РАЗПРОДАЖБА С ОТСТЪПКА ДО 80%

Серия решения с декоративен мъх и консервирани растения за декорация – от скандинавските тундри до помещенията в дома

Разнообразие от различни видове декоративен мъх (скандинавски/еленски, плосък и топчест) в комбинация с консервирани растения за декорация, предоставящи богат набор от възможности за дизайн на помещенията чрез твърди и огъваеми панели, 3D панели и арт инсталации, тапети, пана и др.

Решенията в серията декоративен скандинавски мъх са едни от най-предпочитаните средства за оформяне на красиви еко и зелени интериори в портфолиото на StyroDesign. Причината за това се дължи на множеството предимства, които декоративния мъх носи при оформлението на интериора, а именно:

 • Изцяло натурален характер;
 • Изключително функционално решение за интериорен дизайн;
 • Красиво и свежо излъчване в многообразие от цветове;
 • Издръжливост и дълготрайна експлоатационна надеждност;
 • Лесен монтаж и поддръжка;
 • До 40% по-ниска цена в сравнение с декорацията с „жива стена“.

Наред с всички тези предимства, наборът от решения в серията декоративен мъх на StyroDesign не спира да се обогатява.

Скандинавски (еленски) мъх за декорация в интериора

Видове декоративен мъх и консервирани растения за декорация

Серията от решения за зелени интериори с арт инсталации от декоративен мъх и растения на StyroDesign обхваща разнообразие от видове, включително:

 • Декоративен топчест мъх
 • Плосък мъх
 • Скандинавски (еленски) мъх
 • Комбинация от различни видове мъх и консервирани растения

Всеки един от различните видове, както и комбинацията от тях, могат да се използват за изработка на различни елементи за интериорно обзавеждане и дизайн, включително пана, панели, 3D инсталации и др.

За изработката на декорациите се използват само 100% естествени мъхове и растения. Те са култивирани или подбрани в съответствие с всички екологични норми и добри практики.

При изработката на различните декорации с мъх и растения не се използват химикали, а само натурални масла и естествени хранителни багрила. Въпреки това, те запазват своя красив естествен и свеж вид за дълъг период от време. При консервираните растения и цветя, този срок варира между 6 месеца и 10 години в зависимост от спецификата на вида, докато при мъховете, продължителността на живота е над 8 години.

В допълнение, те могат да красят интериора с дълги години и при минимални усилия за поддръжка. Арт декорациите не изискват поливане, естествена светлина или подрязване.

Декорация със скандинавски мъх

Декоративен топчест мъх

Последното попълнение в серията представлява декоративен топчест мъх, подходящ както за акцентен елемент при декорацията на отделни зони в помещенията, така и за аранжиране на цели стени с растителност. Идеално се вписва в многообразие от интериори както самостоятелно за изработка на пана и облицовки, така и в дизайн концепции, комбиниращи други видове мъх и растения.

Този уникален вид мъх расте и се предлага на малки кръгли топки с уникална текстура и размери. Красивите овални форми от декоративен мъх са налични в три цвята така, че да паснат на всяка една дизайн концепция.

Решенията са предпочитани от интериорни дизайнери и любители, желаещи да внесат креативни и свежи щрихи във всеки един проект.

Декоративен топчест мъхДекоративен топчест мъх за дома

Декоративния скандинавски мъх на топки намира приложение във всякакъв тип помещения в жилищни и обществени площи. Така например, в дома може да се използва за декорация в спални, кухни, трапезарии, коридори и др. Когато се използва самостоятелно, а не като елемент от една цяла стена с растителност, то декоративният мъх може да се прилага дори и в помещения с липса на слънчева светлина като банята или коридора например.

При изпълнение на по-големи проекти, декоративния топчест мъх е предпочитано решение за декорация на повърхности в ресторанти, офис пространства (чакални, конферентни зали и зони за отдих), търговски площи и др.

Декоративен скандинавски мъх (познат още като исландски или еленски мъх)

Скандинавският мъх е един от най-популярните видове консервиран мъх на пазара. Идва до вас директно от скандинавските тундри, за да даде разнообразие от възможности за дизайн на помещенията. Предлага се под формата на твърди и огъваеми панели, 3D пана, арт инсталации, тапети и облицовки.

Подходящ е както за големи, така и за малки декорации и интериорни приложения. Може да се използва, както самостоятелно, така и в комбинация с другите видове мъх или консервирани растения.

В зависимост от продукта, декоративният скандинавски мъх може да е наличен в до 20 различни цвята.

Декоративни пана от скандинавски мъх

Плосък мъх

Декоративен мъх, предлаган под формата на пана и панели за директна декорация на стени и повърхности. Може да се използва и в комбинация с други видове мъх или консервирани растения за израбтка на красиви и ефектни декоративни концепции.

Както името му подсказва, този тип мъх е по-тънък и плосък в сравнение с другите. Наличен е в четири различни цвята.

Плосък мъх за декорация

Консервирани растения за декорация

В портфолиото ни ще откриете също така и разнообразие от консервирани растения за декорация. Те могат да се използват както самостоятелно, така и в комбинация с различните видове мъх за изработка на красиви стени от растителност, вдъхващи свежест и зеленина в интеирора.

Налични са три вида консервирани растения за декорация:

 • Евкалипт
 • Бейби евкалипт
 • Папрат

Консервирани растения за декорация

Какви дизайн решения от декоративен мъх предлагаме?

При нас ще откриете разнообразие от възможности за оформяне на еко- и зелени интериори – от твърди и огъваеми панели и пана от декоративен скандинавски мъх, до 3D арт инсталации, тапети, декорации с консервирани растения и различни видове мъх и др.

Комбинации от различни видове декоративен мъх и растения

За тези, търсещи по-богата комбинация от растителни видове, предлагаме и комбинации от няколко вида декоративен мъх, включително топчест, плосък и скандинавски.

Комбинация от декоративен мъх и консервирани цветя за декорация

Тези комбинации спомагат за постигането на свежо и органично излъчване на помещенията, което ги е превърнало в любимо средство на интериорните дизайнери.

Посредством комбинацията от различните видове мъх можете да създадете специален и отличителен дизайн в помещението – такъв, който отговаря на вашите индивидуални изисквания.

Предлагаме също така и комбинации от различни видове мъх и консервирани растения като например папрат, бейби и традиционен евкалипт. По този начин могат да се постигнат различни текстури, цветове и форми на зелената декорация, ясно открояващи се в помещението.

Консервирани растения за декорация

Тапети и облицовки от декоративен мъх

За любителите на тапетите представяме и разнообразие от облицовки и тапети от декоративен мъх. Ароматните природни тапети са налични в разнообразие от вариации, включително:

 • С активно дишащ гръб от лен;
 • Еко-флийс тапети върху дишащ гръб от нетъкано платно;
 • Еко-флийс тапети върху рециклирана хартия и текстилни влакна;
 • С гръб от прозрачно силно залепващо фолио.

Така, всеки може да намери подходящия тапет с декоративен мъх, съобразен с особеностите на своя проект и бюджет. Общото при всички решения обаче е, че тапетите се отличават със своята автентичност и позволяват наслаждаване на природните суровини и материали посредством всички сетива.

Декоративни тапети с мъх

Твърди и огъваеми панели от декоративен мъх

Твърдите панели се изработват като декоративния мъх се лепи върху твърда подложка от фазер.

Огъваемите панели с декоративен мъх следват същата технология на изработка с основната разлика, че подложката е от корк. Дебелината на корка може да варира между 4 и 10 мм в зависимост от предпочитанията на клиента. Тази модификация на панелите от декоративен мъх позволява лесно и безпроблемно оформяне на овални стени, декориране на колони и др.

Твърди панели от огъваем мъх

Панелите са налични в над 20 различни нюанса – от тъмни, през ярки, до естествения бял цвят на мъха.

Паната от декоративен мъх се използват като акцентни елементи в помещенията. Тази форма на стайно озеленяване е предпочитан избор тъй като осигурява релаксиращ ефект и облекчава зрителната умора.

3D пана от декоративен мъх

Серията 3D пана от декоративен мъх обхваща решения в различни форми, включително кръгли, шестоъгълни и правоъгълни. Предлагат се в различни размери така, че да задоволят индивидуалните изисквания на всеки клиент. В допълнение, 3D паната от декоративен мъх са налични в 20 цвята.

Предпочитано решение са за ефектно декориране на интериори в жилищни, търговски и офис площи. Посредством комбинацията на различни форми и цветове, 3D паната позволяват оформянето на всякакъв тип арт инсталации.

Арт инсталации от декоративен мъх

В допълнение към готовите решения, StyroDesign предлага и възможност за изработка на арт инсталации от декоративен мъх. Без значение дали имате нужда от лого, надпис, панел със специфична форма или друг декоративен елемент с индивидуален характер, ние можем да ги произведем. По този начин разкриваме допълнителен хоризонт от идеи за декорация на помещенията.

Възможността за изработка на арт инсталации от декоративен мъх е често предпочитана от интериорни дизайнери, търсещи свежи и индивидуални решения за своите проекти.

3D пана с декоративен мъх

Готовите и персонализирани решения дават отговор на всяка нужда

Без значение дали имате нужда от оформяне на акцентна стена, изграждане на жива стена или фино подчертаване на отделни зони в помещението, безграничният набор от възможности в портфолиото на StyroDesign има отговор за Вас.

Ако искате да научите повече за предимствата на декоративния скандинавски мъх в интериорния дизайн, можете да се запознаете със следния материал.

Предишна / Следваща страница

error: