ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ДЕКОРАТИВНИ ТЕКСТУРИ И КАСЕТНИ ТАВАНИ

Duralmond декоративни текстури и тавани со кабини за да се рекреираат сите видови форми и релјефи познати од природата и различните стилови на архитектура. Со помош на решенијата од серијата, секоја просторија или фасада може брзо и лесно да се промени до непрепознатливост. Материјалот од кој се направени им гарантира долготрајна оперативна сигурност, цврстина, отпорност на стареење и УВ зраци и што е најважно - лесна и непроблематична инсталација.

Опис

Решенијата во серијата на украсни текстури и тавани со каса Duralmond се направени од композитен материјал создаден со комбинирање на синтетички и растителни смоли со мелени лушпи од бадем. Така, земајќи производ од растителен отпад, се формираат исклучително убави, детални, биоразградливи и рециклирани материјали за дизајн со висока еколошка вредност. Финалниот производ се карактеризира со особено лесна структура и тежина. Материјалот е исто така совршено течен и особено лесен за ракување. Благодарение на ова, успева лесно да ги прифати и рекреира обликот и текстурата на калапот во кој се истура со совршена точност.

Декоративните текстури на Дуралмонд и таваните со каса имаат голем број својства. Совршено служат како топлински и звучен изолациски елемент. Покрај тоа, тие се карактеризираат со својства на апсорпција на звук (својства против одек - за разлика од ехото, реверберацијата е долгорочна рефлексија на звучните бранови во затворен простор или природно ограничен простор).

Декоративните елементи се погодни и за внатрешни и за надворешни апликации. Решенијата се идеален избор за инсталација и во домот и во многу оптоварени комерцијални области, канцелариски простори, хотелски комплекси, јавни згради и друго. Отпорноста на материјалот на УВ зраци, влага и агресивни атмосферски влијанија, пак, ги прави моделите од серијата идеални решенија за украсување фасади.

Декоративните текстури на Дуралмонд и таваните со кабини се модерен, поинаков и лесен начин за пренесување на бојата и дизајнот, разбивајќи го традиционалниот изглед на површините. Може да се произведуваат во која било нијанса на табели на бои: RAL, NCS и PANTONE во мат или сјајни. Карактеристично за решенијата во серијата се нивните прекрасни и нетрадиционални геометриски форми кои помагаат да се постигне ефектот на длабочина. Така, ѕидовите во просториите, како и фасадите на зградите можат да се трансформираат до непрепознатливост. Декоративните елементи се претпочитано решение за пресоздавање релјефи и форми познати од традиционалната, минималистичка и авангардна декорација за создавање елегантни, иновативни и посебни простори.

Инсталирањето на деталите е брзо, лесно и без мака. Откако ќе се инсталираат, тие не бараат дополнително одржување освен периодично бришење прашина и раслојување.

ИНФОРМАЦИИ

Дознајте што се украсните текстури и таваните со кабини на Дуралмонд и што ги прави толку популарно решение за употреба во ентериери и екстериери на приватни и јавни згради.

Види повеќе

МОДЕЛИ

Потопете се во разновидноста на модели и решенија во серијата украсни текстури и тавани со кабини Duralmond и пронајдете ги облиците и релјефите кои најдобро одговараат на целите на вашиот проект.

Види повеќе

ГАЛЕРИЈА

Овде можете да најдете интересни идеи и инспирација од ефектот на работа со декоративни текстури и тавани со кабини Duralmond во ентериери и фасади на различни типови згради.

Види повеќе