РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Вдъхновение за интериорните дизайнери – как серията органични тапети и облицовки Organoid© преобразиха швейцарски ресторант

Вижте как водещо международно студио за интериорен дизайн преобразява знаков швейцарски ресторант с помощта на органичните облицовки и тапети Organoid© така, че всичко - от местата за хранене, през аксесоарите и детайлите, до стените и таваните - да ухае на свежест.

Серията органични тапети и облицовки Organoid© е най-силното оръжие в арсенала на интериорните дизайнери, целящи да внесат концепцията на биофилния дизайн в помещенията. Биофилният дизайн има за цел да ни доближи до приордата – нещо изключително важно и все по-трудно достъпно в забързаното ежедневие. Дори и някои от нас да успяват да отделят по няколко часа за разходка сред природата седмично, често оставаме с чувството, че това никога не е достатъчно. Именно поради тази причина, в последните години, проектирането и декорирането на помещенията, които обитаваме все повече се фокусира върху едно определено направление – биофилен интериорен дизайн.

Биофилният интериорен дизайн има за цел да ни спомогне да запазим тясната връзка с природата дори, когато сме на работното място или в градския дом. Това става възможно чрез оформяне на помещенията чрез декоративни елементи, изработени от изцяло природни и натурални материали.

Именно това е и причината дизайн студиото Atelier Zürich AG да се доверят на органичните тапети и облицовки Organoid© за преобразяването на швейцарския ресторант Aifach Arosa.

Серията органични тапети и облицовки Organoid© в Aifach Arosa

Интериорното изпълнение на Aifach Arosa е един пример за това как биофилният интериорен дизайн може да спомогне за създаване на неповторими и запомнящи се помещения.

За да могат кулинарните иноватори в ресторанта Aifach Arosa да посрещат своите посетители сред една изцяло натурална и запомняща се обстановка, интериорните дизайнери, работещи по проекта залагат на органичните повърхности от серията WILDSPITZE.

Вдъхновение за интериорните дизайнери – как серията органични тапети и облицовки Organoid© преобразиха швейцарски ресторант

Серия WILDSPITZE е изработена от богата колекция от ароматни билки и треви от тиролските Алпи. Решенията се характеризират с натуралните си цветове и естественото усещане.

Серията от органични тапети и облицовки е пренесена във всеки един елемент от интериора, включително пода, стените, местата за сядане, масите и акустичния таван.  Интериорните дизайнери работили по проекта за Aifach Arosa постигат един неповторим краен резултат. Те успяват да преобърнат представата за традиционна концепция като разгръщат множество възможности за проектиране на пространствата – от мебелите, през стените, до последния детайл – всяка една повърхност вълнува и очарова с уникалния облик на повърхностите Organoid©.

Вдъхновение за интериорните дизайнери – как серията органични тапети и облицовки Organoid© преобразиха швейцарски ресторант

Така, естествените природни цветове и багри спомагат за оформянето на едно уникално усещане у посетителите на ресторанта.

Предимствата на интериорния дизайн с органичните облицовки Organoid©:

  • Биофилният интериорен дизайн намалява стреса и подобрява усещането в помещенията;
  • Естественият аромат на алпийско сено спомага за един по-приятен климат;
  • Гарантира минималистичен, но ефектен и запонящ се облик на интериора.

 

Какво представляват органичните тапети и облицовки Organoid©

Органичните облицовки от серията Organoid® са изработени изцяло от естествени материали и реколта, събирана ръчно от красивите алпийски пасища. За направата на паната, тапетите, фолиата и другите дизайн елементи в серията се използват всякакви суровини, между които сено, маргаритки, лавандула, цвят от рози, различни тревисти видове, слънчогледови семена, цветя, дървесна кора, и др.

Интериорен дизайн от StyroDesign

Посредством комбинирането на всички тях се произвеждат особено красиви, ефектни и приятно ухаещи повърхности и елементи, подходящи за приложение във всяко едно помещение.

Да, прочетохте правилно – тапетите и повърхностите в дома или офиса вече не трябва да са едноцветни или с принт на любимо място. Дори напротив – те могат да пресъздава естествения и красив „килим“ на алпийска растителност. Какво по-хубаво от това да пиеш кафето си, обгърнат в аромат на цветя и билки от едни от най-тучните пасища в Европа?

Наред с огромното разнообразие от готови решения, между които тапети, фолиа, облицовки, облепващи ленти и кантове, подови лайсни и панели, акустични пана и ред други, се предлага и изработка на индивидуални решения и дизайн елементи, съобразени изцяло с изискванията на клиента.

Екосъобразно и безвредно производство

Дългият път на тапетите и облцовките до достигането им до интериора започва от обширните поляни на австрийските Алпи. Реколтата се обира изцяло на ръка, след което се събира с ръчни гребла.

Алпийските ливади се обират само един път в годината – през август, когато тревите, цветята и цялата растителност са изцяло развити. Тъй като алпийските поляни не се засаждат допълнително, а всичко е натурално, по този начин се обезпечава и богатата реколта през идната година.

Събраните суровини се почистват, смесват с екологично-чист свързващ агент и пресоват до тънък филм с размери между 0.1 и 3 мм. Разчита се на специални и модерни технологии, гарантиращи щадящия начин на обработка на реколтата, позволяващ съхраняването на природните ѝ свойства – цвят, естествен аромат и усещане при допир.

При производството на решенията в серията органични тапети и облицовки не се използват пластификатори и разтворители. Целият процес е CO2 неутрален, а всички вложени материали са на 100% срещани в природата и изцяло биоразградими. Решенията са преминали тестове за алергени и са доказано безвредни за човека и природата.

 

Предишна / Следваща страница