ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Скенирање на фасади и ентериери при изработка на проект или реставрација на згради

Сеопфатна услуга за скенирање на фасади и ентериери во проекти за реставрација на амблемски објекти и објекти-споменици на културата. Тимот на StyroDesign може да ја преземе целокупната имплементација на проектот - од првичното скенирање на фасадата, преку развојот на софтверски модели за архитектонски детали, до испораката на фасадните елементи на локацијата.

Проектите за реставрација или реновирање на фасади и ентериери вклучуваат голем број чекори, вклучувајќи подготовка на проектен план, скенирање на фасадата или поединечни објекти во внатрешноста, подготовка на матрици за производство на различни детали, изработка и испорака на локацијата, инсталација итн. . Ова обично бара интервенција на голем број специјалисти, вклучувајќи архитекти, дизајнери, дизајнери, производители и добавувачи на архитектонски елементи, монтери итн. Ова го прави планирањето и спроведувањето на проектот комплексна и предизвикувачка задача.

За да ви биде полесно, StyroDesign нуди комплетна услуга за скенирање на фасади и ентериери, преземајќи ја секоја фаза - од почетокот до крајот на проектот. Така, наместо да барате различни специјалисти, да плаќате секој поединечно и дополнително да го комплицирате проектот, можете да му верувате на нашето долгогодишно искуство во Бугарија и Европа.

Комплетна услуга за скенирање на фасади и ентериери - од почетен дизајн до испорака на детали

Она што е посебно за проектите за реставрација на фасади и ентериери е што тие се создадени уникатни и мора да се реставрираат на ист начин. За нив нема готови решенија, напротив - бараат индивидуален пристап со персонализирано производство на секој елемент за најточна репродукција и на најмалите детали.

За таа цел, можете да ѝ верувате на нашата специјализирана услуга, која опфаќа сè, од првичното планирање на проектот до производството и последниот детал. Процесот се одвива во неколку главни чекори:

1. Скенирање на фасадата или локацијата на лице место од тим на StyroDesign

За таа цел, нашиот тим доаѓа директно на вашата локација со специјализирана опрема и врши сеопфатно детално скенирање на зградата. На овој начин собираме податоци за карактеристиките на секој детаљ во фасадата и внатрешноста, за подоцна да можеме да го рекреираме што е можно попрецизно.

2. Подготовка на софтверски модел на секој од архитектонските детали

Последователно, се занимаваме со подготовка на софтверски модели на деталите потребни за прецизно рекреирање на автентичниот изглед на фасадата или внатрешноста. Откако сите модели на софтвер се подготвени, тие се испраќаат на конечно одобрување од страна на клиентот.

Штом добиеме одобрение, преминуваме на подготовка за изработка на архитектонски детали уникатни за конкретната локација.

3. Изработка на архитектонски детали со мелење или леење според природата на елементот и избраниот материјал 

Откако ќе ги добиеме сите потребни информации и имаме ваше одобрение, започнуваме со подготовка на потребните матрици и одлеаноци за производство на секој елемент така што тој да биде 1:1 со оригиналната верзија.

Деталите се изработуваат со мелење или леење според карактеристиките на употребениот материјал (ЕПС, бетон, полимери, смоли и сл.).

4. Испорака на деталите на локацијата и обезбедување на детален план за склопување со празни места за инсталација (доколку е потребно)

По изработката на деталите се занимаваме со нивен транспорт и испорака до локацијата. Заедно со деталите, обезбедуваме и детален план за инсталација, кој содржи сè што ви е потребно за да обезбедите безбедно фиксирање на елементите. За да го олесниме целиот процес можеме да ги обезбедиме потребните празни места за поставување на профили на фасадата и внатрешноста.

Доколку е потребно, можеме да препорачаме собраниски групи кои работат во конкретниот регион за да помогнат во финализирањето на проектот.

Скенирање на фасади и ентериери - за удобно извршување на вашиот проект

Благодарение на целокупната услуга, можеме да ја рекреираме симболичната фасада или карактеристиките на ентериерот до најмалите детали и да ја вратиме нивната оригинална, автентична визија. На овој начин ги заштедуваме напорите на нашите клиенти со тоа што целосно се занимаваме со имплементацијата на проектот - од неговото првично планирање до испорака и до последниот детал.

За да ги исполниме целите на вашиот проект, нудиме можност да произведеме приспособени решенија прилагодени на вашите индивидуални карактеристики и буџет. Работиме и на индивидуална задача според цртежот на архитектот или инвеститорот.

Разновидноста на современи технолошки и производствени практики, во комбинација со нашето долгогодишно искуство и знаење во фасадата и дизајнот на ентериер нè прават совршен партнер за вашиот проект - од фазата на планирање до неговата имплементација.

Можете да дознаете повеќе за темата тука.

грешка: