ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Инструкции и додатоци за поставување на ламеларни спуштени тавани

Овде ќе најдете се што ви е потребно за правилно спроведување на процесот на поставување на ламела спуштени тавани на шина - од потребните додатоци до извршувањето на поединечните чекори. Ние, исто така, ви обезбедуваме детални видео инструкции кои визуелизираат инсталација на спуштени тавани со коцка и линеарна патека.

Планирање на конфигурација и монтажа на ламеларен спуштен таван

Можете лесно да ги испланирате потребните комплети за монтажа на висечките тавани KRAFT со коцка или линеарна шина. За таа цел, користете ја табелата подолу. Во случај да се соочите со дополнителни прашања, не двоумете се да контактирате со нашите специјалисти за бесплатна консултација и планирање на совршената конфигурација за вашиот проект.

Планирање на компонентите за спуштен таван од 1 мXNUMX со коцка или линеарна шина

Железничка компонента / модул
Единица
52 mm
104 mm
156 mm
208 mm
Коцка шина, 35 мм
л.м.
20
10
6,67
5
Коцка шина, 88 мм
л.м.
-
10
6,67
5
Линеарна шина
л.м.
20
10
6,67
5
Закачалка
бр.
1,5
1,25
1,25
1,25
Траверс 3900 мм
бр.
0,32
0,32
0,32
0,32

Упатство за монтирање на ламеларни висечки тавани KRAFT

Видео упатство за вградување на KRAFT ламеларен спуштен таван со коцка шина

Дијаграм за монтирање на ламеларен висечки таван KRAFT со шина со коцки

Видео упатство за вградување на KRAFT ламеларен спуштен таван со линеарна шина

Дијаграм за монтирање на висечки таван од ламела KRAFT со линеарна шина

Инструкции за само-инсталација на спуштен таван

1

Обележете на таванот

Се одредува нивото (хоризонтално) на кое ќе се наоѓа спуштениот таван и се означува ѕиден G-профил. Растојанието од суспендираниот таван до главниот треба да биде најмалку 120 mm.

2

Инсталација на ѕиден G-профил

Ѕидниот профил во форма на L (агол) се поставува со помош на клинови. Растојанието помеѓу клиновите е 300-500 mm.

3

Инсталација на закачалки

Закачалките се прицврстени на главниот таван со помош на прицврстувачки спојници со чекор од 500-1000 mm. Закачалките најблиску до ѕидот мора да се фиксираат на растојание од не повеќе од 300 mm од него.

4

Инсталација на потпорната шипка

Прицврстете ја траверсата на закачалките. Доколку е потребно, за дополнителна цврстина на конструкцијата, поврзете ги поединечните прагови едни со други.

5

Инсталација на шината

Со малку напор, кликнете на шината во бравите.

Дијаграм за склопување на траверс

Дополнителни додатоци при монтирање со шина со коцка

Еднострано зафат

Крајна капа

Поврзувачки елемент

Единечна рачка

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ

грешка: