ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Решеткаст растерски суспендиран таван

Со избирање на решеткаст растерски суспендиран таван, гарантирате дизајн на простории со посебен акцент. Разновидноста на модели - класични, пирамидални и касета, како и можноста за украсување во која било RAL боја - го прават асортиманот соодветно решение за секаков тип на проект. А за оние кои сакаат нешто посебно, ги нудиме решетките спуштени тавани со текстура од дрво, метал или камен.

Накратко за серијата решенија тип решеткаст растерски спуштен плафон

Серијата нуди разновидни тавани со решетка, вклучувајќи класичен, пирамиден или касетен стил.

Суспендираните тавани имаат решеткаста структура - тие се отворени за да им дадат длабочина и олеснување на просториите, но во исто време совршено ги прикриваат сите комуникации, кабли и инсталации.

Овој тип на спуштен таван е се почест. Тоа е многу честа појава во продавници, трговски центри, канцеларии и други комерцијални области и јавни простори.

Нивната популарност се должи на различни фактори, вклучувајќи:

  • Лесна инсталација и одржување – особено важен фактор во големи простори.
  • Сигурни оперативни карактеристики - изработен од галванизиран челик со полимерна заштитна обвивка, елементите се цврсти и отпорни на какви било влијанија од околината.
  • Класа за заштита од пожари А1 - деталите се класифицирани како „незапаливи“.
  • Иновативен дизајн – отворената решеткаста конструкција од една страна го крие просторот под таванот, а од друга овозможува бесплатен пристап до него во случај на потреба. Покрај тоа, овој дизајн не се меша со системите за заштита од пожари и го олеснува брзото отстранување на потенцијалните проблеми.
  • Лесна структура, која не го оптоварува таванот – Решетката со спуштен плафон може да изгледа како монолитна и силна структура, но всушност е особено лесен.
  • Различни опции за дизајн – висечкиот таван може да биде украсен во над 500 RAL бои, што овозможува креирање приспособени решенија за секоја просторија.

Карактеристики на решенија од типот на решеткаст растерски суспендиран таван

Прикажи ги Класичен Пирамидален
Касета
 

 

Основни информации
Класичниот модел претставува самоносечка структура изработена од профили во форма на буквата У со ширина од 9 mm, меѓусебно поврзани со специјални механизми за заклучување. Структурата е прикачена на главниот таван на специјални држачи.
Изградбата на модели со пирамидална структура не се разликува од класичната. Овде, сепак, Y-профилите покриваат повеќе простор, додека димензиите на ќелиите остануваат исти, што заштедува метал.
Таванот со каса е поставен на класична рамка од профилот Т-15. Но, наместо плочи, во потпорната рамка се инсталираат специјални касети. Ние нудиме две варијанти на овој модел.
Големина и облик на профили
Големина на ќелија, mm
50х50, 60х60, 75х75, 86х86, 100х100, 120х120, 150х150, 200х200
75х75, 86х86, 100х100, 120х120, 150х150, 200х200
50х50, 60х60, 75х75, 86х86, 100х100, 120х120, 150х150, 200х200
Боја
Главна: RAL 9003 (бела), RAL 9005 (црна), RAL 9006 (сива), RAL 7024 (графит), RAL 8017 (чоколадо). Моделите можат да се обојат во која било боја според RAL скалата. Достапни се и тавани кои ја имитираат структурата на дрвото.
Материјал
Поцинкуван челик со полимерна обвивка
Безбедност од оган
Класа А1 - незапалив
Изградба
Самоподдржувачки
Самоподдржувачки
Профили Т-15
Уредување
3D   

 

 

Гаранција

3 часа

3 часа

3 часа

Карактеристики на решенија од типот на решеткаст растерски суспендиран таван

Основни информации

Класичниот модел претставува самоносечка структура изработена од профили во форма на буквата У со ширина од 9 mm, меѓусебно поврзани со специјални механизми за заклучување. Структурата е прикачена на главниот таван на специјални држачи.

Големина и облик на профили

Големина на ќелија, mm

50х50, 60х60, 75х75, 86х86, 100х100, 120х120, 150х150, 200х200

Боја

Главна: RAL 9003 (бела), RAL 9005 (црна), RAL 9006 (сива), RAL 7024 (графит), RAL 8017 (чоколадо). Моделите можат да се обојат во која било боја според RAL скалата. Достапни се и тавани кои ја имитираат структурата на дрвото.

Материјал

Поцинкуван челик со полимерна обвивка

Безбедност од оган

Класа А1 - незапалив

Изградба

Самоподдржувачки

Гаранција

3 часа

Уредување

Основни информации

Изградбата на модели со пирамидална структура не се разликува од класичната. Овде, сепак, Y-профилите покриваат повеќе простор, додека димензиите на ќелиите остануваат исти, што заштедува метал.

Големина и облик на профили

Големина на ќелија, mm

75х75, 86х86, 100х100, 120х120, 150х150, 200х200

Боја

Главна: RAL 9003 (бела), RAL 9005 (црна), RAL 9006 (сива), RAL 7024 (графит), RAL 8017 (чоколадо).

Моделите можат да се обојат во која било боја според RAL скалата. Достапни се и тавани кои ја имитираат структурата на дрвото.

Материјал

Поцинкуван челик со полимерна обвивка

Безбедност од оган

Класа А1 - незапалив

Изградба

Самоподдржувачки

Гаранција

3 часа

Уредување

Основни информации

Таванот со каса е поставен на класична рамка од профилот Т-15. Но, наместо плочи, во потпорната рамка се инсталираат специјални касети. Ние нудиме две варијанти на овој модел.

Големина и облик на профили

Големина на ќелија, mm

50х50, 60х60, 75х75, 86х86, 100х100, 120х120, 150х150, 200х200

Боја

Главна: RAL 9003 (бела), RAL 9005 (црна), RAL 9006 (сива), RAL 7024 (графит), RAL 8017 (чоколадо).

Моделите можат да се обојат во која било боја според RAL скалата. Достапни се и тавани кои ја имитираат структурата на дрвото.

Материјал

Поцинкуван челик со полимерна обвивка

Безбедност од оган

Класа А1 - незапалив

Изградба

Профили Т-15

Гаранција

3 часа

Уредување

Основни бои на решенијата во решеткасти растерски висечки тавански серии

Боите за основни детали вклучуваат: RAL 9003 (бела), RAL 9005 (црна), RAL 9006 (метално сива), RAL 7024 (графит сива), RAL 8017 (чоколадо). Тие исто така можат да бидат обоени во која било боја на RAL скалата. Можете исто така да нарачате спуштен таван со висококвалитетна имитација на текстура на дрво.

RAL 9003 (бело)

9003

RAL 9005 (црна)

9005

RAL 9006 (сива)

9006

RAL 8017 (чоколадо)

8017

RAL 7024 (графит)

7024

Решеткаст суспендиран таван кој имитира дрво

Дрвото секогаш има посебно место во дизајнот на ентериер. Кај нас можете да нарачате спуштен таван кој гарантира совршена имитација на дрвена текстура. Така, ќе можете да и дадете на собата чувство на топлина, удобност и удобност. Покрај тоа, нудиме и висечки тавани со природна текстура од метал или камен.

Хикори

гикори

Ариш

модринка

Орев карини

oreh_kariny

Димензии

Стандардните големини на ќелиите на спуштениот таван со решеткаста структура (мм) вклучуваат: 50×50, 60×60, 75×75, 86×86, 100×100, 120×120, 150×150, 200×200. Не се препорачува употреба на ќелии 50×50 mm и 60×60 mm за моделите со пирамидална структура, поради тешкотии при склопување на деталите. Големината на кафезот се пресметува според централните оски, без да се земе предвид дебелината на водичите

Класичен модел

yach_pyramyd_ua1

Модел на пирамида

yacht_class_ua1

Модел на касета

yacht_glk_ua1

Разлики помеѓу двата модели решеткаст отворен суспендиран таван со пирамидална структура

Решетка GLK 15/15

Решетка GLK 15/10

Изглед

Моделот GLK 15/15 има профил на кадрирање. Дебелината на главниот профил и Т-профилите е 15 mm.

Изглед

Моделот е класичен спуштен таван поставен на потпорна конструкција од профили во форма на Т. GLK 15/10 е без профил на кадрирање. Дебелината на потпорниот профил е 10 mm, а дебелината на Т-профилите е 15 mm. За време на инсталацијата, мора да ги отсечете бравите на шините.

Изработка на решетки ролетни

За да го комплетирате изгледот на собата, можете да изберете решетки ролетни. Нивните клетки не се квадратни, туку правоаголни во форма. Достапни се во класични, пирамидални или касетни стилови.

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ

грешка: