ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ИНФОРМАЦИИ

Дознајте повеќе за тоа кои се решенијата во серијата камени тапети и од што се состои процесот на нивното производство. Дознајте повеќе за предностите на серијата камени тапети и дознајте кои се карактеристиките на нивната инсталација и како тие можат да помогнат во целосната трансформација на просториите.

Серијата камени тапети се состои од разновидни модели кои имитираат бетон, кородиран метал, дрво и друго.

Решенијата се карактеризираат со лесна структура и особено лесна инсталација. Имитирајќи ја структурата на тапетите, тие доаѓаат кај клиентот во форма на ролни, подготвени за лепење на ѕидот.

Моделите во правец на камени тапети се особено префериран избор за пресоздавање модерна атмосфера и специфичен индустриски стил и во приватни домови и во комерцијални локации, ресторани, канцелариски простори и друго.

Инсталирањето на решенијата е особено едноставно и може да се нанесе на речиси сите видови површини. Дебелината на самата камена тапет варира во зависност од моделот, но обично е дебела помеѓу 1 и 3 mm, што само по себе значи дека ѕидот го добива посакуваниот изглед, без за сметка на оптоварување на неговата конструкција или поставување на масивни панели.

Различните камени тапети се изработуваат како еколошки материјал затоа што при нивното производство се користат само безопасни суровини и целиот процес се изведува рачно. Ова ја заштедува потребата од употреба на тешки машини што испуштаат прашина и други видови загадувачи во атмосферата. Поради нивната мала тежина и компактната големина, решенијата се лесни и удобни за транспорт. Финалниот производ се карактеризира со европска класа на отпорност на пожар А2.

Камена позадина имитира бетон се изработени како двослоен материјал, изработен од подлога од фиберглас и минерална завршница. За разлика од традиционалните бетонски површини, украсни камени тапети се антистатички, што практично значи дека значително ја намалуваат потребата за чистење и одржување.

Одлуките кои пресоздаваат автентичен и индустриски изглед на кортен челик и кородирани метални површини, достапни се во дизајни со мазна и ромбоидна шема. Со овој тип на камени тапети, конечниот изглед е секогаш уникатен и со вродени неправилности на кородираните површини. На овој начин се постигнува пореално влијание и зајакнување на саканиот ефект.

Дури и еден од најважните моменти на серијата го рекреира што е можно попрецизно уникатниот изглед на традиционалното занаетчиско изгорено дрво познат во својата татковина, Јапонија, како Јакисуги.

Една од најголемите предности на серијата ѕидни облоги и тапети е тоа клиентот може приближно да види како ќе изгледа неговиот ѕид уште пред да го нарача производот. Разновидноста на готови решенија и бои гарантираат дека истиот концепт ќе оживее во собата. Ова обично отсуствува во стандардната процедура за обликување на цврсти ѕидови, бидејќи шаблонот таму не може да биде однапред дизајниран во целост.

За решенија со одредена текстура, како што е бетонот, поради факторот „рачна изработка“, крајниот резултат секогаш се карактеризира со посебна уникатност. Така, текстурите може да се разликуваат во зависност од техниката на дизајнирање, но тие секогаш се добро комбинирани и хармонично изведени за совршено да се вклопат во унифицираниот концепт на собата.

Многу дизајнери ја нагласуваат комбинацијата на решенија во серијата камени тапети со различни форми на осветлување, што дополнително го подобрува саканиот ефект и ја подобрува атмосферата во просторијата.