РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Модернистични фасади и отличаващи се интериори с декоративни решетки, текстури и панели

Научете какво превръща серията декоративни решетки, текстури и панели в предпочитано средство за естетически-издържано и силно въздействащо оформление на интериори и фасади в частни домове, офиси, хотелски части, търговски площи и др. Запознайте се и с предимства на Duralmond материала и почерпете вдъхновение от галерията с практически примери за реално изпълнени проекти.

За да изпъкват фасадите и интериорите вече е нужно нещо повече от ярки и открояващи се цветове. Днес, на преден план в архитектурния дизайн стоят релефът, красотата на формите и дълбочината. Тяхното съчетание позволява дори и обикновената едноцветна и минималистична повърхност да бъде декорирана по такъв начин, че да изпъква на преден план и да изглежда изтънчено.

За по-лесното постигане на тази цел, StyroDesign вече предлага на българския пазар изцяло ново направление от декоративните решетки, текстури и панели. Тези красиви и ефектни решения се явяват функционално средство за пълно преобразяване на фасади и интериори. Декоративните елементи се характеризират с лесен и безпроблемен монтаж, който може да бъде изпълнен дори и от хоби ентусиастите.

Решенията в серията намират приложение за целите на интериорни и екстериорни проекти в:

 • Частни домове (трапезарии, коридори, спални, кухни, бани и др.);
 • Жилищни сгради (фоайета, общи части и фасади);
 • Хотелски комплекси (стаи, коридори, фоайета, рецепции, спа и релакс зони и др.);
 • Търговски центрове (декорации на отделни обекти, ресторанти и заведения);
 • Офиси (за обособяване на споделени работни пространства или декориране на цялостното помещение);

Декоративните решетки, текстури и панели допълват портфолиото от решения за архитектурен дизайн на StyroDesign и предоставят допълнителен набор от възможности за пълно претворяване на помещения и фасади. А в комбинация с архитектурни профили, осветителни тела и различни 3D форми и релефи, възможностите за пресъздаване на всякакви дизайн тенденции и архитектурни стилове стават безгранични.

Разнообразие от модели

Серията от решения обхваща няколко различни направления, всяко от които разгръща разнообразие от възможности за декорация на повърхностите. Ето повече за всяко едно от тях:

 • Декоративни решетки и преградни пана

Приложение: външно и вътрешно
Материал:
Duralmond, MDF и HDFOAM

Серията обхваща разнообразие от 27 различни модела, предлагани под формата на големи пана, пригодени за използване както в интериора, така и в екстериора. Работата с тях спомага за постигането на редица разнообразни ефекти, между които придаване на релеф и дълбочина на стените, отделяне и обособяване на помещенията, филтриране на слънчевата светлина, както и за всички цели на креативното декориране на интериори и екстериори.

Декоративните решетки и преградни пана се явяват един модерен, различен и ефектен начин за пренасяне на цвят и дизайн, разчупващи традиционния изглед на повърхностите. Те могат да бъдат произведени във всеки нюанс от цветните диаграми: RAL, NCS и PANTONE както в мат, така и в гланц.

Характерни за решенията в серията са техните красиви и нетрадиционни геометрични форми, спомагащи за постигане на ефект на дълбочина. Така стените и таваните в помещенията, както и фасадите на сградите могат да бъдат преобразени до неузнаваемост. Декоративните решетки и преградни пана са предпочитано решение за пресъздаване на форми и текстури познати от традиционната, минималистична и авангардна декорация за оформяне на елегантни, иновативни и специални пространства.

Галерия с реални примери от приложението на декоративните решетки и преградни пана в практиката можете да откриете тук.

 • Декоративни облицовки и 2D панели

Приложение: вътрешно
Материал:
MDF

Серията декоративни облицовки и 2D панели включва в себе си разнообразие от красиви и ефектни форми, способни да преобразят всеки един интериор. Детайлите са идеален избор за приложение както в различните помещения в дома, така и в силно натоварени търговски площи, офис пространства, хотелски комплекси, обществени сгради и др.

Направлението включва над 18 модела, предлагани в мат и гланц, способни да разчупят и най-обикновените стени, придавайки им красив и нетрадиционен релеф.

Декоративните облицовки и 2D панели са изработени от MDF материал и имат структура на дървесновлакнести плоскости със средна плътност. Благодарение на специалната методология на изработка на MDF материала (сухо пресоване при висока температура и налягане), декоративните елементи се характеризират със особена здравина и устойчивост.

Галерия с реални примери от приложението на декоративните облицовки и 2D панели в практиката можете да откриете тук.

 • Декоративни 3D панели

Приложение: външно и вътрешно
Материал:
Duralmond

Решенията в серията 3D панели са изработени от специалния Duralmond материал, което ги прави подходящи както за интериорно, така и за екстериорно приложение. В направлението влизат над 20 уникални модела, всеки от които способен да задоволи строгите изисквания на различните архитектурни стилове.

Приложението им по фасадите или интериорите на сградите спомага за придаването на дълбочина, релеф и модерно излъчване дори и на най-обикновените и традиционни повърхности.

Подобно на декоративните решетки и преградни пана, 3D панелите също могат да бъдат изработени в разнообразие от цветове и нюанси от диаграмите RAL, NCS и PANTONE в мат или гланц.

С помощта на 3D панелите всякакви форми и акценти от традиционната и авангардна архитектура могат да бъдат лесно пресъздадени. Работата с тях гарантира оформянето на помещения и сгради с уникално излъчване и индивидуален дух.

Галерия с реални примери от приложението на декоративните 3D панели в практиката можете да откриете тук.

 • Декоративни текстури и касетирани тавани

Приложение: външно и вътрешно
Материал:
Duralmond

Направлението се допълва от серията декоративни текстури и касетирани тавани, с чиято помощ помещенията и фасадите могат да заблестят в една изцяло нова и непозната светлина.

Наред с чисто визуалните си предимства, от сериозна важност са и топло- и звукоизолационните свойства на декоративните текстури и касетирани тавани. Така, освен красивия облик на повърхностите, детайлите допринасят и с чисто функционални предимства.

Серията включва над 15 различни модела, всеки от които способен да допринесе с уникални и отличаващи се щрихи. Решенията са популярно решение за декорация както на частни домове, така и на обществени и силно натоварени площи като офиси, конферентни зали, хотели, търговски обекти и др.

Галерия с реални примери от приложението на декоративните текстури и касетирани тавани в практиката можете да откриете тук.

Предимствата на Duralmond полимера

Това, което значително отличава направлението на декоративните решетки, текстури и панели, е материалът, от който са направени. Нека обърнем по-специално внимание на Duralmond материала и разберем какво го прави толкова специален.

Duralmond представлява композитен материал, създаден чрез комбиниране на синтетични и растителни смоли с натрошени бадемови черупки. Така, вземайки растителен отпаден продукт, могат да се оформят изключително красиви, детайлни, биоразградими и рециклируеми материали за дизайн с висока екологична стойност. Част от предимствата му включват:

 • Лека структура;
 • Разнообразна плътност;
 • Звуко- и топлоизолационни свойства;
 • Адекватно поведение при условия на пожар;
 • Устойчивост на агресивни атмосферни влияния;
 • Механична здравина и надеждност;
 • Лесен монтаж;
 • Възможност за персонализирана изработка;

На първо място, материалът се характеризира с особено лека структура. Ниското тегло спомага за редуциране на напрежението, оказвано върху фасадата и интериорните повърхности, което подсигурява надеждната им експлоатация за дълъг период от време.

Решенията, изработени от Duralmond могат да се произвеждат и по поръчка според изискванията на клиента. Така например, те могат да бъдат произведени с разнообразна структура и визия като например – натурални (директно след изкарване от калъп и без финишен слой), обработени с бял грунд, матов лак, гланцов лак, с финишен слой, имитиращ дървен материал, метал и др. Те могат да бъдат произведени и във всеки нюанс от цветните диаграми: RAL, NCS и PANTONE.

Детайлите могат да се произвеждат и с разнообразна плътност. В зависимост от нея, материалът се характеризира и с различна степен на устойчивост на механични влияния и агресори. Така например, дизайн елементите с висока плътност са изцяло устойчиви на удари и абразия, докато тези с по-ниска плътност комбинират здравина и по-леко тегло.

Материалът също така е с идеална разливност и особено лесна обработка. Благодарение на това, той успява лесно да приема и пресъздава формата и текстурата на калъпа, в който се излива с идеална точност.

Duralmond елементите се характеризират и с адекватно поведение при условия на пожар, потвърдено с европейски сертификационни стойности CS2, d0.

Резистентността им срещу влага и вода ги прави удачен избор за приложение и в бани и мокри помещения. Устойчивостта на Duralmond материала на UV-лъчи, влага и агресивни атмосферни влияния, от своя страна, прави моделите, изработени от него, идеални решения за декориране на фасади. Те не се влияят от променливи температури, валежи, механични частици, индустриални газове и други агресори, типични за екстериорните повърхности. Декоративните елементи са устойчиви на триене, натиск, обезцветяване, възникване на петна, следи от контакт и всякакви други агресори, типични за натоварените вътрешни пространства.

По време на полимеризацията на материала, в него се образуват микропори, което придава на Duralmond детайлите перфектни звукоизолационни и звукозаглушаващи (антиревербационни) свойства. Така, детайлите се характеризират с добро звукопоглъщане, минимизирайки продължителното отражение на звуковите вълни в затворени помещения или естествено ограничени пространства. Материалът притежава също така и много добри топлоизолационни качества.

Част от решенията в серията се предлагат и във варианти, изработени от MDF и HDFOAM, подходящи за вътрешни инсталации.

Лесен монтаж

Монтажът на детайлите е бърз, лесен и безпроблемен. С помощта на нашите подробни инструкции, преобразяването на помещенията може да бъде извършено дори и от хоби ентусиастите.

Веднъж след като са монтирани, декоративните решетки, текстури и панели не се нуждаят от допълнителна поддръжка освен периодичното забърсване от прах и наслоявания. По този начин всеки един може да гарантира максимален ефект с минимални усилия.

Предишна / Следваща страница

error: