ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Оваа веб-локација www.styrodesign.eu („Веб-локација“) е во сопственост и управувана од STIRODESIGN EOOD. Ние разбираме дека како посетител на нашата веб-локација, може да имате прашања за информациите што ни ги давате и како ги обработуваме.

Бидејќи го почитуваме вашето право да ја одржувате приватноста на вашите лични информации и податоци, би сакале да ја користиме оваа Политика за приватност за да ви објасниме кои информации ги собираме на веб-страницата и како ги користиме. Оваа политика за приватност се однесува само на информациите собрани преку оваа веб-локација и не се однесува на информациите собрани и обработени од STIRODESIGN EOOD врз основа на други законски средства кои подлежат на други видови регулатива.

За да ја користите електронската услуга што ја даваме, мора внимателно да го прочитате целиот текст и да ја прифатите следнава политика за приватност. Доколку не се согласувате со едно или повеќе од наведените правила, немојте да ја користите оваа страница.

Кои лични податоци ги обработуваме

Со цел да ги искористиме предностите на нашата електронска услуга, ги собираме и обработуваме вашите лични податоци. Ни требаат за да можеме да одговориме на вашите прашања направени преку формуларот за контакт. Следниве податоци се собрани за вас:

• Име;
• Е-пошта;
• Дополнително, можете да обезбедите сопствен телефон.

Не сте обврзани да давате лични информации, но ако одбиете да ги дадете личните информации што ни се потребни, нема да можете да ги искористите предностите на електронската услуга на веб-страницата. Од вас не се бара да давате лични податоци за да ја прелистувате веб-страницата.
styrodesign.eu не собира или обработува податоци што откриваат расно, етничко потекло, политички, религиозни или филозофски верувања, како и податоци поврзани со здравјето и човечкиот геном.

Псевдонимизирани податоци

За да можеме да одговориме на вашите прашања, чуваме псевдонимни лични податоци во архивата, особено вашата е-пошта. Псевдонимните податоци се променети/шифрирани до тој степен што повеќе не може да се идентификуваат со одредена личност.

Анонимизирани податоци

Со цел да ви обезбедиме подобра услуга и да ја подобриме работата на веб-страницата, користиме анонимизирани информации за нејзините посетители.

Анонимизираните податоци не дозволуваат идентификација со одредена личност. Тие може да вклучуваат:

• Идентификациски број на колаче;
• Географска локација поврзана со изворот на сообраќај;
• Геолокација во случај на директен маркетинг или ремаркетинг.
• Да ги идентификувате вашите апликации поднесени преку формуларот за контакт, телефонски или друг онлајн канал;
• За обработка на нарачки направени преку контакт форма и телефонски;
• Да ви испрати информации, доколку сте се претплатиле на билтен од STIRODESIGN EOOD;
• За статистичка анализа, за чии цели се користат анонимизирани податоци кои не содржат лични податоци.

Како се користат податоците што ги давате

Безбедност на личните податоци

styrodesign.eu спроведува мерки за да обезбеди сигурност, точност и заштита на личните податоци што ги обработува. Постојано ги следиме зачуваните информации и ја контролираме нивната обработка.
Вашите податоци се чуваат на софтвер на контролирани сервери и физички медиуми - хард дискови, до кои е обезбеден ограничен и строго контролиран пристап. Вработените кои имаат пристап до технички и софтверски средства се должни да ги третираат информациите како доверливи.

Обврски на styrodesign.eu

• Да преземете сигурни технички мерки за заштита од неовластен пристап до вашите лични податоци;
• Да се ​​одржи техничката способност за внесување, менување, додавање и бришење лични податоци;
• Ви овозможуваме континуиран пристап до податоците, освен ако технички причини или околности надвор од наша контрола не не спречат;
• Не давајте ги вашите податоци на трети страни за маркетиншки цели без ваша експлицитна согласност;
• Да одговорат писмено и мотивирани на вашите приговори во рок од 14 дена од нивниот прием.
• Во случај на промена на оваа Политика, ќе ве информираме навремено на соодветен начин.

Обезбедување лични податоци на подизведувачи и трети лица

styrodesign.eu ги обезбедува личните и анонимизираните податоци со кои располага на трети страни (регистрирани во Бугарија или во друга земја-членка) само за целите на:

• Извршување на договори за продажба на далечина, испорака на стоки на адресата наведена од корисникот. Ова вклучува обезбедување на податоците до лиценциран поштенски оператор (курирска компанија) преку строго дефинирани процедури за доверливост;
• Статистичка анализа на користењето на веб-страницата.

Други лични податоци кои не се поврзани со комерцијалната активност и користењето на веб-страницата нема да се даваат со лични податоци, освен ако со нормативен акт не е пропишано спротивното или доколку корисникот не даде експлицитна согласност. Исклучоци се:

• Органи за спроведување на законот.
• Право на пристап до вашите лични податоци обработени од STIRODESIGN EOOD
• Право да барате соодветна корекција, бришење или блокирање на вашите лични податоци и право на приговор во секое време на обработката на вашите лични податоци кога постојат законски основи за тоа;
• Право да бидете информирани пред вашите лични податоци прво да бидат откриени на трети страни или да се користат во нивно име за цели на директен маркетинг и да ви се даде можност да се спротивставите на таквото откривање и користење;
• Право да се одбие обработката на вашите лични податоци за целите на директен маркетинг.

Права на потрошувачите

Доколку сакате да го искористите вашето право за пристап или корекција на вашите лични податоци, можете да не контактирате.

Политика за колачиња

Колачињата се кратки текстуални датотеки или мали пакети со информации што се чуваат преку Интернет-прелистувачот на вашиот краен уред (компјутер, таблет, лаптоп или мобилен телефон) кога посетувате различни страници и страници на Интернет.

Главната цел на колачињата е да го направат корисникот препознатлив кога ќе се врати на веб-страницата. Колачето нема да му наштети на вашиот компјутер и не се зачувуваат лични податоци како резултат на неговата употреба. Употребата на колачиња е потребна за целосно користење на нашата веб-страница.

Повеќето прелистувачи (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari и Google Chrome) имаат колачиња автоматски вклучени. Со менување на стандардните поставки на прелистувачот што го користите, можете да одредите дали и до кој степен дозволувате пристап до колачињата на вашиот компјутер.

Ако не направите никакви промени, тоа значи дека ги прифаќате стандардните поставки на прелистувачот и се согласувате да ги активирате функциите на колачињата. Ако не се согласувате, променете ги поставките на вашиот прелистувач и ограничете ја или отстранете ја функцијата за инсталирање колачиња.

Кои колачиња се користат на оваа веб-локација

Колачиња од сесија

Тие ви дозволуваат да извршувате важни функции на страницата, како што е зачувување на полето за повторливи формулари во рамките на сесијата на прелистувачот. Тие не се зачувани на вашиот компјутер и се бришат кога ќе ја завршите сесијата на прелистувачот.

Колачиња за анализа

Овие се постојани колачиња и ни овозможуваат да препознаеме повторливи анонимни корисници на нашата страница. Со споредување со анонимен, случајно генериран идентификатор, може да се снимаат специфични информации за прелистување, како што се:

• Како стигнавте до страницата;
• Кои страници сте ги прегледале;
• Кои опции сте ги избрале и каде сте поминале низ веб-страницата.

Следењето на овие информации ни овозможува да направиме подобрувања на страницата и да ги исправиме грешките.

Ние користиме колачиња на Google Analytics за цели на анализа. Ние не снимаме никакви лични информации како дел од овој процес.

Рекламни колачиња

Ние ги користиме овие колачиња за да гледаме рекламна содржина надвор од styrodesign.eu, што е можно поблиску до вашите интереси.

Како можам да управувам со употребата на колачиња

Сите прелистувачи ви дозволуваат да управувате со колачиња од специјално дизајнирана папка на вашиот прелистувач. Можете да го блокирате приемот на колачиња, да ги избришете сите или дел од нив или да ги поставите вашите преференции за употреба на колачиња пред да започнете со посета на www. styrodesign.eu. Имајте предвид дека бришењето или блокирањето колачиња може негативно да влијае на функциите на нашата веб-локација, а со тоа и на вашето корисничко искуство на неа.

Оневозможи или блокирај колачиња

Ако не го знаете типот и верзијата на прелистувачот што го користите за пристап до интернет прелистувачот, кликнете на менито „Помош“ на горниот дел од прозорецот на прелистувачот, а потоа кликнете на „За“, што ќе ги прикаже информациите што сте барам..

Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0

Кликнете на опцијата „Tools“ на горниот дел од прозорецот на прелистувачот, изберете „Internet options“ и потоа кликнете на „Privacy“. Проверете дали поставката за ниво на приватност е Средно или пониско. Со оваа поставка, колачињата се овозможени во прелистувачот. Кога поставувате нивоа над „Средно“, колачињата се блокирани.

Google Chrome

Кликнете на иконата со клучот во горниот десен агол на прозорецот на прелистувачот и изберете „Поставки“. Кликнете на „Прикажи напредни поставки“ на дното и поставете го во делот „Приватност“.
Кликнете на „Поставки за содржина“ и во делот „колачиња“ изберете „дозволи да се постават локални податоци“ за да овозможите употреба на колачиња.

За да ги оневозможите колачињата, овозможете ги опциите „Блокирај ги страниците од поставување какви било податоци“, „Блокирај колачиња и податоци од трети страни“. (исчистете ги колачињата и другите податоци на страницата и приклучоците при затворање на мојот прелистувач).

Mozilla Firefox

Кликнете на „Алатки“ на горниот дел од прозорецот на прелистувачот и изберете „Опции“. Потоа изберете ја иконата „Приватност“ во менито што се појавува. Проверете ја опцијата „Прифати колачиња од сајтови“ за да овозможите колачиња. Ако сакате да ги оневозможите колачињата, отштиклирајте го ова поле.

сафари

Кликнете на иконата за менувачот што се наоѓа во горниот десен агол на прозорецот на прелистувачот и изберете „Преференции“. Кликнете на иконата „Приватност“ во менито што се појавува. Проверете ја опцијата „Блокирај колачиња од трета страна и рекламирање“. Ако сакате целосно да ги оневозможите колачињата, штиклирајте го полето „Никогаш“.

Оневозможете и блокирајте ги колачињата за додатоци на прелистувачот

Дополнително, можете да го користите официјалниот додаток на прелистувачот. Поддржан е од сите познати браќа. Можете да го преземете додатокот овде, како и да најдете детални информации за неговата употреба.

Сите колачиња што се користат на оваа веб-локација автоматски се бришат / бришат по одреден временски период. Овој период варира до 2 години, во зависност од намената на конкретното колаче.

Ремаркетинг и рекламирање

Што е ремаркетинг?

Ремаркетингот е форма на онлајн рекламирање што ви овозможува да видите релевантна содржина за производи и услуги надвор од styrodesign.eu. Откако ќе ја посетите нашата веб-страница, алгоритам од трета страна одредува што ве интересира. Како резултат на тоа, може да видите рекламна порака во форма на банер или текст што директно ве интересира.

Дали се чуваат лични информации за мене?

За целите на ремаркетинг и рекламирање, се користат анонимизирани информации од рекламни колачиња. Не се чуваат лични информации за вас.

Контактирајте не со прашања во врска со вашите лични податоци

Можете да не контактирате на:

• Проверете и потврдете ја ажурираноста на вашите податоци;
• Да сакате вашите податоци да бидат избришани - Право да бидете „заборавени“;
• Да побарате обезбедување на вашите податоци во формат погоден за вас;
• Побарајте привремено блокирање на обработката;
• Поднеси приговор за методите на обработка;
• Побарајте информации за тоа како се обработуваат вашите податоци.

Начини за контакт со styrodesign.eu

Контактирајте не преку:

образец за контакт;
• Е-пошта: info @ styrodesign.eu

грешка: