ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%
Име
ПАКЕТ

ОСОБИНИ

- лесна инсталација и ракување

- добри карактеристики на топлинска изолација

- одлична адхезија на минерални бази и EPS, XPS, PUR

- спречува формирање на топлински мостови

- изразуваат стврднува

- овозможува работа при ниски температури

- овозможува малтерисување на плочките по 2 часа

- отпорност на влага

 

ЦЕЛ

TERMOFLEX® PU CONTACT е еднокомпонентен пиштол за полиуретанска пена со ниска експанзија, кој се стврднува од влага во воздухот и е дизајниран за брзо вградување на термоизолациони плочи направени од експандиран (EPS), екструдиран (XPS) полистирен (цврст) полистирен или цврста полиуретанска пена. Има одлична адхезија и одлично се прилепува на минерални подлоги (бетон, тули, ѕидарија, малтери), стиропор, битуменозни изолациски материјали, дрвени, метални и стаклени површини. Има многу добри термоизолациски својства, кои дополнително го зголемуваат ефектот на топлинската изолација и ефикасно го спречуваат формирањето на топлински мостови помеѓу плочите.

Лепилото овозможува работа на ниски температури и е отпорно на влажност. Брзо се стврднува, а со тоа помага брзо да се заврши работниот тек. Приближно 2 часа по лепењето, плочките може да се измазнуваат со шкурка и да се фиксираат со клинови, по што истиот ден може да се нанесе армиран кит. Високата јачина на лепилото ја одредува неговата мала потрошувачка и гарантира економичност на вложените средства.

TERMOFLEX® PU CONTACT е елемент на интегрираните системи за топлинска изолација TERMOFLEX® CLASSIC и TERAPOR® ULTRA и е погоден и за новоизградени згради и за стари згради - во процес на реновирање или подобрување на нивната топлинска изолација. Не е погоден за лепење со полиетилен, силикон и тефлон.

грешка: