РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Предимства на KRAFT LED осветление над стандартно LED осветление за окачен таван

Запознайте се с основните разлики между качественото LED осветление за окачен таван и бюджетните решения, предлагани на пазара. Предимствата на първите се състоят в редица фактори, между които по-добро качество на изработка, по-ефективно разпределение на светлината, както и липса на трептения.

Основни разлики между KRAFT LED осветление и стандартно LED осветление за окачени тавани

Външно повечето LED осветление за окачени тавани изглежда еднакво, но истината е, че от външния вид не може да се прецени неговата ефективност. Също така разликата в цената може да бъде до няколко десетки лева. С помощта на следните няколко съвета обаче ще разберете как да изберете най-добрият и икономически-ефективен избор.

KRAFT LED осветление
Бюджетен модел LED осветление – лампа или панел
1. Качество на LED кристала
Водещите производители на LED-кристали веднъж годишно и дори по-често произвеждат ново поколение LED-кристали, което е по-ефективно от предишното с 10-15%. Това ефективно сваля цената на предишните модели. Производителите на евтини осветителни тела се възползват от това, като инсталират остарели LED кристали с по-ниска ефективност. Разликата в ефективността между 3-4 поколения може да достигне до 40%. И по външен вид е невъзможно да се определи поколението на LED-кристала.
1. Последно поколение LED кристали
2. Доказан производител
3. Сертифицирано качество

1. Технологично-остарели LED кристали
2. Липса на сертификация

 

KRAFT LED осветление
Бюджетен модел LED осветление – лампа или панел
2. Ефективност на разсейване на топлината
Ефективно разсейване – LED кристалите работят в нормални температурни граници.
Image

A

Неефективно разсейване. LED кристалите работят в повишени нива.

Image

B

На примера вляво (A) светодиодите са разположени от четирите страни на LED панела, докато на примера вдясно (B) – от две страни. Първото разположение позволява монтаж на повече светодиоди (в примера са 240 бр.). На панел B (така че светлинният поток да не е по-нисък от панел A), трябва да поставим максималния възможен брой светодиоди на единица дължина (в примера 180 бр.) Оказва се, че 60 кристала лежат от едната страна на лампа A и 90 кристала лежат върху лампа B.
Алуминиевата рамка, върху която са фиксирани светодиодите, е едновременно радиатор, който отклонява отделената при работа топлина към околното пространство. В този случай температурното натоварване от едната страна на рамката в осветителното тяло B е 1,5 пъти по-високо. И това се отразява на скоростта на компрометиране на светодиодите – при повишени температури те изгарят по-бързо и губят първоначалните си качества.

При осветителните тела KRAFT LED профил с дължина 600 мм съдържа 84 светодиода. Тази стойност се позволява максимизиране на светлинната мощност, а дължината на профила е достатъчна за ефективно отстраняване на топлината и осигуряване на LED кристали с комфортен температурен режим.

 

KRAFT LED осветление
Бюджетен модел LED осветление – лампа или панел

3. Материал на дифузьора
Дифузьорът може да бъде изработен от акрил или поликарбонат.

Основните свойства на осветителния акрил: висока повърхностна твърдост, висока прозрачност, добро оптично качество. Има дълъг експлоатационен живот, устойчив е на UV радиация и атмосферни влияния.
Стандартният поликарбонат не е подходящ за приложения с продължително излагане на UV радиация. Когато това се случи, оптичните (мътност, пожълтяване) и механичните (крехкост) свойства на материала се променят.

В лампите KRAFT LED дифузьорът е изработен от осветителен акрил Samsung.

 

Дифузьор изработен от акрил.

Поликарбонатен дифузьор.

 

KRAFT LED осветление
Бюджетен модел LED осветление – лампа или панел
4. Драйвър
Цената на драйвъра е значителна част от цената на цялата лампа. В скъпите лампи драйвърите се използват с трансформатори и входно-изходни филтри, което осигурява постоянен ток. Евтините драйвъри използват най-простата схема с резистори.
Трансформаторът осигурява електрическа защита – в случай на повреда, първичната намотка изгаря и токът не отива по-далеч. Евтините драйвъри нямат трансформатори, така че има голяма вероятност токът да премине към таванната конструкция.
1. Има трансформатор
2. Наличие на филтри за входно и изходно напрежение
3. Липса на стробоскопичен ефект
4. Електрическа безопасност
Image
KRAFT LED драйвър

1. Няма трансформатор.
2. Без филтри.
3. Явната липса на трептене се постига чрез ускоряване на импулсите. Отличителен светлинен ефект.
4. В случай на повреда ток може да тече към таванната конструкция.

Image
Драйвърна схема без трансформатор и филтри
В лампите с евтин драйвър има трептения. Те не се виждат с просто око, но когато поставите камерата на телефона върху лампата, трептенето се вижда ясно.
Image
Това води до факта, че при дълъг престой в стая с такова осветление, умората в очите на човек се увеличава значително; възможни са главоболие и други неприятни симптоми. При осветителните тела със качествен драйвер този ефект отсъства и затова те са абсолютно безопасни.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

error: