РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

ИНФОРМАЦИЯ

Декоративен скандинавски мъх - едно от най-често срещаните и предпочитани средства за интериорно озеленяване и декорация. Тук ще научите повече за това как се произвежда декоративен мъх, какви са неговите предимства и какви условия трябва да се спазват, за да се подсигури перфектната среда, нужна за неговото съхранение.

В сферата на интериорното озеленяване предлагаме естествена облицовка от натурален декоративен мъх от скандинавските тундри, която пресъздава истинската връзка с природата в помещенията.

Този вид устойчиво вътрешно озеленяване внася в помещенията свежест от природата, придавайки им много елегантна и ексклузивна атмосфера. Едновременно с това, многократно се подобрява и оптимизира средата и качеството на живот в тях.

Декоративният скандинавски мъх може да бъде включен в интериора на всеки дом, офис, заведение или друго помещение и под формата на красиви и модерни арт инсталации.

По проект на клиента, от мъх могат да бъдат изработени най-различни картини, пана, лога и много други декорации.

Какво представлява скандинавският декоративен мъх?

Стенните облицовки и картини от декоративен мъх са изработени от естествен скандинавски мъх, монтиран върху носеща подложка. Трудоемкият процес на предварителна обработка прави мъха издръжлив във времето, без да изисква каквато и да е било поддръжка.

Тази форма на стайно озеленяване не само притежава релаксиращ ефект и облекчава зрителната умора, но също така има и шумозаглушаващ ефект, поглъщайки и редуцирайки звука в помещението.

Инсталациите от мъх намират разнообразно приложение, без значение дали става въпрос за облицоване на цели стени или монтаж под формата на картина или пано. Те са изключително желан елемент в интериора и разкрасяват множество жилищни, спални помещения и трапезарии, придавайки „natural touch“ на редица конферентни зали, СПА центрове, хотелски фоайета, казина и др. Те подпомагат активно за прочистването на въздуха в тях и по този начин допринасят за по-здравословен живот.

Облицовките и апликациите от скандинавски мъх могат да бъдат използвани независимо от светлината и климатизацията в помещението като влажността в тях трябва да е най-малко 40%.

Как се произвежда?

За производството на нашите уникални стенни елементи от декоративен мъх се използват единствено и само естествени мъхове.
Производственият процес е напълно ръчен и отдава голямо значение на устойчивостта. Подпорът на мъховете в горите е особено внимателен като, за да се осигури регенерирането на популацията им, се внимава площите да се обират частично. Следва тяхното внимателно почистване от пръстта и измиването им. Следващата стъпка в производствения процес е боядисването на мъховете с природни натурални бои и тяхното консервиране по специално разработен, за целта, метод.

Дългогодишният опит в производството на декоративен мъх и неговото специфично консервиране гарантират, че мъхът ще запази своите мекота и еластичност такива, каквито са и в природата. Той запазва също така и свойството си да се саморегулира – при по-ниска влажност става твърд и ронлив, а при покачване на влажността регенерира и отново става мек и еластичен.

Необходими условия

Облицовките и озеленяванията с декоративен мъх са изключително издръжливи във времето и не се нуждаят от никаква поддръжка.

Мъхът не гори. Той отблъсква праховите частици във въздуха и по тази причина не задържа прах и не се нуждае и от почистване, което би могло да наруши целостта му. Той също така не задържа патогенни микроорганизми и не съдържа токсични компоненти и алергени. Дори обратно, свойството му да абсорбира голямата влажност във въздуха, подпомага борбата с появата на мухъл и развитието на вредни влаголюбиви микроорганизми, подобрявайки по този начин, средата на живот в помещенията.

Необходимо условие за дългия живот на декоративния мъх е влажността в помещението да се поддържа от 40% до 60%, което може да се постигне и с пулверизиране. При влажност

над 60% мъхът абсорбира ненужната влага, а при стойности под 40% отдава влага в помещението като в следствие на това става твърд и ронлив.

Мъхът в никакъв случай НЕ ТРЯБВА да се мокри!

Инсталациите от декоративен мъх НЕ ТРЯБВА да се поставят на директна слънчева светлина, както и в близост до климатични инсталации и уреди, излъчващи топлина!

Мъхът има крехка структура и лесно може да бъде пречупен, особено в моменти, когато е сух и твърд. За тази цел е нужно да се избягват механични повреди!

Подходящ е за монтиране в помещения без прозорци.