ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ТЕХНОЛОГИЈА

Во последните години се забележува вистински скок во технологијата за производство на орнаменти за украсување фасади. Производителите нудат нови, иновативни и сè пософистицирани материјали за украсување фасади, кои не се инфериорни, а честопати дури и ги надминуваат традиционалните квалитети и карактеристики.

Ние во StyroDesign сме специјализирани за украсување згради, културни и забавни објекти повеќе од 10 години и можеме да понудиме различни видови решенија, погодни и за квалитетот на нивната работа и за буџетот. Работиме со речиси целата палета на модерни и традиционални материјали за изработка на фасадна декорација и декорација и знаеме како да ги комбинираме за да постигнеме најдобар резултат.

Производството на декоративни елементи и декорација за фасади доживува вистински подем во последните години. На пазарот се достапни нови и сложени материјали, кои во никој случај не се инфериорни, па дури и честопати ги надминуваат традиционалните и природни материјали по своите квалитети. На изложбите често може да се видат најневеројатните решенија - како што е безбојниот бетон кој создаде вистинска сензација во 2010 година - тврд и проѕирен како стакло.
Подготвени сме да му помогнеме на секој наш клиент да го најде својот пат на различни начини за украсување на својата фасада и да му ја понудиме најоптималната опција за да го заврши својот проект.
Револуцијата во технологијата за украсување згради доведе до појава на различни лесни и лесни материјали. Денес, не е важно колку е стара зградата, од какви материјали е направена, дали структурата е направена од камен, дали е лесна или изградена со технологија на рамка: секоја зграда може да стане вистинска палата.

Процесот на украсување и украсување на фасадите овозможува користење на различни видови материјали. Сепак, секој од нив има свои предности и недостатоци кои мора да се земат предвид при секој проект. На пример, гипсот нуди одлични можности за создавање фини детали на деталите, но ја апсорбира влагата и е прилично кревок. Фасадните украси направени од бетон се издржливи и отпорни на деструктивните ефекти на временските услови, но се исклучително тешки и тешко се поставуваат. Декорацијата од стиропор (EPS / XPS) е најлесната и овозможува производство на најкомплексни и поединечни форми, но не издржува механички стрес и лесно се крши и ги менува своите квалитетни карактеристики под влијание на временските услови, па затоа бара заштита на декоративни производи. со различни видови на премази.

Стиропор
Производите направени од лиена полистиренска пена се многукратно поевтини од сите други видови материјали за декорација на фасади. Елементите се сечат поединечно на EPS CNC машините со висока густина и се заштитени со површински слој од полимерна облога на база на цемент, кој ги штити од стареење и им дава природен изглед.[...]

Полиуретан
Во 30-тите, во Германија беше измислен полимер способен да ги комбинира сите најдобри својства на материјалите од кои традиционално се прави дизајнот на фасадата. Полиуретанот е уникатен материјал за создавање декоративен фасаден ентериер.[...]

Дурополимер
Пред неколку години, белгиската компанија Orac Decor ја понуди својата верзија на најиздржливиот и најиздржливиот композитен материјал наречен Duropolymer. Тоа е полистирен притиснат на специфичен начин така што достигнува густина од 350-420 kg/m3. Во оваа состојба, материјалот добива исклучително висока отпорност на абење и многу високи механички својства. Последователно, беше создадена лесна верзија на материјалот со густина од околу 250 kg / m3. Јагленот е додаден како дополнителна состојка.[...]

Архитектонски полимер бетон со висока цврстина
Полимерниот бетон е генерализирано име за цементен бетон, кој се состои од дисперзирана фракција (песок, кварц, минерални бои) со додавање на термоактивно врзивно средство, по правило - епоксидна смола, акрилна или други. Синтетичките адитиви во составот на полимерниот бетон му даваат многу дополнителни својства кои позитивно влијаат на квалитетот и издржливоста на материјалот. Полимерниот бетон е поиздржлив од обичниот бетон, и во напнатост и во притисок, поотпорен е на влага и мраз, не е склон на пукање и не апсорбира вода.[...]

Дуралмонд
Материјалот Duralmond е композитен материјал создаден со комбинирање на синтетички и растителни смоли со мелени лушпи од бадем. Така, земајќи производ од растителен отпад, може да се формираат исклучително убави, детални, биоразградливи и рециклирани материјали за дизајн со висока еколошка вредност. Финалниот производ се карактеризира со особено лесна структура, разновидна густина и мала тежина. Материјалот е миметички или со други зборови - го зема обликот и текстурата на калапот во кој се истура со совршена точност. Материјалот има и соодветно однесување при пожарни услови потврдени со европските сертифицирани вредности CS2, d0.[...]

грешка: