РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

ИНФОРМАЦИЯ

Насладете се на уникалния аромат на ръчно окосено алпийско сено, расло 1700 м надморска височина по стръмните склонове на Вилдщпице – най-високия връх в Тирол. Изработени с любов детайл по детайл, органичните повърхности Organoid® омагьосват дома и внасят чистотата и простотата на планината в помещенията!

Чували ли сте за Вилдшпитце?

Най-високия връх в Тирол, със своите 3.770 м, се издига величествено над внушаващия планински ландшафт на Алпите.

Пасищата и ливадите по склоновете на Вилдшпитце, до голяма степен, се обработват и стопанисват все още по традиционен начин. В повечето случаи това се случва без употреба на техника, тъй като много от регионите могат да бъдат достигнати все още само пеша.

Събирането на реколтата е тежък физически труд, който изисква много от фермерите. Сеното се коси на ръка, след което се събира с ръчни гребла. Докато изсъхне, то се обръща отново ръчно с вили, след което, в кошове на гръб, се пренася до най-близкия път, откъдето се транспортира до долината.

Аромата на прясно сено е запечатана дълбоко в нас и ни напомня на живот, свързан с природата, на почивка на село…

Идеята, ароматното алпийско сено да бъде внесено в интериора и помещенията, се осъществява през 2012 година. След няколко годишни интензивни изследвания и експерименти в австрийската фирма, откриват иновативен начин да пресоват по щадящ начин ценният естествен материал, така, че той да запази своите природни хаптика (усещане при докосване), цвят и естествен аромат. Създадена е първата ароматна органичната повърхност от алпийско сено: WILDSPITZE.

 

Какво прави „organoid“ повърхностите уникални в целия свят?

Интервю с Martin Jehart & Mag. Christoph Egger

Какво означава ORGANOID?

Словосъчетанието ORGANOID се състои от „organiс“ – в смисъла на естествен, непроменен – и окончанието „-oid“ (от старогръцки: подобен). В нашите органични повърхности са скрити 100% устойчивост, автентичност, свързаност с природата и не обработени природни материали.

Как се разви фирмата Ви?

След 3 години интензивна изследователска и развойна дейност, през 2013 година, основахме Organoid Technologies GmbH. На множество изложения и конференции, патентования от нас метод срещна голям световен интерес, което се отразява и в броя и качеството на връчените награди и отличия. По настоящем, фирмата ни е позиционирана в Тирол, където на 1200 м2 производствена площ работят 15 служителя.

Какво в органичните повърхности е толкова уникално?

Човек се чувства най-добре и удобно, когато е заобиколен от естествена среда. Със своите сетива той възприема обстановката и уюта в помещенията. С нашите органични повърхности ние усилваме това усещане за уют. Природата, с нейното многообразие влиза и „се нанася“ в помещенията и предизвиква емоции:

Първото впечатление – виждаме естествената повърхност и разпознаваме материала, от което е направена – например лавандула. Събуждат се спомени – градината на баба, почивката в Прованс…

Любопитството ни се събужда и ни се иска да прокараме пръсти и длани по повърхността, да усетим фините нюанси, да почувстваме отделните части от растението – лист, стебло, пъпка, обвивка…

С най-финото от сетивата си възприемаме нежен аромат. Помирисваме повърхността и затваряме очи: прясно окосено сено, прекрасна роза, освежаващ лимон, стимулиращо кафе… момент на вътрешна пауза…

 

 

С какви материали работим.

Природата в своята пълнота ни предоставя всичко, от което имаме нужда за нашите органични повърхности – от А до Я – от алпийското сено, през шишарките на хмела и цветовете на метличината, до игличките на кедъра. Бихме могли да използваме всеки естествен природен материал, но предпочитаме да работим с биологични и регионално произведени суровини, които не се обработват при конвенционалните производствени процеси. Нашите клиенти могат да специфицират и персонализират органичните повърхности по цвят (например RAL 9004), по произход (например от собствената продукция на шоколад) и по механични свойства (например да бъдат високоеластични или пропускащи светлината). Готови сме да посрещнем всяко едно предизвикателство!

 

Какво произвеждаме.

Природните материали, които използваме като суровина се смесват с екологичен свързващ агент и по щадящ метод се пресоват под формата на тънък филм с дебелина от 0,1 до 3 мм в зависимост от използваната суровина. Органичните повърхности не се обработват по никакъв начин допълнително и се доставят като готови за употреба декоративни повърхности в тяхното оригинално естествено състояние и качество.

Всички „organoid“ повърхности са безопасни за природата и човека и не предизвикват алергии (тествани са за алергени). Те регулират климата в помещението и не излъчват практически никакви емисии. Произвеждат се СО2 неутрално в Тирол, Австрия.

В случаите, когато е необходимо да бъдат покрити особено високи изисквания към устойчивостта на влага, надраскване, изтъркване и светлина, нашите повърхности могат да бъдат запечатани с конвенционални масла и лакове.

 

Върху какви основи работим.

Тънките органични повърхности се пресоват върху всякакви дървени повърхности, гъвкави филцови материи и тъкани, хартии и самозалепващи фолиа. По този начин се създават напълно индивидуализирани междинни продукти, които да отговорят на всяко изискване.

Производствената ни линия е оптимизирана за размер 3050х1320 мм. По задание обаче можем да произвеждаме по-малки (например врати или хартиени листи) или по-големи формати (ролки с ширина до 3 м).

Почти всички естествени материали могат да бъдат комбинирани с използваните от нас подложки, така, че да постигне съвсем точно зададените спецификации.

 

ORGANOID® HPL

многослойни плоскости (High Pressure Laminate)

 

Дебелина: 0,8-1,2 мм според EN 438
Размери: 3.050 x 1.320 мм

 

Обработва се както стандартен ламинат
B s1 d0 според EN 13501-1 трудно запалим продукт в композитно състояние

ORGANOID® WALLPAPER

активно дишащ тапетен гръб от лен

 

Дебелина: около 1 мм
Размери: 3.050 x 1.320 мм

 

Лесен разкрой
Монтира се като винилов тапет

ORGANOID® SELF-ADHESIVE

дебело замозалепващо фолио

 

Дебелина: около 1,2 мм
Размери: 3.050 x 1.320 мм

 

Лесен разкрой. Радиус на огъване до 2 мм.
Преди монтаж се премахва защитния филм на гърба

ORGANOID® TRANSLUCENT

тънко полупрозрачно самозалепващо фолио

 

Дебелина: около 0,5 мм
Размери: 3.050 x 1.320 мм

 

Лесен разкрой. Радиус на огъване до 0,5 мм.
Преди монтаж се премахва защитния филм на гърба

ORGANOID® PUR

без подложка – 100% природа

 

Дебелина: около 2 мм
Размери: 3.050 x 1.320 мм

 

Прозрачността може да се регулира с наслояване За декорация на абажури, вложки и др.

ORGANOID® FLEXI

тънък, гъвкав нетъкан текстил без лепило

 

Дебелина: около 0,5 мм
Размери: 3.050 x 1.320 мм

 

Лесен разкрой. Радиус на огъване до 0,5 мм.
Монтира се като дървен фурнир

ORGANOID® ROLL

дъбов фурнир, самозалепващ етикет или опаковъчно фолио

 

Дължина на ролката: от 50 м
Ширина: до 300 мм

ORGANOID® FLORING

влагоустойчива HDF плоча с пресован корков слой

 

Дебелина: 17 мм
Размери: 1.230 x 305 мм

 

Лесен монтаж с клик-система.
Клас: 32/AC3 (EN 16511)

ORGANOID® ACOUSTIC

акустичен филц върху перфорирана MDF плоскост

 

Акустичните панели и пана доказано подобряват акустиката в помещенията.
В зависимост от изискванията е възможна изработката на различни системи.

ORGANOID® 3D

като каширани масивни или многослойни детайли от дърво, стомана или алуминий

 

Възможна е изработката на повърхности за инжекционни форми.

 

За кого работим.

Възможностите, органичните повърхности да бъдат комбинирани с подложки от различни видове материали са неограничени. Различните индивидуализации и персонализации създават изключително голямо продуктово разнообразие. Това ни позволява да можем да обслужваме нуждите на множество, различни по вид браншове и да можем да намерим решение за всяко изискване. Споделете нуждите си с нас!

ПРОИЗВОДИЕЛИ НА МЕБЕЛИ И ОБЗАВЕЖДАНЕ, ДЪРВОДЕЛЦИ

За производители на мебели и врати, дърводелци, фирми за дизайн и обзавеждане на магазини, конферентни зали, изложения, хотели и много други, Organoid® HPL е на първо място в избора.

С конвенционалния машинен парк, органичните повърхности могат да бъдат лепени и обработвани като стандартен HPL ламинат.

Без значение дали за приложение върху големи площи или за изработката на малки детайли – Organoid® HPL позволява „играта“ с различни материали и цветни акценти и по този начин да подчертае естествения характер на дървото.

Особени ефекти могат да бъдат постигнати и с Organoid® Flexi, Organoid® Roll, Organoid® Self-Adhesive и Organoid® Floring.

ДЕКОРАТОРИ

Бояджии и тапетаджии ще се зарадват на Organoid® Wallpaper, които се монтират като всеки тежък тапет с помощта на конвенционалните лепила.

Бързо и лесно се раждат уникални и неповторими стени и тавани. Особени ефекти могат да бъдат постигнати също и с помощта на Organoid® Self-Adhesive и Organoid® Pur.

ДИЗАЙНЕРИ

Дали за продуктови дизайнери, дизайнери на опаковки или книговезци – „organoid“ портфолиото предлага подходящи органични повърхности и за приложения с малка площ.

Материала на подложката може да бъде специфицирана от страна на клиента – например хартия или различни по вид тъкани.

Освен залепвани, органичните повърхности позволяват да бъдат обработвани по множество други начини – чрез шиене, сгъване, щанцоване, изрязване на плотер и т.н.

От интерес за дизайнерите могат да бъдат също и Organoid® Translucent и Organoid® Pur

АРХИТЕКТИ И ПРОЕКТАНТИ

Поради минималните количества за покупка от само няколко м2 и голямата степен на индивидуализация (например листа от градината на клиента), нашите продукти могат да бъдат вложени и при съвсем малки проекти.

Естествено обаче, ние сме също така добре подготвени и оборудвани за изпълнението на мащабни проекти с площи от по няколко 1000 м2, при които да осигурим точното изпълнение на специфицирано качество – чрез постоянния контрол на повече от 40 параметъра.

ПРОЕКТАНТИ НА ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ И АКУСТИЧНА ЗАЩИТА

Органични повърхности и ефективна акустична абсорбция се допълват при 4 „organoid“ продукта: акустичен филц, акустични панели, акустични картини и звуков слот-абсорбер.

Акустичните модули могат да висят от тавана, да изграждат широко-форматни облицовки на стени и тавани или да въздействат като декоративен елемент на мебели, врати и стени.

ДИЗАЙНЕРИ НА ОСВЕТЛЕНИЕ

С Organoid® Translucent и Organoid® Pur предлагаме на дизайнери и конструктори на осветителни тела два продукта с определима прозрачност.

Продуктите са подходящи за приложение като декорация на абажури и LED-осветителни тела. В комбинация със стъклени повърхности се използват също така и за антирефлексна защита или изработката на спиращи видимостта преградни стени.

ПРОМИШЛЕНИ И 3D ДИЗАЙНЕРИ

Нашите органични повърхности, с тяхната гъвкавост и разтегливост, могат да бъдат оформяни също и в 3D-форми. За фирмите работещи със шперплат, пресовани дървесни частици или филцове от естествени фазери, доставяме покривала от органични повърхности за директно формоване.

Всички наши органични повърхности могат да бъдат влагани директно в шприц форми. По задание на клиента произвеждаме също така и масивни 3D-форми от разнообразни естествени материали.

Нашата философия: Устойчивост във всеки аспект!

Виж! Докосни! Помириши! Преживей!

Нашата визия

В нашето съвременно, все по-технологизирано и забързано ежедневие, бихме искали нашите органични повърхности да допринесат за това, хората все повече да се обръщат към природата и да засилват извънредно важната връзка на човека с природата.

Нашата мисия

Посредством употребата на естествени и необработени части от растения, които в производствения процес запазват повечето от първоначалните си качества относно оптика, хаптика (усещане при докосване) и аромат, да внесем природата вътре в помещенията и да освежим позитивните спомени от преживяванията ни сред природата.

Нашата ценностна система

Като млад и амбициозен, работещ глобално екип, ние ценим положителното сътрудничество между служители, партньори, доставчици и клиенти.

Естествени суровини

Стремежа ни винаги е да използваме суровини от биологичното селско стопанство или странични продукти от хранително-вкусовата и аграрна индустрия. Благодарение на сътрудничеството ни с природния парк Kaunergrat имаме възможността да получаваме най-доброто алпийско сено и цветни треви директно от нашите съседи. Там където това не е възможно залагаме на регионални партньори и къси транспортни пътища. Между другото: Имената на нашите органични повърхности не са плод на правописни грешки, а са заимствани от нашия тиролски диалект и подсилват нашата връзка с региона.

Манифактура

В нашата фабрика в тиролските планини работим с майсторско старание и старинни знания. Като климатично неутрална фирма се захранваме с 100% екологичен ток и компенсираме неизбежните емисии с нашия партньор ClimatePartner. Свързващите вещества, които употребяваме в производството ни са без разтворители, пластификатори, и всякакви оцветители и ароматизанти.

Естествена красота – Е естествено предимство

Естествената красота на нашите повърхности идва от самата природа. Природата е най-добрия дизайнер, и ние, с нашите технически и ръчни умения, само и помагаме да намери пътя до нашите помещения.

Не на последно място, многото отличия и положителните отзиви на нашите клиенти, доказват, че сме на правилния път. Присъединете се към нас!

DE_Organoid Technologies 2018
error: