ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Предности на KRAFT LED осветлувањето во однос на стандардното LED осветлување на спуштен таван

Запознајте ги главните разлики помеѓу квалитетното LED осветлување за спуштени тавани и буџетските решенија достапни на пазарот. Предностите на првото се состојат од голем број фактори, меѓу кои подобар квалитет на изработка, поефикасна дистрибуција на светлината, како и отсуство на вибрации.

Главните разлики помеѓу KRAFT LED осветлувањето и стандардното LED осветлување за спуштени тавани

Однадвор, повеќето LED осветлување за спуштени тавани изгледаат исто, но вистината е дека неговата ефикасност не може да се процени според нејзиниот изглед. Исто така, разликата во цената може да биде и до неколку десетици лева. Сепак, со помош на следните неколку совети, ќе знаете како да го изберете најдобриот и исплатлив избор.

KRAFT LED осветлување
Буџетски модел на LED осветлување - светилка или панел
1. Квалитет на LED кристалот
Водечките производители на LED кристали еднаш годишно и уште почесто произведуваат нова генерација на LED кристали, која е поефикасна од претходната за 10-15%. Ова ефикасно ја намалува цената на претходните модели. Производителите на евтини уреди за осветлување го користат ова со инсталирање застарени LED кристали со помала ефикасност. Разликата во ефикасноста помеѓу 3-4 генерации може да достигне и до 40%. И по изглед, невозможно е да се одреди генерацијата на кристалот LED.
1. Најнова генерација LED кристали
2. Докажан производител
3. Сертифициран квалитет

1. Технолошки застарени LED кристали
2. Недостаток на сертификација

 

KRAFT LED осветлување
Буџетски модел на LED осветлување - светилка или панел
2. Ефикасност на дисипација на топлина
Ефективна дисипација - LED кристалите работат во нормални температурни граници.
Сликата

A

Неефикасно одвлекување на вниманието. LED кристалите работат на покачени нивоа.

Сликата

B

Во примерот лево (A), LED диодите се наоѓаат на четири страни од LED панелот, додека на примерот од десната страна (B) - на две страни. Првиот распоред овозможува инсталирање на повеќе LED диоди (240 во примерот). На панелот Б (така што светлиот флукс не е помал од панелот А), мора да го ставиме максималниот можен број на LED диоди по единица должина (во примерот 180 парчиња.) Излегува дека 60 кристали лежат на едната страна на светилката А и 90 кристали лежат на светилката Б.
Алуминиумската рамка на која се фиксирани LED диодите е истовремено и радијатор кој ја пренасочува топлината што се ослободува за време на работата кон околниот простор. Во овој случај, температурното оптоварување на едната страна од рамката во светилката Б е 1,5 пати поголемо. И ова влијае на стапката на деградација на LED диоди - при покачени температури, тие изгоруваат побрзо и ги губат своите оригинални квалитети.

За KRAFT LED осветлувањето, профилот долг 600 mm содржи 84 LED диоди. Оваа вредност овозможува максимизирање на излезот на светлината, а должината на профилот е доволна за ефикасно отстранување на топлината и обезбедување на LED кристали со удобен температурен режим.

 

KRAFT LED осветлување
Буџетски модел на LED осветлување - светилка или панел

3. Материјал за дифузер
Дифузорот може да биде направен од акрилик или поликарбонат.

Главните својства на акрилот за осветлување: висока цврстина на површината, висока транспарентност, добар оптички квалитет. Има долг работен век, отпорен е на УВ зрачење и атмосферски влијанија.
Стандардниот поликарбонат не е погоден за апликации со продолжена изложеност на УВ зрачење. Кога тоа ќе се случи, оптичките (заматување, пожолтување) и механичките (кршливост) својства на материјалот се менуваат.

Кај LED светилките KRAFT, дифузорот е изработен од акрил за осветлување на Samsung.

 

Дифузер изработен од акрилик.

Поликарбонат дифузер.

 

KRAFT LED осветлување
Буџетски модел на LED осветлување - светилка или панел
4. Возач
Цената на возачот е значаен дел од цената на целата светилка. Во скапи светилки, драјверите се користат со трансформатори и влезно-излезни филтри, што обезбедува постојана струја. Евтините возачи користат наједноставно коло со отпорници.
Трансформаторот обезбедува електрична заштита - во случај на дефект, примарната намотка изгорува и струјата не оди понатаму. Евтините возачи немаат трансформатори, така што постои голема веројатност струјата да оди до структурата на таванот.
1. Има трансформатор
2. Присуство на филтри за влезен и излезен напон
3. Отсуство на стробоскопски ефект
4. Електрична безбедност
Сликата
KRAFT LED драјвер

1. Нема трансформатор.
2. Нема филтри.
3. Очигледниот недостаток на нервоза се постигнува со забрзување на пулсирањата. Карактеристичен ефект на осветлување.
4. Во случај на дефект, струјата може да тече до структурата на таванот.

Сликата
Возачко коло без трансформатор и филтри
Светилките со ефтин драјвер имаат треперење. Тие не се видливи со голо око, но кога ќе ја ставите камерата на телефонот на ламбата, треперењето е јасно видливо.
Сликата
Ова води до фактот дека за време на долг престој во просторија со такво осветлување, заморот во очите на една личност значително се зголемува; можна е главоболка и други непријатни симптоми. Во уредите за осветлување со квалитетен двигател, овој ефект е отсутен, и затоа тие се апсолутно безбедни.

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ

грешка: