РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Пенополистирол

Пенопластите (полистирол, пенополистирол) са един от най-икономичните и функционални решения за производството на скулптурен фасаден и интериорен декор. Орнаментите от пенополистирол са многократно по-евтини от тези, произведени от който и да е друг вид материал, използван за декорация на фасади и интериори. Това се дължи на цената на суровините, свойствата на готовите продукти и технологията на производство, както на самия пенополистирол, така и на декоративните елементи от него.

Технологията на производство на декорации от полистирол не изисква използването на сложни формовъчни апарати, както тези при процеса на изработката на декор от другите видове материали. Декоративните елементи от пенополистирол се нарязват на специални програмно управляеми машини, които оптимизират както производствения отпадък, така и времето, необходимо за производството, което от своя страна, позволява минимализирането на цената. Използването на елементите от пенополистирол на фасади е възможно само след полагането на защитно многослойно покритие (обикновено на циментова основа).

Наличието на евтин материал като алтернатива е винаги на цена. Икономичната класа има огромно търсене и може значително да спаси собственика, особено ако проектът е много голям.

Какви са предимствата на декоративните елементи от пенополистирол?

1. Цената е най-ниската в сравнение с всички други видове декор. Това има особено голямо значение при големи проекти и при проекти с ограничен бюджет.

2. Възможността за производство на декоративни елементи по индивидуално задание, без това да води до оскъпяване е едно от най-големите предимства на пенополистирола. Такава възможност при производството на елементи от полиуретан няма или е извънредно скъпа.

3. Скоростта на производство на продуктите. Технологията за изрязване от пенополистирол предполага бърз метод за изработване на декорации в големи количества. Нанасянето на защитното покритие удължава периода незначително. Това позволява завършване на проекта в достатъчно кратки срокове без да се налага дълго чакане или предварително планиране от страна на клиентите.

4. Минималната тежест на декоративните елементи, която не натоварва по никакъв начин носещата част на сградата. Това определя също така и извънредно лекия и безпроблемен монтаж на елементите върху фасадата.

Какви са недостатъците на фасадната украса от полистирол?

1. Ниската цена на декорацията от полистирол отразява и един, съществен за строителството недостатък – това е нейната слаба устойчивост на механични натоварвания и нестабилност в сравнение с декора, произведен от други видове материали. При повреда на горния защитен слой, декорът от полистирол, подложен на атмосферни влияния, може бързо да се разруши – в рамките на няколко сезона.

2. Производството на продукти от полистирол не винаги може да създаде изискани и елегантни бижута с фини детайли – например, барелефи, което за някои стилове на архитектура е недостатък. В такъв случай се налага използването на декоративни елементи от друг материал.

3. Устойчивостта на фасадните декорации от пенополистирол без поддръжка е около 5-7 години, като този срок зависи съществено от качеството на нанесеното защитно покритие и най-вече от качеството на монтажа на декоративните елементи. След изтичане на този период се изисква редовен преглед на състоянието и своевременното възстановяване на случайни малки повреди на декора. Внимателното отношение и периодичната поддръжка обаче, гарантират дългогодишен срок на експлоатация на декорът от пенополистирол.

Предишна / Следваща страница

error: