РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%
ИМЕ
ОПАКОВКА

Лепилото е предназначено за монтаж на архитектурни декоративни елементи и профили от полиуретан или дурополимер върху повърхности (стени и тавани) на пореста минерална основа (тухли, бетон, гипс, обработено дърво и т.н.).

Осигурява бързото фиксиране на детайлите, позволявайки корекция на тяхната позицията. Излишното лепило се отстранява лесно, придавайки на фугата красив и завършен вид. След изсъхване може да бъде боядисвано с бои на водна основа.

Не е подходящо за залепване на фугите между елементите!

Само за интериорно приложение!

Среден разход:    150 м (290 мл)

Разфасовка:          картридж 290 мл

Цвят:                         бяла пастообразна маса

Състав:                   акрилни полимери без мирис; не съдържа разтворители

Изисквания:          основата да е здрава, чиста, суха, обезмаслена и без прах

Начин на работа: Преди да се нанесе лепилото, повърхността трябва да се почисти от праха с леко навлажнена кърпа. При необходимост да се отстранят всички омазнявания. Влажността на основат не трябва да е по-голяма от 8%. Всички нестабилни и ронливи участъци трябва предварително да се обработят с дълбокопроникващ грунд.

Лепилото се нанася с пистолет на линии по задната повърхност на детайла, който след това се притискат плътно към основата и се фиксира неподвижно за 4-5 секунди. Излишъците от лепило се отстраняват веднага.

За да не се допусне приплъзгване или отлепване на детайлите е препоръчително те да се фиксират временно с гвоздеи, които след вдвърдяването на лепилото се отстраняват.

Пълно втвърдяване на лепилото се извършва след 24 часа.

Условия на работа: Температура по време на работа и през следващите 24 часа не трябва да е по-ниска от +8ºС. Относителната влажност на въздуха да не е по-ниска от 40%.

Почистване на инструментите: С вода веднага след приключване на работа.

Срок на годност: 12 месеца от датата на производство в запечатана оригинална опаковка, съхранявана на сухо място, при температура от +5°С до +25°С.

Допуска се  замръзване на лепилото до температура не по-ниска от  -30°С със следващо размразяване в топло помещение, без интензивно нагряване, с помощта на сешоар, в близост до климатик и др. (не повече от 5 цикъла).

Мерки за безопасност: Да се съхранява на място, недостъпно за деца! По време на работа да се ползват средства за индивидуална защита на очите и ръцете. При попадане на лепило в очите, внимателно да се промият с вода, и при необходимост да се потърси лекарска помощ.