ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

Акустични панели за звучна изолација и топлинска изолација

Заедно со ефективната звучна изолација, серијата акустични панели помага и да се изолира топлината и да се обликува модерниот изглед на ѕидовите и таваните. Изработени од еколошки суровини, акустичните панели комбинираат функционалност, естетска издржливост и сигурни својства на топлинска и звучна изолација. Тие се совршени решенија за простории во станбени, комерцијални, јавни и индустриски области.

Изолација на бучава, топлинска изолација и прекрасен дизајн

Серијата акустични панели KRAFT WoodAcoustic се еколошки решенија за топлинска изолација и изолација на бучава на сите простории - од оние во домот и канцеларијата, до областите во комерцијалните и јавните згради. Панелите се изработени од еколошки материјали и се карактеризираат со нивните високи термички и звучни изолациски својства. Секоја акустична плоча е направена од 48% фини дрвени влакна измешани со Портланд цемент и мермерна прашина. Минерализацијата на дрвото под притисок ги зачувува механичките својства на влакната, но во исто време го блокира процесот на биолошко абење и ги подобрува топлинските и звучните изолациони својства на материјалот.

Акустичните панели KRAFT WoodAcoustic се користат во:

  • Трговски центри и продавници
  • Барови, ресторани и кафулиња
  • Кино, театри и јавни сали
  • Конференциски сали и канцеларии
  • Образовни институции
  • Спортски објекти
  • Производни бази и магацини

како и сите други простории со високи барања за нивна топлинска изолација и изолација на бучава

Предности на Kraft WoodAcoustic акустични панели

Еко-пријателство и безбедност за здравје
Серијата акустични панели KRAFT WoodAcoustic се направени од еколошки суровини. Тие не испуштаат канцерогени, формалдехид, азбест или испарливи соединенија.
Безбедност од оган
Акустичните панели се карактеризираат со класа за заштита од пожар B-s1, d0 - незапаливи
Јачина и издржливост
Акустичните панели имаат значителна цврстина и отпорност на механички притисок и удар.
Апсорпција на звук и звучна изолација
Акустичните панели апсорбираат звучни бранови со голема ефикасност. Ова ви заштедува од досадното ехо и одраз на звукот од површините.
Карактеристики на топлинска изолација
Серијата акустични панели KRAFT WoodAcoustic се базирани на дрво. Благодарение на ова, тие можат успешно да ја задржат топлинската енергија во просториите, помагајќи да се одржи здрава клима.
Бои и опции за дизајн
Акустичните панели KRAFT WoodAcoustic може да се произведуваат во која било боја според RAL скалата, а практичното ракување со секој детал ќе ги задоволи дури и најпребирливите професионалци.

Галерија

Работа со акустични панели Kraft WoodAcoustic

Суспендирани тавани

Наместо стандардните висечки тавански панели со профили во облик на Т, може да се користат акустични панели со димензии 600×600 mm и 1200×600 mm. Во овој случај, акустичните панели се поставуваат рамномерно по целата должина на рамката со цел да се максимизира ефектот на топлинска и звучна изолација.

Ѕидни панели

За максимална бучава изолација на просторијата, на ѕидовите на просторијата се поставени и акустични панели KRAFT WoodAcoustic. Инсталирањето е лесно и без проблеми со прицврстување на дрвени шини или метален профил.

Партиции кои апсорбираат звук

Инсталирањето на прегради за апсорпција на звук и звучна изолација во канцеларија со отворен план може значително да го намали нивото на бучава и да создаде удобна работна атмосфера.

Акустични бариери

Панелите може да се користат и за создавање акустични бариери во простории каде што не е можно целосно звучно изолирање на таваните и ѕидовите.

Други решенија за дизајн

Материјалот од кој се направени акустичните панели KRAFT WoodAcoustic е лесен за обработка и рачна боја. Затоа, со помош на нашите звучни изолациски панели, не само што можете да создадете удобност, туку и да додадете индивидуалност во секоја просторија.

Технички карактеристики на акустичните панели Kraft WoodAcoustic

Резултати од тестот за коефициент на апсорпција на звук на акустичните панели KRAFT WoodAcoustic:

коефициент на апсорпција на звук без пополнување на воздушниот простор помеѓу акустичните панели

коефициент на апсорпција на звук при пополнување на воздушниот простор помеѓу панелите со Isover Premium вата од 50 mm

стандард МК 13168 – МК 13964
Димензии, мм 600x600, 1200x600
Дебелина, мм 11 / 15 / 25
Тежина, kg/m2 5,8 / 7,8 / 12,0
Декларирана топлинска спроводливост λD, W/m2K 0,075
Одраз на светлина, (%) -50,7 74,0
Безбедност од оган Еврокласа B-s1, d0
содржина на хлорид (%) ≤ 0.06
Ослободување на формалдехид класа Е1
Ослободување на азбест не содржи

Видови на завршување

KR0 (за дебелини од 11, 15 или 25 mm)

KR1 (за дебелини од 11, 15 или 25 mm)

KR2 (за дебелини од 15 mm)

НАПРАВИ ПРАШАЊЕ

грешка: