ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Профили во форма на Т за спуштени тавани

Серијата додатоци за спуштени тавани вклучува комплетен сет на профили во форма на Т за лесно, брзо и функционално вградување на елементите. Системот нуди два вида профили за монтирање според карактеристиките на спуштениот таван и неговата примена (на пр. носивост, отпорност на влага, цврстина, барања за боја итн.). Разновидноста на модели и цени гарантираат дека секој ќе ја најде вистинската галантерија за инсталирање на спуштен плафон.

Т-профилот е потпорна конструкција за спуштен таван со панели или табли

Карактеристики на системот за решетка во форма на Т за спуштен таван?
Системите со висечки таван базирани на Т-профили се состојат од поединечни профили со должина од 600 mm, 1200 mm и 3600 mm), кои имаат специјални брави за поврзување едни со други. Овој тип на спуштен таван лесно се склопува и се поставува рачно и се прицврстува на главниот таван со помош на специјални закачалки. После тоа, преминуваме на монтажа на панели за спуштен таван, бидејќи тие можат да бидат од различни типови - гипс картон, минерал, метал, стакло, огледало, дрвена или базирана на метална решетка GLK. Панелите се вметнуваат во склопената конструкција на Т-профилот.

Системот на спуштен таван KRAFT Dekensystem нуди два главни профилни модели: NOVA (Nova Pro) и FORTIS. По нарачка може да се произведуваат и специјални Т-профили KRAFT HD (поголема јачина) и KRAFT RH100 (поголема отпорност на влага).

Ширината на видливиот дел од профилите може да биде 24 mm (стандардна) или 15 mm (тенка). Меѓу себе, моделите се разликуваат по нивните карактеристики и цена. Сите модели се целосно компатибилни еден со друг.

Видео за поставување на спуштен таван со профили во форма на Т

Примери на спуштени тавани со профили во форма на Т во внатрешноста

Главни карактеристики на профилите во форма на Т за спуштени тавани

KRAFT Nova / Nova Pro

Боја
Стандардни бои: RAL 9003 (бела), RAL9006 (сива) и RAL7024 (графит)
Ширина
24 mm
Вчитај*
до 4.5 kg / m2 / до 5.5 kg/m2
Материјал
галванизиран челик со полимерна обвивка
Безбедност од оган
класа А1 - незапалив
Пожарен компензатор
Да
Европски стандард
EN 13964: 2004 + A1: 2006
Гаранција
3 часа

КРАФТ Фортис

Боја
Стандардни бои: RAL 9003 (бела), RAL 9005 (црна), RAL 9006 (сива металик), RAL7024 (графит), RAL8017 (чоколадо). Можат да бидат обоени во која било боја според RAL скалата.
Ширина
15 mm, 24 mm
Вчитај*
до 7.0 kg / m2
Материјал
галванизиран челик со полимерна обвивка
Безбедност од оган
класа А1 - незапалив
Пожарен компензатор
Да
Европски стандард
EN 13964: 2004 + A1: 2006
Гаранција
3 часа

Димензии на Т-профили за спуштени тавани KRAFT

Шема на работа на компензаторот за пожар

Профилите за спуштени тавани доаѓаат со специјален рез кој го компензира термичкото проширување на металот за време на пожар и го спречува рушењето на таванот.

Комплетниот сет на Т-профили за спуштени тавани KRAFT

1. Главен Т-профил долг 3600 mm
2. Вкрстен Т-профил долг 1200 mm
3. Надолжен Т-профил долг 600 mm
4. Ѕид L-профил долг 3000 mm
5. Закачалки
6. Панел за спуштен таван или касета со решетка GLK

Grilyato GLK 15/10

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ

грешка: