РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Ламперии за стена и MDF облицовки – красиви, достъпни и с редица предимства

StyroDesign изработва декоративни ламперии за стена, MDF облицовки и декоративни панели по индивидуален проект и съобразени с изискванията на всеки клиент. Разнообразието от възможни концепции гарантира достъпни, красиви и функционални решения за интериорен дизайн.

Декоративните ламперии за стена и стенните MDF облицовки са едни от най-разпространените и предпочитани средства за интериорен дизайн. Те позволяват да превърнете обикновения и на пръв поглед опростен интериор в нещо, оставащо траен спомен в съзнанието. На кратко, ако се спрете на декоративни ламперии за стена или MDF облицовки за вашия проект си гарантирате:

  • Естетика и завършеност – всяко решение се характеризира с хармонична структура за красиво и изискано излъчване в интериора;
  • Многообразие от възможни визии и модели – серията декоративни ламперии и MDF облицовки на StyroDesign дава неизчерпаеми възможности за избор от продукти с класически и модерен дизайн;
  • Дълготрайна здравина и устойчивост на материала – решенията са изключително устойчиви на механични натоварвания, което гарантира дълготрайната им експлоатационна надеждност;
  • Достъпни цени и висококачествени решения – за разлика от панелите от естествено дърво, решенията са далеч по-евтини и също толкова устойчиви и надеждни.
  • Лесен монтаж, подходящ дори и за любители – монтажът на един детайл не изисква специални технически умения;
  • Опростена поддръжка – поддръжката на декоративните ламперии също не изисква особени усилия и обикновено се изчерпва с нуждата от почистването от прах и наслоявания с помощнта на влажна кърпа.

Декоративни ламперии за стена и MDF облицовки от StyroDesign – функционално решение за Вашите стени

Ролята на една декоративна ламперия и MDF облицовка е да акцентира върху отделни участъци от помещението или цели стени. Декоративните ламперии могат да покриват както само част от стената (в основата или до средата), така и да обхващат цялото ѝ протежение от пода до тавана.

Изборът на декоративна ламперия и MDF облицовка за декорация на стените и повърхностите гарантира редица предимства. Най-важните от тях са:

Красив и естетически-издържан дизайн

Един често пренебрегван или дори неизвестен факт е, че декоративните дървени ламперии и MDF облицовки се вписват в многообразие от стилове, включително модернистични концепции, класически дизайн идеи, проекти в кънтри, рустикален или винтидж стил и др. Посредством умело боравене с формите, този тип решения позволяват и оформяне на 3D стени – предпочитан елемент при по-футуристични и нетрадиционни идеи в дизайна на помещенията.

Основната роля на решенията в серията декоративни ламперии на StyroDesign е да оформят естетически-издържана визуална граница и да добавят релеф към стената. Много често те са използвани и за оформяне на цели 3D стени, състоящи се от различни релефни панели или декоративни ламперии, обхващащи цялото протежение на стената.

Така, с тяхна помощ, дори и обикновената стена може да получи усещането за дълбочина и релеф, без това да отнема от реалистичния ѝ и естетически издържан облик.

Достъпна цена

Забелязвайки красотата на декоративните ламперии и специалното излъчване, което придават на повърхностите в помещенията, често приемаме, че това е скъпо и недостъпно решение. И ако в миналото това наистина е било така, днес, благодарение на съвременните производствени технологии, решения от този тип вече са достъпни за всеки.

Днес декоративните ламперии и MDF облицовки заемат достойно място в модерните жилищни и офисни площи, тъй като предоставят отлична алтернатива на естественото дърво. Същевремнно, решенията са далеч по-достъпни, лесни за монтаж, и най-важното – със значително по-малък негативен отпечатък върху природата.

Подходящи за всеки проект

Стенните панели, декоративни ламперии за стена и MDF облицовки на StyroDesign са много популярни в модерния дизайн като основно се използват за вътрешно обзавеждане. Те са особено популярни решения за:

  • Жилищни пространства – трапезарии, спални, коридори, кабинети;
  • Офисни площи – заседателни зали, споделени работни пространства;
  • Хотелски комплекси – стаи, апартаменти, общи части, конферетнтни зали, лобита, релакс зони;
  • Търогвски части – ресторанти, заведения, магазини, шоуруми и др.

Благодарение на разнообразието от възможности и различни модели MDF облицовки и декоративни ламперии можете да създадете оригинален вътрешен интериор без ограничения за неговото предназначение.

Видове декоративни ламперии и MDF облицовки и как да изберем

В общата представа, много често декоративните ламперии и MDF облицовки присъстват в своя класически вариант, познат от миналите архитектурни епохи и присъстващ особено сериозно в интериора на сградите от XIX и XX век. Всъщност обаче, възможностите са далеч по-големи и днес, лампериите и облицовките присъстват под множество други форми.

Портфолиото на StyroDesign предоставя широк набор от модели на класически и релефни ламперии, стенни панели и 3D стени, модерни и параметрични облицовки и др. Нужно е само да изберете това, което Ви допада, а за останалото ще се погрижим ние. StyroDesign предоставя неограничено разнообразие от възможности, способни да удовлетворят изискванията на всеки вкус и съобразени с нуждите и на най-специфичните проекти. Богатият набор от концепции за 3D стени в нашето портфолио предоставя всичко нужно, за да намерите точното решение за оформяне на красиви акцентни повърхности в дома, офиса, конферентната зала, търговския обект, вилата или хотелските части.

Решенията се изработват по поръчка според индивидуалните особености на Вашия проект така, че да изпълнят всяко едно от очакванията Ви. По този начин ние предоставяме гъвкави решения за всеки вкус и бюджет. Огромният асортимент от възможни модели, както и многообразието от цветове и релефи практически означава, че можем да превърнем всяка една концепция в реалност.

Класически ламперии за стена

Класическите ламперии са предпочитано решение за всякакъв тип проекти и помещения – от домове в класически стил, до ресторанти, хотелски фоайета, лаундж зони, офис площи, кабинети и др. С тяхна помощ се постига ефектно визуално разграничаване на отделните нива на стените. Могат да се използват, както за частична декорация, така и за изпълнение на цели акцентни стени.

Декоративни ламперии за стена

Лампериите могат да се произвеждат изцяло според изискванията на клиента за форма, размер, цвят и текстура. За тези, които не разполагат с готова концепция, предлагаме и богата галерия с примери за вдъхновение.

Релефни ламперии и 3D стени

Релефните ламперии за стена са предпочитан способ за оформяне на модерни и естетически-издържани помещения. С тяхна помощ можете да разчупите стандартната визия на повърхности в една равнина и да засилите модерното усещане в помещението.

Релефна ламперия за стена

Производството на релефни ламперии не поставя ограничения пред Вашата креативност. Можем да произведем всяка форма и релеф, без значение от нейната сложност и детайлност.

Модерни облицовки

Серията включва безграничен набор от възможности за декорация както на цели стени и части от помещението, така и на отделни мебели и компоненти в обзавеждането. Така например, всеки може да декорира лесно и безпроблемно вратите на гардеробите, входните врати, шкафчетата, акцентните зони в помещенията и др.

Модерна ламперия за стена

Облицовките се произвеждат по индивидуална поръчка според желанията на клиента с възможност за персонализиране на цвят, размер, текстура и други възлови характеристики.

Параметрични облицовки

Направлението е подходящо за изпълнение на футуристични и модерни концепции в интериорния дизайн. Благодарение на безграничните възможности за персонализиране на всеки един детайл, проектите могат лесно да изпъкнат, а помещенията да се запечатат в съзнанието на техните посетители.

Параметрични облицовки и ламперии за стена

Как произвеждаме декоративните ламперии за стена и MDF облицовки?

Всеки MDF панел започва своя път под формата на дървени стърготини, пресовани под голямо налягане и температура. Крайният резултат от този процес е гладки листове дървесина.

В зависимост от типа и предназначението на MDF панела, той може да бъде защитен с различни финишни покрития. Така, крайният детайл може да се характеризира с релефна, гладка, гланцова или матова повърхност според изискванията и предпочитанията на клиента. Най-разпространената практика е полагане на полимерен филм, което прави декоративните ламперии и панелите от MDF устойчиви на механичен натиск, удари и други агресори от външната среда.

Едно от основните предимства при производството на декоративни панели от MDF е, че готовите детайли могат да бъдат декорирани в разнообразие от цветове и нюанси.

В допълнение, стенните панели от MDF също могат да варират по форма и размер.

Производствената технология гарантира, че за разлика от естественото дърво, при което често се наблюдават пукнатини и възли, повърхността на MDF панелите е близка до перфектността.

Декоративните ламперии могат да се произвеждат и от множество други материали, включително естествено дърво, шперплат и т.н. Допълнително се защитават със специални финишни покрития, предпазващи ги от външни влияния и агресори, запазвайки дълготрайната им експлоатационна надеждност.

Благодарение на технологията на производство, направлението от декоративни ламперии и MDF панели позволява на всякакви форми и структури да оживеят на стените, „разчупвайки“ традиционната визия на помещенията.

В резултат от въпросната производствена технология се постигат стенни облицовки и декоративни панели и ламперии, които по нищо не отстъпват на традиционните дървени изделия, включително и гарантирайки максимално точно пресъздаване цвета и текстурата на естествената дървесина.

Как да монтираме декоративни ламперии и MDF облицовки?

Процедурата по монтаж на декоративните ламперии за стена или MDF облицовки е максимално опростена. Това я превръща в подходящо начинание дори и за непрофесионалисти и хоби ентусиасти. Вижте пълното ръководство за монтаж на декоративни ламперии за стена и облицовки от MDF тук.

Често задавани въпроси за MDF облицовки и декоративни ламперии за стена:

Какво представляват декоративните ламперии за стена?

Декоративните ламперии за стена представляват специално изработени панели, изцяло наподобяващи ефекта на естествена масивна дървесина. Те се характеризират с особена здравина, красива визия, лесен монтаж и дълготрайна експлоатационна надеждност.

Една декоративна ламперия за стена или MDF панел могат да се използват както за акцентиране върху отделни елементи на стената, така и за изпълнение на цели стени.

От какво се произвежда една декоративна ламперия за стена?

Декоративните ламперии за стена и MDF облицовки се произвеждат от дървени стърготини. Те се пресоват под много високи налягане и температура. Крайният резултат от този процес са гладки листове дървесина с особена здравина и дълготрайност. В същото време обаче, този процес има много по-нисък негативен отпечатък върху природата поради рециклирането на дървесината.

Колко струва една декоративна ламперия за стена или MDF облицовка?

Цената на една декоративна ламперия за стена зависи от редица фактори, включително дали се произвежда от MDF или от натурално дърво, размери и начин на закрепване на ламперията (в случай, че има специфични предпочитания или особености), сложност на избрания модел и нужда от софтуерна доработка за напасване към изискванията на клиента и финишното покритие (вид и цвят на боята или обработката). За да получите конкретна цена се свържете с нас тук.

Предишна / Следваща страница