ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ОРГАНСКИ ОБЛОЖУВАЊА

Уживајте во уникатната арома на рачно исечено алпско сено, кое расте на 1700 m надморска височина на стрмните падини на Wildspitz - највисокиот врв во Тирол. Направени со љубов, детали по детали, органските површини Organoid® го маѓепсуваат домот и ја носат чистотата и едноставноста на планината во затворен простор!

Опис

ORGANOID® е австриска компанија специјализирана за производство на декоративни обоени површини од органски материјали - сено, лаванда, пченица, цвет од роза, волна, лисја од бреза, кора и други. Секој од овие материјали се пресува врз основа на патентирана технологија, зачувувајќи го природниот изглед, бојата и аромата на изворниот материјал.

Површините кои се соочуваат може да се произведуваат на различни видови потпорни подлоги или да се купат во чиста форма без основа (ORGANOID® Pure). Варијанти за носечка основа може да бидат HPL ламинат, тапети, дебели или проѕирни самолепливи филмови, текстил, системи за подови од HDF или плута, акустични панели.

Органските табли се испорачуваат подготвени за внатрешна употреба. Доколку нивните барања за отпорност на абење или влага се поголеми, тие можат дополнително да се запечатат со конвенционални масла и лакови. Можно е и запечатување на панелите со епоксидна смола.

Тековната програма за 2019 година одржува опсег од 20 различни типови и структури на органски површини. Прилагодени и приспособени површини може да се произведуваат и прилагодат.

„Органските биорамнини на органоидот се олицетворение на биофилен дизајн. Органските материјали ги будат сетилата - може да се види, почувствува и ужива во аромата на природните елементи кои се користат во овие мултифункционални површини и со тоа да се чувствува подобро и поздраво во просторот во кој живеат.

Џесика Мекнаутон, претседател на CaraGreen.

информации

Дознајте за еден од најлесните и најпријатните начини да ја внесете природата во вашиот дом и да ја направите составен дел од убавината на вашиот ентериер.

Види повеќе

Модели

Портфолиото вклучува широк спектар на решенија погодни за целите на секој проект - од тапети, преку подни панели, до акустични панели и многу повеќе.

Види повеќе

Галерија

Размислете за голем број примери за уникатниот ефект на примената на решенија од серијата во ентериери во домови, канцеларии, хотели и малопродажен простор.

Види повеќе
грешка: