ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ДРВЕН МОЗАИК

Дрвото е еден од најпосакуваните материјали за уредување на домот. Дрвените материјали се присутни во една или друга форма во речиси секоја насока на дизајнот на ентериер. Една од најомилените форми на ткаење дрво во внатрешноста е популарниот дрвен мозаик. Серијата решенија од областа на дрвениот мозаик вклучува најразлични опции, рачно изработени од различни видови дрво, со разновидност на релјеф, структура, дезен и бои. Тие се погодни за употреба и во домот и во многу оптоварени внатрешни области и простории во јавни и деловни згради.

Опис

Втората серија на мозаици за внатрешни работи од тиково|животот вклучува уникатни, единствени, еколошки решенија направени од цврсто дрво. Историјата на мозаиците од тиково дрво започнува во Индонезија - најголемата островска држава во светот, со повеќе од 17 острови. Дрвените чамци главно се користат за преместување на населението меѓу различните делови на земјата. Поради оваа причина, има особено висока концентрација на стари дрвени садови. Истото важи и за големиот број стари рибарски дрвени колиби и куќи. Накратко - Индонезија е дом на огромно количество старо дрво. Зошто тогаш да ја загрозиме природата и да ја исечеме нејзината вегетација, кога можеме да се потрудиме и да создадеме нешто убаво од старото дрво?

Вака се роди идејата за вториот тиковен мозаик серијал|животот. Бидејќи за производството не се користат ниту свежо исечени дрвја ниту насади, искористеното дрво добива шанса за втора употреба и живот, па оттука и името - Тиково секунда|животот. На овој начин, заедно избираме еколошки начин на користење на природните дрвени ресурси. Употребата на искористено и рециклирано дрво за производство на прекрасни дрвени мозаици за внатрешна употреба е начин за значително менување на изгледот на просториите притоа давајќи го нашиот еколошки придонес.

Технологијата на производство на тиково мозаик започнува со сушење на материјалот. После тоа, се сече на мали парчиња. Внимателно се сортирани по тип и се лепат на лист од висококвалитетна хидрофобна WBP иверица со дебелина од 9 mm. Последната операција е лесното и фино брусење на површината. Крајниот резултат е прекрасни и карактеристични дрвени мозаици, способни да го трансформираат секој ентериер.

Дрвените мозаици од даб и орев се рачно изработени од остатоци од дрво и стари дрвени елементи, со што имаат одлична еколошка рамнотежа. Секоја од колекциите како што се Memory (избелено дрво), Gently (расцепено дрво), Cuts (сечено дрво) или Invy (рустикално дрво) се навистина рачно изработени уникатни парчиња. Плоштадите, правоаголниците и летвите од различно дрво и со различни формати, површини, дизајни и бои, создаваат уникатна атмосфера и ги отстрануваат ограничувањата на индивидуалниот дизајн на ѕидови и простории.

Модели

Потопете се во разновидноста на рачно изработени елементи и пронајдете го дрвениот мозаик кој најмногу одговара на целите на вашиот проект.

Види повеќе

Галерија

Галерија со вистински примери од практикувањето на ефектот од примената на решенијата од серијата дрвен мозаик во објекти од приватна и јавна градба.

Види повеќе