ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Панели од алуминиумска пена

Алуминиумските решетки и панелите од алуминиумска пена се карактеризираат со нивниот уникатен футуристички дизајн. Решенијата се исклучително лесни, а сепак силни и лесни за инсталирање. Со нив, можете ефективно да ја трансформирате внатрешноста на просториите, како и фасадата на зградата.

Кои се решенијата во серијата алуминиумски решетки и панели од алуминиумска пена?

Решенијата се карактеризираат со визуелно впечатлив дизајн во модернистички и футуристички изглед. Во насока ќе најдете два вида алуминиумски решетки и панели од алуминиумска пена:

 • Отворено од двете страни - повисок степен на транспарентност, дозволувајќи светлината да навлезе додека сè уште се одржува елементот на приватност
 • Отворено од едната страна - поцврста структура, погодна за имплементација на ѕидови и прегради, каде што не е наменета пенетрација на светлината

Во процесот на производство може да се постави различен степен на густина на материјалот. Благодарение на ова, решенијата може да се произведуваат со разновидна јачина и големина на ќелија, со достапни три варијации - мала, средна и голема ќелија.

Во зависност од структурата на детаљот, може да делува и како „крошна“, намалувајќи го или целосно запирајќи го продирањето на светлината, а со тоа ја намалува топлината во просториите и трошоците потребни за ладење на зградата.

Примена на алуминиумски решетки и панели од алуминиумска пена

Од дизајнот на дизајнерски тавани, акценти или преградни ѕидови во внатрешноста, до дизајнот на целата фасада на зградата, решенијата во серијата гарантираат единствен ефект на секој проект. 

Друг многу ефикасен начин на нивна примена во внатрешноста е со поставување на осветлување во задниот дел од деталите.

Моделите од серијата алуминиумски решетки и панели од алуминиумска пена се користат за многу проектни цели, вклучувајќи:

 • Станбени згради
 • Комерцијални и јавни површини - ресторани, продавници, трговски центри, кина итн. 
 • Канцелариски простори и конференциски сали
 • Хотели и комплекси за одмор
 • Рекламни сајтови, штандови, штандови и изложби

Опции за боја и дизајн

Решенијата се достапни со различни опции за декорација, како на пример со природен алуминиумски слој во стандардна сребрена боја. Покрај тоа, тие можат да бидат премачкани во прав во широк спектар на RAL бои.

Алуминиумските решетки и панелите од алуминиумска пена се достапни во стандардна големина: 2000 x 1000 x 15 mm (+/- 3 mm), како и со можност за изработка во поединечни големини според спецификите на секој проект.

Големината на самите клетки и меурчиња може да варира помеѓу 15 и 25 mm.

Од што се направени?

Направени од 100% рециклиран материјал, алуминиумските решетки и панелите од алуминиумска пена вешто ја комбинираат еко-пријателството со прекрасен и ефективен дизајн.

Во процесот на производство, воздухот се вбризгува во мешавина од стопен алуминиум и фина дисперзија на керамички честички. Целта на овие честички е да ги стабилизираат воздушните меури.

На овој начин се постигнуваат уникатни дизајни кои наликуваат на порозна структура на сунѓер, но изработени од издржлив и лесен метал.

Решенијата се особено лесни за инсталирање и обработка. На пример, тие можат да се исечат со аголна мелница или пила. А за поспецифични форми (на пр. букви и натписи), препорачуваме сечење со ласер или воден млаз.

Карактеристики на алуминиумски решетки и панели од алуминиумска пена

Решенијата во серијата се особено преферирано средство за дизајнирање на ентериери и фасади благодарение на фактот што комбинираат голем број предности, меѓу кои:

 • Лесен материјал, кој не ги оптоварува површините
 • Сила, сигурност и отпорност на деформација
 • Антикорозивни својства
 • Отпорност на агресори од надворешното опкружување и атмосферски услови, вклучувајќи ветер до 260 km/h.
 • Широк спектар на дизајни и опции за бои
 • Можност за производство во големини по индивидуален проект
 • 100% можност за рециклирање
 • Својства за апсорпција на звук
 • Несогорување

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ

грешка: