ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%
Име
ПАКЕТ

Свойства:

- висока еластичност и отпорност на деформации
- добри водоотпорни својства
- отпорен на пукање, гребење и триење
- со висока адхезија на рабовите на плочите

За фугирање:

- фајанс, теракота, гранит, стаклена керамика
- мозаици, природен камен, мермер, варовник
- клинкер, бетонски плочи, стаклени тули итн.

За употреба во:

- тераси, балкони, рамни покриви, фасади
- облоги подложени на високи оптоварувања и деформации
- постојано влажни простории
- внатрешни и надворешни услови

 

ТЕРАФЛЕКС® SILVER SELECTION е исклучително фина деформабилна инјекциска смеса, наменета за полнење во боја на споеви со ширина и длабочина од 1 до 15 mm, која не се собира при сушење. Има зголемена механичка отпорност против пукање, гребење, триење и абење и може да се нанесе и на ѕидови и на подови. Фините компоненти кои се користат во составот на смесата овозможуваат производство на многу мазни површини, а неорганските пигменти и бои гарантираат голема издржливост на сите бои.

Поради својата многу висока еластичност, тој е исклучително погоден за фугирање на облоги монтирани на темели подложени на големи деформации - во системи за подно и ѕидно греење, гипс картон, дрвени панели итн. Новата, подобрена формула ја зголемува адхезијата на смесата на рабовите на плочите и обезбедува нејзино цврсто прилепување на нив дури и при високи деформации.

КЛАСИФИКАЦИЈА

класа CG2 WA според EN 13888

ПАКЕТ

Полиетиленски кофи од 1 кг, 2 кг.

БОЈА

грешка: