РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Планиране и монтаж на KRAFT LED осветление за окачени тавани

Тук ще научитте как лесно и безпроблемно да извършите монтажа на различните типове и модели KRAFT LED осветление за окачени тавани според тяхната специфика. Посредством подробните монтажни схеми, видео инструкции и ръководство в няколко лесни стъпки можете да планирате изпълнението на проекта лесно и безпроблемно.

Препоръки за планиране и монтаж на KRAFT LED осветление за окачени таван

При нас ще откриете три вида KRAFT LED осветителни тела – T-LED, G-LED и K-Led. T-LED се използва за стандартни окачени тавани с Т-образна таванна система от профили Т-15 или Т-24. G-LED се използва за ламелни, решетъчни и други видове окачени тавани. K-LED са универсални тела за всички видове тавани (не само окачени).

1. G-LED с ширина 24 мм на релсата.

2. G-LED с ширина 15 mm върху решетката.

3. T-LED на профил Т-24.

4. T-LED на профил Т-15.

K-LED осветление при окачен таван с кубовидна релса

Интерактивен 3D модел на KRAFT LED осветление за окачени тавани

KRAFT LED T-15

KRAFT LED G-24

KRAFT K-LED

KRAFT LED T-24

KRAFT LED G-15

Планиране и монтаж на KRAFT LED осветление за окачени тавани

1

Планиране на осветлението

Посредством програмата „Dialux“ можем да определим оптималния брой и разположение на лампите. Ако нямате възможност да изчислите осветлението в програмата, тогава трябва да изхождате от приблизителни стойности: един комплект KRAFT LED е проектиран да осветява 8 – 10 кв. м. в помещения с височина до 3,5 м и площ до 20 кв.м. м и 10 – 12 кв. м. в помещения с площ над 20 кв. м. В този случай разпределете равномерно лампите в цялата стая. В програмата „Dialux“ или на плана на стаята посочваме местоположението на лампите. Ще използваме тази схема по време на монтажа.

2.1

Монтаж на T-Led

LED профил T-LED се монтира на желаното място от дизайна на окачения таван вместо стандартния Т-профил 600 или 1200 мм.
Проводниците за свързване вече са поставени в зоната на тавана. Остава само да свържете комплекта към драйвъра.

2.2

Монтаж на G-Led

За да монтирате G-LED профила, първо маркирайте позицията му върху конструкцията. Ако е необходимо, пробийте отвори за изхода на проводниците. След това отстранете червената защитна лента от задната страна на профила, извадете проводниците в зоната на тавана и залепете профила към повърхността на тавана с отворена клетъчна структура или релса.

2.3

Монтаж на K-Led

Драйвърът на K-Led лампата е скрит директно в релсата. Благодарение на новия тип монтаж, такива лампи могат да се монтират директно на тавана или на всякакви закачалки, включително собствените им проводници.

3

Свързване на драйвъра

След като LED профилите са монтирани, ние ги свързваме към захранването съгласно електрическата схема. Драйвърите могат да бъдат поставени на произволно разстояние от осветителните тела и пренесени на удобно или специално предназначено място.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

error: