ПРОДАЖБА СО ПОПУСТ ДО 80%

ДЕКОРАТИВНИ 3Д ПАНЕЛИ

Решенијата во серијата Duralmond 3D панели се направени со помош на специјална техника на обликување која овозможува постигнување на сите видови креативни форми и релјефи. Панелите откриваат универзум на креативност и боја во сфера која традиционално е ограничена на едноставноста на рамни и ладни површини. Решенијата во серијата 3D панели се специјално развиени за примена на фасади, комерцијални простории и јавни простори, како и во сите видови на ентериери, од особен интерес за дизајнерите на ентериер, архитектите и дизајнерите.

Опис

Решенијата во серијата Duralmond 3D панели се направени од композитен материјал создаден со комбинирање на синтетички и растителни смоли со мелени лушпи од бадем. Така, земајќи производ од растителен отпад, се формираат исклучително убави, детални, биоразградливи и рециклирани материјали за дизајн со висока еколошка вредност. Финалниот производ се карактеризира со особено лесна структура и тежина. Материјалот е исто така совршено течен и особено лесен за ракување. Благодарение на ова, успева лесно да ги прифати и рекреира обликот и текстурата на калапот во кој се истура со совршена точност.

3D панелите имаат голем број својства. Совршено служат како топлински и звучен изолациски елемент. Покрај тоа, тие се карактеризираат со својства на апсорпција на звук (својства против одек - за разлика од ехото, реверберацијата е долгорочна рефлексија на звучните бранови во затворен простор или природно ограничен простор).

Декоративните елементи се погодни за внатрешни и надворешни апликации. Решенијата се идеален избор за примена и дома и во многу оптоварени комерцијални области, канцелариски простори, хотелски комплекси, јавни згради и друго. Отпорноста на материјалот на УВ зраци, влага и агресивни атмосферски влијанија, пак, ги прави моделите од серијата идеални решенија за украсување фасади.

Решенијата во серијата 3D панели се модерен, поинаков и лесен начин за пренос на боја и дизајн, разбивајќи го традиционалниот изглед на површините. Може да се произведуваат во која било нијанса на табели на бои: RAL, NCS и PANTONE во мат или сјајни. Карактеристично за решенијата во серијата се нивните прекрасни и нетрадиционални геометриски форми кои помагаат да се постигне ефектот на длабочина. Така, ѕидовите во просториите, како и фасадите на зградите можат да се трансформираат до непрепознатливост. 3D панелите се најпосакуваното решение за рекреирање на релјефи и форми познати од традиционалната, минималистичка и авангардна декорација за да се создадат елегантни, иновативни и посебни простори.

Инсталирањето на деталите е брзо, лесно и без мака. Откако ќе се инсталираат, тие не бараат дополнително одржување освен периодично бришење прашина и раслојување.

 

информации

Дознајте што ги прави Duralmond 3D декоративните панели толку популарно и докажано решение во дизајнот на ентериер и фасада.

Види повеќе

Модели

Погледнете ја палетата на производи на 3D панели и пронајдете ги моделите кои најдобро одговараат на целите на вашиот проект.

Види повеќе

Галерија

Запознајте се со уникатниот ефект од примената на 3D панели во домови, канцеларии, малопродажни простори и друго.

Види повеќе
грешка: