ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Спуштен таван со коцка

Овде ќе најдете широк спектар на вештачки камени и дрвени панели - од имитација на камен, бетон и тула, до дрвени и мозаични ѕидови. Насоката вклучува над 120 решенија во 20 посебни категории. Така, дури и најспецифичните проекти можат да најдат совршени решенија за трансформирање на нивниот ентериер.

Спуштен таван со коцки – сосема нова интерпретација на дизајнот на спуштен таван

Решенијата во серијата на спуштени тавани од StyroDesign се карактеризираат со нивната единствена функционалност. Дизајнирани се со шина во форма на коцка за лесна и удобна монтажа, притоа комбинирајќи ги сите предности на класичните висечки тавани, како и таваните со профили во форма на Т и оние со отворена инсталација.
Суспендираните тавани на шините се карактеризираат и со голем број функционални предности. Пред сè, тие се совршено решение за вградување на разновидни уреди за осветлување за да се нагласат акцентите во просторијата. Покрај тоа, тие ви овозможуваат значително да го подобрите визуелниот ефект на издолжување или проширување на поединечни простории. Благодарение на асортиманот на големини и широката палета на бои, може да се создадат огромен број оригинални решенија за дизајн. Последно, но не и најмалку важно, системот за монтирање овозможува и фиксирање околу овални површини и елементи.
Суспендираните тавани можат да дејствуваат и како внатрешни или фасадни панели, бидејќи се придружени со 3-годишна гаранција за корозија.
Дизајнот на спуштени тавани гарантира лесен пристап до самиот таван и просторот над деталите, а истовремено помага и за особено ефикасно прикривање на какви било комуникации, кабли и други додатоци. Суспендираните тавани на шините се противпожарни и не се мешаат во работата на системите за гаснење пожар и вентилација.
Благодарение на вградената шина со коцки, поставувањето на овие висечки тавани е многу полесно од нивните класични алтернативи. Покрај тоа, откако ќе се поправат, тие не бараат сериозно одржување.
Таваните на шините можат да се инсталираат во сите јавни простории: продавници, трговски центри, станици, аеродроми, училишта, болници, угостителски објекти, хотели, образовни институции, канцеларии итн.

Карактеристики на дизајнот на коцката шина

Боја Боите за основни детали вклучуваат: RAL 9003 (бела), RAL 9005 (црна), RAL 9006 (метално сива), RAL 7024 (графит сива), RAL 8017 (чоколадо). Тие исто така можат да бидат обоени во која било боја на RAL скалата. Можете исто така да нарачате спуштен таван со висококвалитетна имитација на текстура на дрво.
Железничка
Материјал Поцинкуван челик со полимерна обвивка
Безбедност од оган Класа А1 - незапалив
Гаранција 3 часа

Основни бои на растворите во серијата на спуштени тавани во форма на коцка

Боите за основни детали вклучуваат: RAL 9003 (бела), RAL 9005 (црна), RAL 9006 (метално сива), RAL 7024 (графит сива), RAL 8017 (чоколадо). Тие исто така можат да бидат обоени во која било боја на RAL скалата. Можете исто така да нарачате спуштен таван со висококвалитетна имитација на текстура на дрво.

RAL 9003 (бело)

9003

RAL 9005 (црна)

9005

RAL 9006 (сива)

9006

RAL 8017 (чоколадо)

8017

RAL 7024 (графит)

7024

Кубен спуштен таван кој имитира текстура на дрво

Дрвото секогаш има посебно место во дизајнот на ентериер. Кај нас можете да нарачате спуштен таван кој гарантира совршена имитација на дрвена текстура. Така, ќе можете да и дадете на собата чувство на топлина, удобност и удобност. Покрај тоа, нудиме и висечки тавани со природна текстура од метал или камен.

Гикори

гикори

Модринка

модринка

Орев Карини

oreh_kariny

Дополнителни додатоци за спуштени тавани на шина

Серијата висечки тавани на шина може да биде опремена со дополнителни додатоци за да се олесни спроведувањето на вашиот проект. Првата група компоненти (различни конектори) може да се користи и во стандардни и во дизајнерски тавани. Втората група компоненти вклучува флексибилна траверса, завршни елементи и додатоци за едно поставување на шината, што значително ќе ги прошири можностите за дизајн.

Конектори и приклучоци за спуштени тавани

Поврзувачки елемент

По правило се користи монтажна шина долга до 4 m Затоа, ако должината на таванот е голема, неопходно е да се користат спојници за шините. Тие му даваат на суспендираниот таван неопходен отпор, стабилност и сила.

Завршен елемент

Ако висечкиот таван е конструкција што слободно виси и ѕидниот профил не се користи за вградување на дополнителни елементи, тогаш крајот на шините мора да се затвори со специјални приклучоци. Тие се прицврстени на шината со помош на двострана лента.

Флексибилен траверс за убав и скршен дизајн

Со флексибилниот напречник, можете да ја поставите шината на спуштениот таван по крива патека. Благодарение на ова, можете значително да ги проширите можностите за дизајнирање на разни видови суспендирани тавани. Флексибилната траверса е носечка конструкција која е прикачена на таванот користејќи стандардни летви. Лесно се витка со рака и совршено ја задржува формата.

Единечна траверса за спуштена таванска шина со единечна инсталација

Инсталирањето на суспендираниот таван може да биде хоризонтално и вертикално. Овој тип на прицврстување значително ги проширува можностите за користење на деталите за постигнување сложени геометриски форми.

Шините се произведуваат во две варијации на ширина: 35 и 88 mm. Прицврстувачот е погоден за двата типа на шини, бидејќи неговата големина е 35 x 88 mm. На овој начин ги намалуваме ограничувањата за тоа какви шини можете да монтирате.

Овој тип на инсталација има голем број на предности во споредба со стандардниот:

  • Можете да ја поправите шината каде било на таванот или ѕидот;
  • Неограничено од рамнината на попречното движење - шините може да се инсталираат под различни агли едни на други;
  • Флексибилност - не мора да ги земате предвид карактеристиките на модулот за напречник бидејќи можете да изберете од многу опции;
  • Заштеда на простор - не се потребни суспензии и дополнителни попречни шипки;
  • Чист и минималистички изглед;
  • Различни можности за создавање дизајнерски и убави тавани.

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ