ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ДЕКОРАТИВНИ РЕШЕРИ И ПАРИТИЧНИ ПАНЕЛИ

Ви ја претставуваме иновативната колекција на украсни решетки и прегради на Duralmond. Решенијата во серијата се нудат во форма на големи панели, прилагодени за употреба и во внатрешноста и во екстериерот. Тие се погодни за постигнување олеснување и длабочина, за одвојување на простории, за филтрирање на сончевата светлина и за сите намени за креативно украсување на ентериери и екстериери. Достапен е и во верзии изработени од МДФ и HDFOAM, погодни за внатрешни инсталации.

Опис

Решенијата во серијата на украсни решетки и преградни панели Duralmond се направени од композитен материјал создаден со комбинирање на синтетички и растителни смоли со мелени лушпи од бадем. Така, земајќи производ од растителен отпад, се формираат исклучително убави, детални, биоразградливи и рециклирани материјали за дизајн со висока еколошка вредност. Финалниот производ се карактеризира со особено лесна структура и тежина. Материјалот е исто така совршено течен и особено лесен за ракување. Благодарение на ова, успева лесно да ги прифати и рекреира обликот и текстурата на калапот во кој се истура со совршена точност.

Архитектонските решетки имаат голем број на својства. Тие имаат посебна издржливост, мала тежина и се карактеризираат со звучна изолација и својства за апсорпција на звук (анти-реверберациони својства - за разлика од ехото, одекнувањето е долгорочна рефлексија на звучните бранови во затворен простор или природно ограничен простор).

Декоративните елементи се погодни за внатрешни и надворешни апликации. Решенијата се идеален избор за примена и дома и во многу оптоварени комерцијални области, канцелариски простори, хотелски комплекси, јавни згради и друго. Отпорноста на материјалот на УВ зраци, влага и агресивни атмосферски влијанија, пак, ги прави моделите од серијата идеални решенија за украсување фасади.

Декоративните решетки и преградните панели се модерен, различен и лесен начин за пренесување на бојата и дизајнот, кршејќи го традиционалниот изглед на површините. Може да се произведуваат во која било нијанса на табели на бои: RAL, NCS и PANTONE во мат или сјајни. Карактеристично за решенијата во серијата се нивните прекрасни и нетрадиционални геометриски форми кои помагаат да се постигне ефектот на длабочина. Така, ѕидовите и таваните на просториите, како и фасадите на зградите можат да се трансформираат до непрепознатливост. Декоративните решетки и преградните панели се најпосакуваното решение за пресоздавање облици и текстури познати од традиционалната, минималистичка и авангардна декорација за да се создадат елегантни, иновативни и посебни простори.

Инсталирањето на деталите е брзо, лесно и без мака. Откако ќе се инсталираат декоративните решетки, тие не бараат дополнително одржување освен периодично бришење прашина и слоеви.

информации

Решенијата во серијата декоративни решетки и преградни панели се направени од три типа материјали - Duralmond, MDF и HDFOAM.

Види повеќе

Модели

Погледнете ја палетата на производи на готови решенија и пронајдете ги украсните решетки и преградните панели кои најдобро одговараат на целите на вашиот проект.

Види повеќе

Галерија

Запознајте се со уникатниот ефект од примената на декоративни решетки и преградни панели во домови, канцеларии, малопродажни простори и друго.

Види повеќе
грешка: