РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Декоративни фасадни панели от EPS – модерният начин да защитим и разкрасим фасадата си

Фасадата на една сграда обикновено трябва да изпълнява две основни функции. Първата е да подсигурява нейната защита от външни влияния, в т.ч. променливи температури и агресивни атмосферни влияния, поддържайки комфортния климат в помещенията. Втората е да гарантира естетическата визия и красивия облик на сградата. За да подситурят успешното изпълнение на въпросните задачи, проектантите обикновено използват комбинация от топлоизолационна система (топлоизолационни плочи, лепила, шпакловки, аксесоари за монтаж, мазилки/бои) и декоративни елементи за фасади.

На пазара обаче има решения, които съвместяват двете основни функции на една фасада – топлоизолиране и естетически издържан изглед.

Декоративни фасадни панели от EPS

Декоративни фасадни панели от EPS и техните предимства

Декоративните фасадни панели предлагат иновативна алтернатива на традиционните фасадни системи. Благодарение на редицата си предимства, те започват да навлизат все по-осезаемо в множество проекти от частното и обществено строителство. Част от позитивите от работата с декоративни фасадни панели включва:

  • Изпитани топлоизолационни свойства

Декоративни фасадни панели от EPSСерията декоративни фасадни панели от EPS на StyroDesign се състои от продукти, изработени от експандиран полистирен (EPS) със стандартна плътност от 15 кг/м3, което ги прави добро топлоизолационно решение за всякакъв тип строителство. В зависимост от изискванията на клиента обаче, плътността може да бъде променяна, за да се съобрази изцяло със спецификите на проекта.

Въпреки, че стандартната дебелина на термопанелите е 100 мм, тя също може да бъде модифицирана и детайлите да бъдат изработени по поръчка, в зависимост от особеностите на проекта. Този изцяло индивидуален подход в предлагането на фасадните панели предоставя на клиента огромно поле на избор.

Благодарение на изпитания метод за монтаж, фасадните панели изкореняват риска от образуване на термо мостове. По този начин те гарантират перфектното поведение на топлоизолационния слой и подсигуряват приноса му в поддържането на комфортния климат в помещенията.

  • Здрав и устойчив декоративен слой

Ако за здравината и устойчивостта на една топлоизолационна система се грижат армиращата мрежа, шпакловката и фасадната мазилка, то при фасадните панели, тази роля е поверена на декоративния слой от течен полимерен камък. Течният полимерен камък представлява строителна смес със специален състав, която след миксиране с вода, се втвърдява и образува особено здрав финишен слой. След стягане, по външен вид, течният камък изцяло наподобява истински камък, с разликата, че е по-гладък и с почти перфектна структура.

Втората, и по-съществена разлика, е, че течният камък е плътен материал с не толкова пореста структура. Всичко това, в комбинация с финишното покритие от акрилен лак, с което се обработват панелите, се гарантира един перфектно изглеждащ и непроницаем слой.

Декоративни фасадни панели от EPS

Финишният слой на декоративните фасадни панели от EPS е с дебелина между 8 и 10 мм. В структурата му е вложена и армираща стъклотекстилна мрежа, която ги прави особено здрав и устойчив на механичен натиск, структурни вибрации и движения в основата. Това спомага за запазване на неговата стабилност през целия период на експлоатация.

  • Комфортен и сигурен монтажМонтаж на декоративни фасадни панели от EPS

Декоративните термопанели се предлагат с предварително оформен монтажен зъб с големина от 50 мм. Благодарение на това, декоративните панели се застъпват четиристранно и се
анкерират сигурно към основата, с помощта на дюбели. След монтаж на първия панел, благодарение на монтажните зъби и метода на съединяване, последващите пана се фиксират лесно и удобно, гарантирайки 100% контактна повърхност един с друг. По този начин топлоизолационният слой остава непрекъснат, което редуцира риска от проникване на вода или механични частици, които биха отслабили неговата ефективност през периода на експлоатация.

Благодарение на техниката на производство, финишното покритие на декоративните фасадни панели е предварително обработено, така че всички мокри процеси да са приключили. По този начин продуктите идват готови за директен монтаж, пестейки време и усилия.

Разнообразие от цветове и текстури

Декоративните фасадни панели от EPS на StyroDesign не се ограничават само с точното пресъздаване на визията не естествен материал като камъка. Те разгръщат богата гама от възможности за избор между различни категории от панели като например:

 

Изброените категории съдържат над 50 модела в различни дизайни. Но с това не се изчерпва гамата от предложения. Декоративните фасадни панели от EPS се предлагат и с текстура на дърво..

Декоративни фасадни панели от EPS

Направлението от термопанели на StyroDesign се пресъздава максимално точно цвета и структурата на естествените материали, които имитират. Благодарение на технологията на изработка и монтаж, материалът гарантира създаването на монолитни безшевни повърхности, изцяло „запечатващи“ фасадата на сградата и превръщащи я в местна забележителност.

Що се касае до поддържането на естетическата визия на декоративните фасадни панели, от особена важност е да се спомене, че техният финишен слой редуцира до минимум задържането на наслоявания и механични частици по повърхността. Почистването на термопанелите става лесно и бързо, само с помощта на кърпа и сапунена вода. Така, фасадата на сградата запазва своята забележителна визия за дълъг период от време, гарантирайки една безпроблемна експлоатация.

Предишна / Следваща страница

error: