ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ИНФОРМАЦИИ

Декоративен скандинавски мов - едно од најчестите и најпосакуваните средства за внатрешно уредување и декорација. Овде ќе дознаете повеќе за тоа како се произведува декоративниот мов, кои се неговите предности и кои услови мора да се исполнат за да се обезбеди совршена средина потребна за негово зачувување.

Во областа на уредувањето на ентериерот, нудиме природна облога од природна декоративна мов од скандинавските тундри, која ја рекреира вистинската врска со природата во просториите.

Овој тип на одржливо внатрешно уредување внесува свежина во природата, давајќи им многу елегантна и ексклузивна атмосфера. Во исто време, животната средина и квалитетот на животот во нив постојано се подобруваат и оптимизираат.

Декоративниот скандинавски мов може да биде вклучен во внатрешноста на секој дом, канцеларија, ресторан или други простории и во форма на прекрасни и модерни уметнички инсталации.

Според проектот на клиентот, од мов може да се направат различни слики, панели, логоа и многу други украси.

Што е скандинавски украсен мов?

Ѕидните облоги и сликите од украсен мов се изработени од природен скандинавски мов, монтиран на потпорна подлога. Макотрпниот процес на предтретман го прави мовот издржлив со текот на времето без да бара никакво одржување.

Оваа форма на уредување на затворен простор не само што има релаксирачки ефект и го ублажува визуелниот замор, туку има и ефект на поништување на бучавата, апсорбирајќи го и намалувајќи го звукот во просторијата.

Мос инсталациите наоѓаат различни примени, без разлика дали се работи за обложување на цели ѕидови или за монтирање во форма на слика или панел. Тие се исклучително посакуван елемент во внатрешноста и разубавуваат многу дневни соби, спални и трпезарии, давајќи „природен шмек“ на голем број конференциски сали, спа центри, хотелски лоби, казина и друго. Тие активно помагаат за прочистување на воздухот во нив и на тој начин придонесуваат за поздрав живот.

Скандинавските облоги и апликации со мов може да се користат без оглед на светлината и климатизацијата во просторијата, а влажноста во нив мора да биде најмалку 40%.

Како се произведува?

За производство на нашите уникатни декоративни елементи од украсен мов се користат само природни мов.
Процесот на производство е целосно рачен и придава големо значење на одржливоста. Посебно е внимателна поддршката на мововите во шумите и за да се обезбеди обнова на нивната популација се води сметка за делумно откорнување на површините. Потоа следи внимателно чистење на почвата и миење. Следен чекор во процесот на производство е бојадисување на мов со природни бои и нивно зачувување со специјално развиен метод.

Долгогодишното искуство во производството на украсен мов и неговото специфично зачувување гарантира дека мовот ќе ја задржи својата мекост и еластичност како што е во природата. Ја задржува и способноста да се саморегулира - при помала влажност станува тврд и ронлив, а при поголема влажност се регенерира и повторно станува мек и еластичен.

Потребни услови

Облогите и уредувањето со украсен мов се исклучително издржливи со текот на времето и не бараат никакво одржување.

Мовот не гори. Ги отфрла честичките прашина во воздухот и затоа не задржува прашина и нема потреба од чистење, што може да го оштети неговиот интегритет. Исто така, не задржува патогени микроорганизми и не содржи токсични компоненти и алергени. Напротив, неговата способност да апсорбира висока влажност во воздухот, помага во борбата против појавата на мувла и развојот на штетни микроорганизми кои ја сакаат влагата, а со тоа ја подобрува животната средина во затворен простор.

Неопходен услов за долг животен век на декоративниот мов е влажноста во просторијата да се одржува од 40% до 60%, што може да се постигне со прскање. Во влажност

над 60% од мовот апсорбира непотребна влага, а при вредности под 40% ја испушта влагата во просторијата и како резултат станува тврд и ронлив.

Мовот НИКОГАШ не треба да се навлажни!

Декоративните мовни инсталации НЕ СМЕАТ да се поставуваат на директна сончева светлина, ниту во близина на инсталации за климатизација и уреди што емитуваат топлина!

Мовот има кревка структура и лесно може да се скрши, особено кога е сув и тврд. За таа цел потребно е да се избегнат механички оштетувања!

Погоден е за вградување во простории без прозорци.

грешка: