ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ИНФОРМАЦИИ

Дознајте повеќе за материјалот од кој е направена серијата на украсни текстури и тавани со кабина Дуралмонд и за својствата благодарение на кои можете лесно и удобно да ги пресоздавате сите видови облици и релјефи познати од природата и различните стилови на архитектура. Материјалот од кој се направени им гарантира долготрајна оперативна сигурност, цврстина, отпорност на стареење и УВ зраци и што е најважно - лесна и непроблематична инсталација.

Решенијата во серијата на украсни текстури и тавани со каса Duralmond се направени од композитен материјал создаден со комбинирање на синтетички и растителни смоли со мелени лушпи од бадем. Така, земајќи производ од растителен отпад, се формираат исклучително убави, детални, биоразградливи и рециклирани материјали за дизајн со висока еколошка вредност. Финалниот производ се карактеризира со особено лесна структура, разновидна густина и мала тежина. Материјалот е исто така совршено течен и особено лесен за ракување. Благодарение на ова, успева лесно да ги прифати и рекреира обликот и текстурата на калапот во кој се истура со совршена точност. Материјалот има и соодветно однесување при пожарни услови потврдени со европските сертифицирани вредности CS2, d0.

Во зависност од густината во која е направен, материјалот се карактеризира со различни степени на отпорност на механички влијанија и агресори. На пример, текстурите со висока густина се целосно отпорни на удари и триење, додека текстурите со помала густина комбинираат сила и полесна тежина.

Декоративни текстури и тавани со каса, исто така, може да се направат по нарачка според барањата на клиентите. На пример, растворите може да се направат во различни структура и визија како природни (директно по отстранувањето од калапот и без завршен слој), обработени со бел прајмер, мат лак, сјаен лак, со завршен слој кој имитира дрво, метал и сл.

Декоративните текстури и таваните направени од Duralmond се погодни и за внатрешни и за надворешни апликации. Отпорноста на Duralmond деталите против влага и вода ги прави добар избор за употреба во бањи и влажни простории. Отпорноста на материјалот Duralmond на УВ зраци, влага и агресивни атмосферски влијанија, пак, ги прави моделите од серијата идеални решенија за украсување фасади. На нив не влијаат променливи температури, врнежи, механички честички, индустриски гасови и други агресори типични за надворешните површини. На овој начин тие ја одржуваат својата долгорочна оперативна сигурност и совршен изглед. Што се однесува до внатрешната апликација, важно е да се напомене дека тие се идеален избор и за дома и за силно оптоварен малопродажен простор, деловен простор, хотелски комплекси, јавни згради и друго. Декоративните елементи се отпорни на триење, притисок, промена на бојата, дамки, траги од контакт и какви било други агресори, типични за прометни внатрешни простори.

Решенијата во серијата декоративни текстури и тавани со каса имаат голем број својства. Пред сè, тие придонесуваат за креативна и ефективна декорација на ентериери и фасади во различни геометриски форми. Дополнително, поради полимеризацијата и микропорите што ги создава, деталите на Duralmond совршено служат и како топлински и звучен изолациски елемент. Тие се карактеризираат и со нивните својства за апсорпција на звук (анти-реверберациони својства - за разлика од ехото, реверберацијата е долгорочна рефлексија на звучните бранови во затворен простор или природно ограничен простор). Дополнително, лесната структура на материјалите придонесува за долгорочна оперативна сигурност без оптоварување на површините на кои се монтирани.

Може да се каже дека декоративните текстури и таваните со каси ја пренесуваат магијата на облиците и релјефите во светот на стандардните и сиви фасади. Тие се модерен, различен и лесен начин за пренесување на бојата и дизајнот, кршејќи го традиционалниот изглед на површините. Може да се произведуваат во која било нијанса на табели на бои: RAL, NCS и PANTONE во мат или сјајни. Карактеристично за решенијата во серијата се нивните прекрасни и нетрадиционални геометриски форми кои помагаат да се постигне ефектот на длабочина. Така, ѕидовите и таваните на просториите, како и фасадите на зградите можат да се трансформираат до непрепознатливост.

Декоративните текстури и таваните со каса се најпосакуваното решение за пресоздавање облици и дизајни познати од традиционалната, минималистичка и авангардна декорација за да се создадат елегантни, иновативни и посебни простори.

Инсталирањето на деталите е брзо, лесно и без мака. Откако ќе се постават декоративните текстури и таваните со каса, тие не бараат дополнително одржување освен периодично бришење прашина и слоеви. На овој начин, секој може да гарантира максимален ефект со минимален напор.

грешка: