ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Планирање и монтажа на KRAFT LED осветлување за спуштени тавани

Овде ќе научите како лесно и непречено да ги инсталирате различните типови и модели на KRAFT LED осветлување за спуштени тавани според нивните специфики. Со помош на детални дијаграми за склопување, видео инструкции и водич во неколку лесни чекори, можете лесно и без проблеми да го планирате извршувањето на проектот.

Препораки за планирање и поставување на KRAFT LED осветлување за спуштени тавани

Кај нас ќе најдете три типа на KRAFT LED светлечки тела - T-LED, G-LED и K-Led. T-LED се користи за стандардни висечки тавани со тавански систем во форма на Т од профили Т-15 или Т-24. G-LED се користи за ламеларни, решетки и други видови висечки тавани. K-LED се универзални тела за сите видови тавани (не само закачени).

1. G-LED со 24mm ширина на шината.

2. 15мм широк G-LED на решетката.

3. T-LED на профилот Т-24.

4. T-LED на профилот Т-15.

K-LED осветлување за спуштен таван со шина во облик на коцка

Интерактивен 3D модел на KRAFT LED осветлување на спуштен плафон

KRAFT LED Т-15

KRAFT LED G-24

KRAFT K-LED

KRAFT LED Т-24

KRAFT LED G-15

Планирање и монтажа на KRAFT LED осветлување за спуштени тавани

1

Планирање на осветлување

Преку програмата „Dialux“ можеме да го одредиме оптималниот број и поставеноста на светилките. Ако немате можност да го пресметате осветлувањето во програмата, тогаш треба да продолжите од приближните вредности: еден комплет KRAFT LED е дизајниран да осветли 8 - 10 квадратни метри во простории со висина до 3,5 m и површина до 20 квадратни метри. м и 10 - 12 квадратни метри во простории со површина од повеќе од 20 квадратни метри Во овој случај, рамномерно распоредете ги светилките низ просторијата. Во програмата "Dialux" или на планот на просторијата, ја означуваме локацијата на светилките. Ќе ја користиме оваа шема за време на склопувањето.

2.1

Инсталација на T-Led

LED профилот T-LED е инсталиран на саканото место на дизајнот на спуштен таван наместо стандардниот Т-профил 600 или 1200 mm.
Поврзувачките жици се веќе поставени во областа на таванот. Останува само да го поврзете комплетот со возачот.

2.2

Инсталација на G-Led

За да го монтирате профилот G-LED, прво означете ја неговата позиција на структурата. Доколку е потребно, дупчете дупки за излезот на жиците. Потоа отстранете ја црвената заштитна лента од задниот дел на профилот, извадете ги жиците во пределот на таванот и залепете го профилот на површината на таванот со отворена ќелија структура или шина.

2.3

Инсталација на K-Led

Возачот на K-Led светилката е скриен директно во шината. Благодарение на новиот тип на инсталација, таквите светилки може да се инсталираат директно на таванот или на било кои закачалки, вклучувајќи ги и сопствените жици.

3

Поврзување на возачот

Откако ќе се инсталираат LED профилите, ги поврзуваме со напојувањето според шемата на колото. Возачите може да се постават на кое било растојание од уредите за осветлување и да се преместат на погодно или специјално одредено место.

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ

грешка: