ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ИНФОРМАЦИИ

Декоративните фасадни профили се изработени од експандиран полистирен (EPS) со висока густина и се заштитени со површински слој од полимерна облога на база на цемент, кој ги штити од стареење и им дава природен изглед. Поради нивната еластичност, тие не ги менуваат своите својства со текот на времето. Нивната монтажа е лесна и без мака за сите видови фасадни премази и не бара специфична и долготрајна подготовка на основата.

Поради малата тежина не е потребно дополнително механичко засилување, а монтажата се врши само со помош на полимерен лепак. Може да се исечат до потребната должина и под саканиот агол со едноставен рачен алат за сечење, без да се уништи површинскиот слој. Заштитниот полимерен слој може да се обои со обични фасадни бои во широк спектар на бои, во синхронизација со главната боја на фасадата и целокупната идеја на зградата.

Елемент на системите за дизајн на фасади на StyroDesign. Погоден како за изградба на нови или реставрација на стари згради и фасади.

Својства
- лесно и ефективно индивидуално уредување на фасади

- изработени според проект на клиентот

- изработен од лесни материјали кои не ја оптоваруваат основата

- заштитен со долготрајна облога, отпорна на атмосферски влијанија

- многукратно пократко време на производство и испорака во однос на гипс, камени профили
или друг материјал

- лесна инсталација и безбедност при работа

 

Нашите фасадни профили се разновидни - и можат да ги задоволат дури и најнеобичните дизајнерски идеи. Без разлика дали со прецизни реконструкции, доградби и реновирање во специфичен архитектонски стил, или постмодерни акценти - програмата ни нуди широк спектар на практични решенија.

Исклучителните карактеристики на лесниот градежен материјал ја отелотворуваат чистата разновидност - од филигрански орнаменти до обложување на големи површини со рустични камења. Фасадните профили и орнаменти одлично се комбинираат со текстурирани малтери и клинкер.

Разновидноста на програмата е убедлива веднаш на влезот - додека стилски дизајнираните портали даваат елегантна аура и сјај, постмодерните акценти на истите фасади носат изненадувачки моменти, кои кога се обработуваат со обоени фасадни бои имаат уште посестран ефект.

Програмата за профили има универзална примена и може да се користи не само на отворено. На пример, конзолите и профилите на рамки создаваат рафинирана атмосфера и во внатрешните простори. Профилите можат да се користат и за совршено врамување на украсни малтерисани со современи техники, површини.

Широкиот асортиман на архитектонски детали се протега од стандардни профили и рустични камења, преку орнаменти, конзоли, прозорски прагови, сводови и сводови и води до столбови, пиластри и капители за нив. Посебните желби може да се исполнат и на барање, на пример, предните делови на профилите може да се исечат под одреден агол. Исто така, можно е да се направат изменети делови од сите стандардни профили. Исто така, кога резултатот мора да биде многу посебен (уникатни, фантастични декори или копии, на пример) - во случај на целосно индивидуални нарачки, тие се прават брзо и сигурно.

Со нас, на вашите идеи секогаш им го давате вистинскиот профил!

грешка: