ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Главни карактеристики на KRAFT LED осветлувањето

Запознајте ги сите технички карактеристики на различните типови на KRAFT LED осветлување, како и нивните предности и карактеристики.

Општи информации и технички карактеристики на KRAFT LED осветлувањето

KRAFT LED – економичен систем за осветлување за спуштени тавани

Иновативните LED светилки KRAFT LED се специјално дизајнирани за спуштени тавани. Една од карактеристиките на KRAFT LED осветлувањето е тоа што може да се користи за секаков вид на спуштен плафон, како и за надградба на системот за осветлување во веќе управувани простории.

 

Главните предности на KRAFT LED системот за осветлување

1. Не се потребни посебни суспензии. Како по правило, кога тежината на светилката е повеќе од 250 g, потребна е посебна суспензија. KRAFT LED LED профилите се поставуваат на спуштен плафон без употреба на дополнителни компоненти.

2. Можност за поставување тела каде било во спуштениот таван.

3. Лесна инсталација. KRAFT T-LED профилот е инсталиран на ист начин како и стандардниот Т-профил. KRAFT G-LED светилки лесно се монтираат на отворен решеткаст плафон или таван со ламела. И KRAFT K-LED светилки може да се инсталираат дури и без прицврстувачи на структурата на таванот.

4. Не бараат одржување. Системот гарантира животен век до 50 часа. Параметрите на уредите за осветлување се дизајнирани така што LED елементите да не се прегреат. Во исто време, водилките за структурата на таванот делуваат како радијатор, исфрлајќи ја топлината во просторот на таванот.

5. Не ја нарушуваат акустиката на плафонските системи. Често, во класичните суспендирани тавани, се користат акустични минерални плочки, кои се дизајнирани да ја компензираат бучавата. Поставувањето растерски тела во такви тавани го нарушува акустичниот ефект на употребата на плочи. KRAFT LED системот за осветлување е инсталиран директно на Т-мрежата и не ја нарушува акустиката на таванот.

6. Безбедност и гаранција. KRAFT LED осветлувањето не содржи жива и не испушта ултравиолетова светлина. Гаранцијата им е 3 години.

7. Може да се користи со секаков вид таван. Ние нудиме три различни типови на решенија. Моделот T-Led е дизајниран за спуштени тавани со помош на системот за профили T-мрежа. Моделот G-Led може да се користи за секакви спуштени тавани: тавани со Т-профил, за сите видови тавани со отворени ќелии со решеткаста структура, како и за висечки тавани со коцка или линеарна шина. Моделот K-Led се заснова на шина во форма на коцка и може да се користи не само за спуштени тавани, туку и како независно осветлување.

Видови на осветлување и нивна примена: T-Led, G-Led, K-Led

Системот за LED осветлување на KRAFT обично се состои од два дела - извор на светлина (осветлувач) и неговиот држач. Светлечките тела во сите системи се исти. И во зависност од видот на спуштен таван, нудиме три типа на инсталација: T-Led, G-Led и K-Led.

KRAFT T-Led

Во системот за осветлување KRAFT T-Led, KRAFT Fortis T-профилите со ширина од 15 или 24 mm се користат како потпорни елементи на единицата за осветлување. Системот Т-24 користи профили со полукружен дифузор (ширина 24 mm). Профилите со правоаголен дифузор се наменети за употреба со системот Т-15 (ширина 15 mm). За време на инсталацијата, наместо вообичаениот Т-профил, на саканото место на таванот се поставува KRAFT T-Led профил.

KRAFT G-Led

KRAFT G-Led светилки се достапни и во ширина од 15 mm (правоаголен дифузор) или 24 mm (полукружен дифузер). Тие се прицврстени директно на профилите на шината или решетката со помош на армирана двојна леплива лента (вклучена во комплетот). Треба да се има на ум дека пред прицврстувањето потребно е да се дупчат дупки за излез на жиците.

KRAFT K-Led

Овој систем функционира и како самостоен светилник заснован на патеката во облик на коцка KRAFT. Во овој случај, возачот на светилката е скриен во внатрешноста на шината. Благодарение на новиот тип на прицврстување, таквите тела за осветлување може да се инсталираат и директно на таванот и на какви било суспензии, вклучително и на сопствените жици. Можете да изберете која било боја на светилката според RAL скалата, како и текстурата на дрво, метал, камен.

Интерактивен 3D модел на KRAFT LED осветлување тела

КРАФТ Лед Т-15

КРАФТ Лед Г-24

KRAFT K-Led

КРАФТ Лед Т-24

КРАФТ Лед Г-15

Технички карактеристики на KRAFT LED системот за осветлување

Системот за LED осветлување на KRAFT е патентиран и заштитен со закони за авторски права. За да се избегнат фалсификати, сите производи го имаат логото на KRAFT.
KRAFT LED LED системот за осветлување користи компоненти од водечки производители. Пакетот вклучува драјвер и избор помеѓу 2 LED светилки со должина од 600 mm или една светилка со должина од 1200 mm. Исто така, некои модели на светилки имаат должина од 1800, 2400 или 3600 mm.
Комплет од 2 x 600 mm x 15 mm
Комплет од 2 x 600 mm x 24 mm
Тело
целосно изолирано метално куќиште IP20
Заштитно стакло
Акрилик Samsung
Содржина на штетни материи според RoHS
Не содржи
LED модел
SMD 2835-12C7B; бр. LED: 2 x 84 парчиња.
Температура на бојата
4633 To
4637 To
Светлосен флукс
2565 Лм
2812 Лм
Индекс на рендерирање на бои, Ра
83,4 Ра
83,8 Ра
Светлосна ефикасност
93,3 Lm/W
103,4 Lm/W
Агол на расејување
120 °
Моќност
27,5 W
27,2 W
Напнатост
200-240 V, 50/60 Hz
Издржува флуктуации на влезниот напон
до 300 V
Стабилизација на излезната струја
Да
Фактор на бранување
помалку од 1%
Заштита од краток спој и пренапон
Да
Фактор на моќност, cos φ
0,98
0,94
Ефикасност
89%
91%
Класа за електрична безбедност
II
*Спецификациите се однесуваат на комплет од 1 x 1200 mm или 2 x 600 mm светилки. За преостанатите должини на уредите за осветлување, карактеристиките се пресметуваат пропорционално

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ

грешка: