ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ДУРАЛМОНД

Материјалот Duralmond е композитен материјал создаден со комбинирање на синтетички и растителни смоли со мелени лушпи од бадем. Финалниот производ се карактеризира со исклучителна цврстина, лесна структура, разновидна густина и мала тежина. Материјалот е миметички или со други зборови - го зема обликот и текстурата на калапот во кој се истура со совршена точност. Материјалот има и соодветно однесување при пожарни услови потврдени со европските сертифицирани вредности CS2, d0.

Материјалот Duralmond е композитен материјал создаден со комбинирање на синтетички и растителни смоли со мелени лушпи од бадем. Така, земајќи производ од растителен отпад, може да се формираат исклучително убави, детални, биоразградливи и рециклирани материјали за дизајн со висока еколошка вредност. Финалниот производ се карактеризира со особено лесна структура, разновидна густина и мала тежина. Материјалот е миметички или со други зборови - го зема обликот и текстурата на калапот во кој се истура со совршена точност. Материјалот има и соодветно однесување при пожарни услови потврдени со европските сертифицирани вредности CS2, d0.

Во зависност од густината во која е направен, материјалот се карактеризира со различни степени на отпорност на механички влијанија и агресори. На пример, дизајнерските елементи со висока густина се целосно отпорни на удари и триење, додека дизајнерските елементи со помала густина комбинираат сила и помала тежина.

Решенијата направени од Duralmond може да се направат и по нарачка според барањата на клиентите. На пример, тие можат да се произведуваат со разновидна структура и визија како природна (директно по отстранувањето од калапот и без завршен слој), обработени со бел прајмер, мат лак, сјаен лак, со завршен слој кој имитира дрво, метал. и сл.

Декоративните елементи изработени од Duralmond се погодни за употреба во внатрешноста на приватни и јавни згради, како и во надворешноста и фасадите на зградите. Нивната отпорност на влага и вода ги прави добар избор за употреба во бањи и влажни простории. Отпорноста на материјалот Дуралмонд на УВ зраци, влага и агресивни атмосферски влијанија, пак, ги прави моделите направени од него идеални решенија за украсување фасади. На нив не влијаат променливи температури, врнежи, механички честички, индустриски гасови и други агресори типични за надворешните површини. На овој начин тие ја одржуваат својата долгорочна оперативна сигурност и совршен изглед. Што се однесува до внатрешната апликација, важно е да се напомене дека решенијата на Duralmond се идеален избор и за дома и за силно оптоварен малопродажен простор, канцелариски простор, хотелски комплекси, јавни згради и друго. Декоративните елементи се отпорни на триење, притисок, промена на бојата, дамки, траги од контакт и какви било други агресори, типични за прометни внатрешни простори.

Материјалот Дуралмонд дава елементи направени од него, голем број својства. Пред сè, тие придонесуваат за креативна и ефективна декорација на ентериери и фасади во различни геометриски форми. Дополнително, поради полимеризацијата и микропорите што ги создава, деталите на Duralmond совршено служат и како топлински и звучен изолациски елемент. Тие се карактеризираат и со нивните анти-реверберациски својства (за разлика од ехото, одекот е долгорочен одраз на звучните бранови во затворен простор или природно ограничен простор). Дополнително, лесната структура на материјалите придонесува за долгорочна оперативна сигурност без оптоварување на површините на кои се монтирани.

Дизајнерските елементи направени од Duralmond ја внесуваат магијата на облиците и текстурите во светот на стандардните и сиви фасади и обичните ентериери. Тие се модерен, различен и лесен начин за пренесување на бојата и дизајнот, кршејќи го традиционалниот изглед на површините. Може да се произведуваат во која било нијанса на табели на бои: RAL, NCS и PANTONE во мат или сјајни. Карактеристично за решенијата на Дуралмонд се нивните прекрасни и неконвенционални геометриски форми, кои помагаат да се постигне ефектот на длабочина. Така, ѕидовите и таваните на просториите, како и фасадите на зградите можат да се трансформираат до непрепознатливост.

Решенијата на Duralmond се преферирана алатка за пресоздавање облици и дизајни познати од традиционалната, минималистичка и авангардна декорација за да се создадат елегантни, иновативни и посебни простори.

Инсталирањето на деталите е брзо, лесно и без мака. Откако ќе се инсталираат, тие не бараат дополнително одржување освен периодично бришење прашина и слоевитост. На овој начин, секој може да гарантира максимален ефект со минимален напор.

грешка: