РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

ИНФОРМАЦИЯ

Научете повече за материалът, от който се произвежда серията декоративни текстури и касетирани тавани Duralmond и свойствата, благодарение на които можете лесно и удобно да пресъздадете всякакви форми и релефи, познати от природата и различните стилове на архитектурата. Материалът, от който са произведени, гарантира тяхната дълготрайна експлоатационна надеждност, здравина, устойчивост на стареене и UV-лъчи и най-важното – лесен и безпроблемен монтаж.

Решенията в серията декоративни текстури и касетирани тавани Duralmond са изработени от композитен материал, създаден чрез комбиниране на синтетични и растителни смоли с натрошени бадемови черупки. Така, вземайки растителен отпаден продукт, се оформят изключително красиви, детайлни, биоразградими и рециклируеми материали за дизайн с висока екологична стойност. Крайният продукт се характеризира с особено лека структура, разнообразна плътност и ниско тегло. Материалът също така е с идеална разливност и особено лесна обработка. Благодарение на това, той успява лесно да приема и пресъздава формата и текстурата на калъпа, в който се излива с идеална точност. Материалът също така има адекватно поведение при условия на пожар, потвърден с европейски сертификационни стойности CS2, d0.

В зависимост от плътността, в която е изработен, материалът се характеризира и с различна степен на устойчивост на механични влияния и агресори. Така например, текстурите с висока плътност са изцяло устойчиви на удари и абразия, докато тези с по-ниска плътност комбинират здравина и по-леко тегло.

Ддекоративните текстури и касетирани тавани могат да се произвеждат и по поръчка според изискванията на клиента. Така например, решенията могат да бъдат изработени в разнообразна структура и визия като например – натурални (директно след изкарване от калъп и без финишен слой), обработени с бял грунд, матов лак, гланцов лак, с финишен слой, имитиращ дървен материал, метал и др.

Декоративните текстури и касетирани тавани, изработени от Duralmond са подходящи за приложение както в интериора, така и екстериора. Резистентността на Duralmond детайлите срещу влага и вода ги прави удачен избор за приложение и в бани и мокри помещения. Устойчивостта на Duralmond материала на UV-лъчи, влага и агресивни атмосферни влияния, от своя страна, прави моделите в серията идеални решения за декориране на фасади. Те не се влияят от променливи температури, валежи, механични частици, индустриални газове и други агресори, типични за екстериорните повърхности. Така запазват своята дълготрайна експлоатационна надеждност и перфектен външен вид. Що се отнася до вътрешното приложение, важно е да се отбележи, че те са идеален избор както за дома, така и за силно натоварени търговски площи, офис пространства, хотелски комплекси, обществени сгради и др. Декоративните елементи са устойчиви на триене, натиск, обезцветяване, възникване на петна, следи от контакт и всякакви други агресори, типични за натоварените вътрешни пространства.

Решенията в серията декоративни текстури и касетирани тавани притежават редица свойства. На първо място те спомагат за креативното и ефектно декориране на интериори и фасади в разнообразие от геометрични форми. Наред с това, поради полимеризацията и микропорите, които тя създава, Duralmond детайлите служат перфектно и като топло- и звукоизолационен елемент. Характеризират се още и със своите звукопоглъщащи свойства (анти-ревербационни свойства – за разлика от ехото, реверберацията представлява продължително отражение на звукови вълни в затворено помещение или естествено ограничено пространство). В допъленение, леката структура на материалите спомага дълготрайната експлоатационна надеждност без натоварване на повърхностите, върху които са монтирани.

Може да се каже, че декоративните текстури и касетирани тавани пренасят магията на формите и релефите в света на стандартните и сиви фасади. Те са един модерен, различен и лесен начин за пренасяне на цвят и дизайн, разчупващи традиционния изглед на повърхностите. Те могат да бъдат произведени във всеки нюанс от цветните диаграми: RAL, NCS и PANTONE в мат или гланц. Характерни за решенията в серията са техните красиви и нетрадиционни геометрични форми, спомагащи за постигане на ефект на дълбочина. Така стените и таваните в помещенията, както и фасадите на сградите могат да бъдат преобразени до неузнаваемост.

Декоративните текстури и касетирани тавани са предпочитано решение за пресъздаване на форми и дизайни познати от традиционната, минималистична и авангардна декорация за оформяне на елегантни, иновативни и специални пространства.

Монтажът на детайлите е бърз, лесен и безпроблемен. Веднъж след като декоративните текстури и касетирани тавани са монтирани, те не се нуждаят от допълнителна поддръжка освен периодичното забърсване от прах и наслоявания. По този начин всеки един може да гарантира максимален ефект с минимални усилия.

error: