ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ИНФОРМАЦИИ

Запознајте се со својствата на материјалот од кој е направена серијата украсни решетки и преградни панели Duralmond. Дознајте што ги прави решенијата толку популарен избор за украсување на ентериери и фасади во приватни и станбени области, хотелски комплекси, комерцијални и канцелариски делови, како и јавни згради. Дознајте повеќе за тоа зошто украсните решетки и прегради на Duralmond можат да бидат совршено решение за да ги задоволат потребите на вашиот проект.

Решенијата во серијата на украсни решетки и преградни панели Duralmond се направени од композитен материјал создаден со комбинирање на синтетички и растителни смоли со мелени лушпи од бадем. Така, земајќи производ од растителен отпад, се формираат исклучително убави, детални, биоразградливи и рециклирани материјали за дизајн со висока еколошка вредност. Финалниот производ се карактеризира со особено лесна структура, разновидна густина и мала тежина. Материјалот е исто така совршено течен и особено лесен за ракување. Благодарение на ова, успева лесно да ги прифати и рекреира обликот и текстурата на калапот во кој се истура со совршена точност. Материјалот има и соодветно однесување при пожарни услови потврдени со европските сертифицирани вредности CS2, d0.

Во зависност од густината во која е направен, материјалот се карактеризира со различни степени на отпорност на механички влијанија и агресори. На пример, декоративните решетки и преградните панели со висока густина се целосно отпорни на удари и триење, додека оние со помала густина комбинираат цврстина и помала тежина.

Декоративни решетки и преградни панели може да се направат по нарачка според барањата на клиентите. На пример, растворите може да се направат во различни структура и визија како природни (директно по отстранувањето од калапот и без завршен слој), обработени со бел прајмер, мат лак, сјаен лак, со завршен слој кој имитира дрво, метал и сл. Покрај тоа, тие можат да бидат направени од други материјали како HDFOAM и MDF.

Декоративните решетки и преградните панели изработени од медијапан материјал имаат структура од лесонит со средна густина. Материјалот од МДФ, како лим кој се произведува со методот на суво пресување на честички од дрво при висока температура и притисок, овозможува производство на цврсти и густи даски.

HDFOAM материјалот, пак, е пена со висока густина што се користи за правење материјали со силна клеточна структура. Декоративните решетки и преградните панели произведени од HDFOAM се карактеризираат со особено долгорочна оперативна сигурност.

Разликата помеѓу поединечните материјали главно се состои во нивната отпорност на атмосферски влијанија и оттука нивната применливост за внатрешна и/или надворешна употреба. Декоративните решетки и прегради Duralmond и HDFOAM, на пример, се погодни и за внатрешни и за надворешни апликации. Отпорноста на Duralmond деталите против влага и вода ги прави добар избор за употреба во бањи и влажни простории. Отпорноста на Duralmond и HDFOAM материјалите на УВ зраците, влагата и агресивните временски услови, пак, ги прават моделите од серијата идеални решенија за украсување фасади. На нив не влијаат променливи температури, врнежи, механички честички, индустриски гасови и други агресори типични за надворешните површини. На овој начин тие ја одржуваат својата долгорочна оперативна сигурност и совршен изглед. Решенијата изработени од МДФ, пак, се користат главно во затворени и затворени простории во приватни и јавни згради. Што се однесува до внатрешната апликација, важно е да се напомене дека тие се идеален избор и за дома и за силно оптоварен малопродажен простор, деловен простор, хотелски комплекси, јавни згради и друго. Декоративните елементи се отпорни на триење, притисок, промена на бојата, дамки, траги од контакт и какви било други агресори, типични за прометни внатрешни простори.

Решенијата во серијата декоративни решетки и преградни панели имаат голем број на својства. Пред сè, тие придонесуваат за креативна и ефективна декорација на ентериери и фасади во различни геометриски форми. Дополнително, поради полимеризацијата и микропорите што ги создава, деталите на Duralmond совршено служат и како топлински и звучен изолациски елемент. Тие се карактеризираат и со нивните својства за апсорпција на звук (анти-реверберациони својства - за разлика од ехото, реверберацијата е долгорочна рефлексија на звучните бранови во затворен простор или природно ограничен простор). Дополнително, лесната структура на материјалите придонесува за долгорочна оперативна сигурност без оптоварување на површините на кои се монтирани.

Може да се каже дека декоративните решетки и преградните панели ја пренесуваат магијата на облиците и текстурите во светот на стандардните и сиви фасади. Тие се модерен, различен и лесен начин за пренесување на бојата и дизајнот, кршејќи го традиционалниот изглед на површините. Може да се произведуваат во која било нијанса на табели на бои: RAL, NCS и PANTONE во мат или сјајни. Карактеристично за решенијата во серијата се нивните прекрасни и нетрадиционални геометриски форми кои помагаат да се постигне ефектот на длабочина. Така, ѕидовите и таваните на просториите, како и фасадите на зградите можат да се трансформираат до непрепознатливост.

Декоративните решетки и преградните панели се најпосакуваното решение за пресоздавање форми и дизајни познати од традиционалната, минималистичка и авангардна декорација за создавање елегантни, иновативни и посебни простори.

Инсталирањето на деталите е брзо, лесно и без мака. Откако ќе се постават декоративните решетки и прегради, тие не бараат дополнително одржување освен периодично бришење прашина и слоевитост. На овој начин, секој може да гарантира максимален ефект со минимален напор.

грешка: