РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

ИНФОРМАЦИЯ

Запознайте се със свойствата на материала, от който се произвежда серията декоративни решетки и преградни пана Duralmond. Разберете какво прави решенията толкова популярен избор за декорация на интериори и фасади в частни и жилищни площи, хотелски комплекси, търговски и офис части, както и обществени сгради. Научете повече за това защо декоративните решетки и преградни пана Duralmond могат да се окажат перфектното решение за удовлетворяване нуждите на Вашия проект.

Решенията в серията декоративни решетки и преградни пана Duralmond са изработени от композитен материал, създаден чрез комбиниране на синтетични и растителни смоли с натрошени бадемови черупки. Така, вземайки растителен отпаден продукт, се оформят изключително красиви, детайлни, биоразградими и рециклируеми материали за дизайн с висока екологична стойност. Крайният продукт се характеризира с особено лека структура, разнообразна плътност и ниско тегло. Материалът също така е с идеална разливност и особено лесна обработка. Благодарение на това, той успява лесно да приема и пресъздава формата и текстурата на калъпа, в който се излива с идеална точност. Материалът също така има адекватно поведение при условия на пожар, потвърден с европейски сертификационни стойности CS2, d0.

В зависимост от плътността, в която е изработен, материалът се характеризира и с различна степен на устойчивост на механични влияния и агресори. Така например, декоративните решетки и преградни пана с висока плътност са изцяло устойчиви на удари и абразия, докато тези с по-ниска плътност комбинират здравина и по-леко тегло.

Декоративните решетки и преградни пана могат да се произвеждат и по поръчка според изискванията на клиента. Така например, решенията могат да бъдат изработени в разнообразна структура и визия като например – натурални (директно след изкарване от калъп и без финишен слой), обработени с бял грунд, матов лак, гланцов лак, с финишен слой, имитиращ дървен материал, метал и др. Наред с това, те могат да бъдат произвеждани и от други материали като например HDFOAM и MDF.

Декоративните решетки и преградни пана, изработени от MDF материал, имат структура на дървесновлакнести плоскости със средна плътност. MDF материалът, като листов материал, произвеждан по метода на сухо пресоване на дървесни частици при висока температура и налягане, позволява изработката на здрави и плътни плочи.

HDFOAM материалът, от своя страна, представлява пяна с висока плътност, използвана за изработка на материали със здрава клетъчна структура. Декоративните решетки и преградни пана, произвеждани от HDFOAM се характеризират с особено дълготрайна експлоатационна надеждност.

Разликата между отделните материали се състои основно в тяхната устойчивост на атмосферни влияния и от там приложимостта им за вътрешно и/или външно приложение. Декоративните решетки и преградни пана от Duralmond и HDFOAM, например, са подходящи за приложение както в интериора, така и екстериора. Резистентността на Duralmond детайлите срещу влага и вода ги прави удачен избор за приложение и в бани и мокри помещения. Устойчивостта на Duralmond и HDFOAM материалите на UV-лъчи, влага и агресивни атмосферни влияния, от своя страна, правят моделите в серията идеални решения за декориране на фасади. Те не се влияят от променливи температури, валежи, механични частици, индустриални газове и други агресори, типични за екстериорните повърхности. Така запазват своята дълготрайна експлоатационна надеждност и перфектен външен вид. Решенията, изработени от MDF, от своя страна, влизат в употреба главно в помещения и площи на закрито в частни и обществени сгради. Що се отнася до вътрешното приложение, важно е да се отбележи, че те са идеален избор както за дома, така и за силно натоварени търговски площи, офис пространства, хотелски комплекси, обществени сгради и др. Декоративните елементи са устойчиви на триене, натиск, обезцветяване, възникване на петна, следи от контакт и всякакви други агресори, типични за натоварените вътрешни пространства.

Решенията в серията декоративни решетки и преградни пана притежават редица свойства. На първо място те спомагат за креативното и ефектно декориране на интериори и фасади в разнообразие от геометрични форми. Наред с това, поради полимеризацията и микропорите, които тя създава, Duralmond детайлите служат перфектно и като топло- и звукоизолационен елемент. Характеризират се още и със своите звукопоглъщащи свойства (анти-ревербационни свойства – за разлика от ехото, реверберацията представлява продължително отражение на звукови вълни в затворено помещение или естествено ограничено пространство). В допъленение, леката структура на материалите спомага дълготрайната експлоатационна надеждност без натоварване на повърхностите, върху които са монтирани.

Може да се каже, че декоративните решетки и преградни пана пренасят магията на формите и текстурите в света на стандартните и сиви фасади. Те са един модерен, различен и лесен начин за пренасяне на цвят и дизайн, разчупващи традиционния изглед на повърхностите. Те могат да бъдат произведени във всеки нюанс от цветните диаграми: RAL, NCS и PANTONE в мат или гланц. Характерни за решенията в серията са техните красиви и нетрадиционни геометрични форми, спомагащи за постигане на ефект на дълбочина. Така стените и таваните в помещенията, както и фасадите на сградите могат да бъдат преобразени до неузнаваемост.

Декоративните решетки и преградни пана са предпочитано решение за пресъздаване на форми и дизайни, познати от традиционната, минималистична и авангардна декорация за оформяне на елегантни, иновативни и специални пространства.

Монтажът на детайлите е бърз, лесен и безпроблемен. Веднъж след като декоративните решетки и преградни пана са монтирани, те не се нуждаят от допълнителна поддръжка освен периодичното забърсване от прах и наслоявания. По този начин всеки един може да гарантира максимален ефект с минимални усилия.

error: