ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ВНАТРЕШНИ ЛАЈСИ ОД П.С

Палетата на внатрешни лајсни вклучува богата колекција на исклучително фини детали направени од екструдиран полистирен на лидерот на пазарот NMC. Деталите наоѓаат голем број апликации – од традиционалното обликување на врската помеѓу ѕидовите и таваните, за употреба како украсни фризови, вградување директно и индиректно осветлување или дискретно прикривање на кабли.

 

Накратко за серијата внатрешни лајсни

Богатата разновидност на внатрешни корнизи во серијата дава можност да ја ослободите вашата имагинација и да го реализирате вашиот проект без ограничувања. Кај нас ќе најдете богата комбинација на фини, мазни и врежани корнизи, кои откриваат неограничени можности за креативен внатрешен дизајн.

Деталите во серијата за внатрешни калапи се дело на лидерот на пазарот NMC и се најпосакуваното решение за обликување на врската помеѓу ѕидовите и таваните во просториите. Со нивна помош можете лесно и без напор да ги прикриете сите неправилности, пукнатини или дефекти на основата или нејзината завршница.

Покрај тоа, некои од елементите во серијата може да се користат и за визуелно делење на ѕидовите во внатрешноста, играјќи ја улогата на декоративен фриз.

Многу од моделите во серијата се дизајнирани да овозможат ефективно вградување на директно и индиректно осветлување.

Специјалните канали вградени во некои од лајсни ги прават погодни за дискретно прикривање на мали кабли.

Елементите се монтираат лесно и без проблеми, бидејќи секоја фаза од процесот - од сечење, до лепење, фугирање и бојадисување на корнизите може да се изведат дури и од љубители на хоби и непрофесионалци. За да го олесниме процесот што е можно повеќе, нудиме и целосен асортиман на производи и додатоци за инсталација.

Применливост на различни модели на внатрешни корнизи

Доверливите и докажани квалитети на решенијата во серијата внатрешно обликување ги прават погодни за примена во голем број простории и за различни намени, вклучувајќи:

 • Силно оптоварени области како што се конференциски сали, канцеларии, коридори, чекални, ресторани, комерцијални простории итн.;
 • Заеднички површини во станбени и јавни згради;
 • Бањи и влажни простории;
 • Кујни, трпезарии и спални соби;
 • При реставрација и реновирање на објекти-споменици на културата со цел да се врати првобитниот изглед на нивните ентериери;
 • За внатрешна декорација, вклучително и формирање на врска помеѓу таванот и ѕидовите, вклучување директно и индиректно осветлување, кабли за криење или како украсни фризови.

Погодни површини за вградување вклучуваат малтерисани, малтерисани или обоени внатрешни ѕидови.

Површините мора да бидат чисти, суви, без прашина, обезмастени и рамни.

Профилите може да се обојат со бои без растворувачи (на пример, дисперзија или акрилик).

Материјал на производство и својства на внатрешните корнизи

Растворите се направени од фино обработен екструдиран полистирен и ги имаат следните својства:

 • Стабилност на димензиите
 • 100% отпорност на влага
 • Средна до висока отпорност на удар
 • Лесна инсталација
 • Мала тежина
 • Средна до висока густина
 • 100% може да се рециклира
 • Претходно подготвуваат
 • Подготвен за сликање

Деталите се достапни во две различни насоки, што ги прави универзални решенија за проекти со различни цели и буџети.

На пример, кај нас можете да најдете особено лесни и буџетски решенија, како и профили со исклучително мазна структура, овозможувајќи лесно и без проблеми боење. Нивната прифатлива цена ги прави погодни за внатрешни проекти со ограничен буџет и значително ги намалува трошоците за одржување на залиха во комерцијалната мрежа - дури и за мали локации.

Во портфолиото ќе најдете и детали кои се карактеризираат со значителна цврстина и густина од приближно 60 kg/m3. Тоа е она што ги прави особено отпорни на надворешни агресори. На пример, не треба да се грижите дека лајсните ќе бидат извалкани или свиткани при допир, притискање или триење.

Тестираните квалитети на внатрешните лајсни се гаранција за нивната оперативна сигурност.

Модели

Внатрешни профили и украси, развиени според индивидуалниот проект на клиентот, давајќи префинет и уникатен стил на секој ентериер.

Види повеќе

Производи за монтажа на профили

Инсталирањето на декоративни PS профили може да се дефинира како релативно лесна задача.

Види повеќе
грешка: