествен агент, стабилизиращ ефекта от светлинните лъчи.

Що се касасе до натуралния ефект от органичните повърхности, трябва да се отбележи, че те запазват спектъра си от свойства през целия период на експлоатация. Така, в зависимост от типа на вложените суровини, органичните повърхности могат да запазят своя приятен и наситен аромат за дълъг период от време (при някои решения достига до над 20 години).

Все пак обаче, поради натуралния си характер, естествените процеси на стареене, начина и условията на експлоатация на помещението (влажност, температура, проветривост), ароматът може да отслабне в периода на експлоатация. Всичко, от което се нуждае, за да се засили отново обаче е леко почистване с влажна кърпа.

Множество сертификати за качество и награди за дизайн

Органичните облицовки Organoid® са с доказано качество на най-високо равнище на европейския и международен пазар. Продуктите в серията са отличени с редица награди, между които: Green Product Award 2019 за иновативен и устойчив дизайн, German Design Award 2019 for Excellent Product Design за серията релефни стенни панели, Iconic Award 2018 за иновативен материал, European Product Design Award 2018 в категория продуктов дизайн, ADEX Journal Award for Design Excellence 2016, reddot award 2014 и 2015 и ред други.

Органичните облицовки и разнообразното им приложение

Безкрайните възможности за комбиниране на естествени суровини и материали ни позволяват да обслужваме широк набор от партньори в различни направления. Така например, серията органични облицовки Organoid® намира приложение в дейността на:

Интериорни студиа и дизайнери

Чрез използване на решенията от портфолиото органични облицовки на StyroDesign, дизайн студиата и интериорните дизайнери си гарантират широко поле на изява и множество възможности за кративно оформление на помещенията. За целта, те не се ограничават в своя избор, но най-често избират да работят с решенията Organoid® Translucent. Те са популярно средство за ефектното декориране на фоайета, общи части и стаи в различни хотелски и ваканционни комплекси.

Професионалистите, занимаващи се с декориране на помещенията също така избират да работят и със серията тапети Organoid®. Тапетите позволяват оформянето на красиви стени и уникални повърхности бързо, лесно и безпроблемно. За целта, декораторите се доверяват на решенията от серията Organoid® Wallpaper. Те са често срещано решение при декориране на спа и релакс зони в хотелски и ваканционни комплекси.

За тези, желаещи да придадат уникален стил на помещението чрез оформяне на акцентни елементи и специални ефекти, се препоръчват самозалепващите фолиа Organoid® Self-Adhesive и пресовани натурални елементи без основа Organoid® PURE. Те намират широко приложение при декорацията и оформянето на акцентни елементи в общи части в бизнес сгради като фоайета, конферентни зали, офиси и др.

Organoid® PURE намира приложение и за целите на светлопланирането в помещението. Натуралните елементи без основа, както и полупрозрачното самозалепващо фолио Organoid® Translucent могат да бъдат произведени с персонализирана светлопропускливост, благодарение на което се превръщат в ефективно средство за постигането на желаната осветеност на помещението. В практиката продуктите от двете серии се използват за директно приложение върху осветителните тела като заглушители на светлината, декоративни елементи за LED осветление, оформяне на повърхности за минимизиране на отблясъците и др.

Архитекти и проектанти

Архитектите и проектантите предпочитат органичните облицовки Organoid® на StyroDesign поради особената гъвкавост на обслужване и възможността за работа по индивидуална поръчка. Така, в зависимост от целите на проекта могат да се поръчат всякакви количества (от няколко кв. м., през цели стени и помещения, до крупни проекти от няколко хиляди кв. м.), да се изработят индивидуални инсталации (от избор на натурални материали, включително и листата от градината пред сградата, до усещане и финишно покритие).

В пракиката си, проектантите често залагат на продукти от сериите Organoid® Acoustic Fabric, Organoid® Absorber Panel, Organoid® Picture Absorber и Organoid® Slot Absorber при проектирането на звукозаписни студия, ресторанти, конферентни зали, заведения, силно натоварени офисни площи и конферентни зали и др. Визуалният ефект от приложението на акустичните панели, както и възможността им да абсорбират шумове и да звукоизолират се дължат изцяло на натуралния им произход. Органичните материали обикновено имат много добри звукоизолационни свойства и приложението им в интериора гарантира значителното подобряване на обстановката и качеството на експлоатация. Акустичните панели могат да бъдат използвани като пана за окачен таван, финишно покритие за стени и подове, както и като декорация за обзавеждане, врати и мебели.

При направата на лабораторни изпитвания според стандарта EN ISO 354, Organoid® Picture Absorber (дебелина на листа – 16 мм, отстояние от стената – 0 мм) постига стойности на поглъщане на звука аw от 0.9 (клас А).

Производители на мебели и обзавеждане

Серията плоскости Organoid® HPL присъства в портфолиото на редица дърводелци, производители на мебели и дизайнери на рекламни витрини и щандове. Посредством приложението на плоскостите, нашите партньори успяват да разчупят ефекта на традиционната дървесина, комбинирайки я с друг акцентен природен материал. По този начин малки и големи детайли като бюра, шкафове, маси, гардероби, врати и дори подови покрития като ламинат могат да бъдат оформени с цветни и отличаващи се елементи. Най-подходящи за целта са елементите от сериите Organoid® FLEXI, Organoid® ROLL или Organoid® Self-Adhesive.

В зависимост от мястото наприложение на плоскостите, те могат да бъдат дообработени и със специални покрития и масла, гарантиращи устойчивостта им на влага и изпарения.

Продуктови дизайнери

Благодарение на гъвкавостта и функционалността на някои от решенията в направлението органични облицовки на StyroDesign, продуктовите дизайнери могат лесно и ефектно да оформят красиви и неповторими концепции за всякакъв тип продукти. По този начин, декорирането на 3D елементи от всякакви размери става безпроблемно, а неповторимият краен резултат е гарантиран.

Благодарение на функционалността на Organoid® Translucent и Organoid® PURE, продуктовите дизайнери имат всички предпоставки за проектирането и изработката на красиви и неповторими продукти и опаковки.

Научете как можем да преобразим и Вашия проект

Ако желаете да впрегнете красотата на природата и усещането на натуралните материали за целите на следващия Ви проект, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще отговорим на всичките Ви въпроси и ще разкрием пред Вас огромните хоризонти, които органичните облицовки Organoid® разгръщат.

Предишна / Следваща страница

error: